CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: c===8

[Jenayah] kak siti(cina rupanya) ayam penyek diserbu

  [Copy link]
Post time 20-5-2021 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-5-2021 10:14 PM
Ada y strawberry laici kalau xsilap..takut nak try sbb pernah terkena kordial strawberry y xsedap. ...

Ye ke..nnt iols cari
Slalu kat pasar2 besar je ada yang peliks2 ni..flavor mix2..haha..

Kan.
Depa.hadap.muslim juga...
Bila guna brand atau pic berunsurkan islam..kita pung pegi la
Rupanya...hurm saja laaa...
Dok kutuk islam
Hadap juga pada?orang islam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2021 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Seb baik aku tak suka ayam penyett..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 08:08 AM | Show all posts
syaz_lina replied at 19-5-2021 08:04 AM
Aku tak yakin nk beli homemade dish kt panda grab ni. Nama melayu tak semestinya muslim apatah lagi  ...

kawan meols pernah jua terkena kat area skudai, JB ni.. bini heols order nasik lemak kat food panda. bila rider sampai, budak tu cakap pada kawan meols, dia pickup nasik lemak tu dari rumah india. bagus la budak tu, sebab bagi tau benda betul. terus kawan meols campak je nasik lemak tu dalam tong sampah since jiran-jiran pun melayu. kalau ada non muslim, boleh juga dia sedekahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 08:19 AM | Show all posts
mama_neko replied at 19-5-2021 06:12 PM
sunquick bukan pengilang dia muslim ka? barkath group tak silap.. depa pengilang berlesen for hack ...

yes dear, sunqucik tu product muslim tapi ramai yg tak tahu kot..sama owner gula gula hack tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 08:21 AM | Show all posts
Friska replied at 19-5-2021 06:43 PM
Maaf Kakak, kalau nasi lemak itu varian aslinya dari Indonesia. Di Sumatera disebut sebagai nasi g ...

aku dah try nasi gurik tu 2-3 masa travel ke indon tak sama la dgn nasi lemak.so tak payah nk claim nasi lemak tu varian nasi gurik..jauh api neraka ke-7 hoccay!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 08:23 AM | Show all posts
pyropura replied at 19-5-2021 08:28 PM
Sunquick tu brand Denmark pro Xionis pro Lgbt pro ateist. Kat M'sia dikilang under licence oleh Ba ...

#dengkike? dasa pendatang ikut lorong tikus!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 08:36 AM | Show all posts
drivethru replied at 19-5-2021 07:32 PM
Teringat masa belajar dulu menyewa sebelah rumah tokey itik gantung area kuantan. Time dia menggoren ...

u educate la halal and haram. kalau org tak tau, u bg tau.
tak perlulah membodohkan orang, ajar dia ttg agama u.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 19-5-2021 06:12 PM
sunquick bukan pengilang dia muslim ka? barkath group tak silap.. depa pengilang berlesen for hack ...

Yes2 india muslim kan. Pekerja dia pun ramai mamak gak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2021 09:44 AM | Show all posts
pyropura replied at 19-5-2021 08:28 PM
Sunquick tu brand Denmark pro Xionis pro Lgbt pro ateist. Kat M'sia dikilang under licence oleh Ba ...





https://www.co-ro.com/history/

iols baru tahu nama company yang own sunquick adalah CO-RO


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 20-5-2021 08:08 AM
kawan meols pernah jua terkena kat area skudai, JB ni.. bini heols order nasik lemak kat food pand ...

area skudai tu mmg rmai yindia jual nsi lemak bwh payung esp kt bus stop dpn skudai parade..RiP
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mamat yg serbu ni ank arwah makcik petir kn,faizul hafiz hashim.penjilat umno tegar,pntg terusik.koyak
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Pandai plak nak guna nama Melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa memang dia target org melayu sebab tu guna nama kak siti. Lagi satu banyak la non muslim tu fikir kalau x hidang babi kedai dia halal.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 11:13 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 20-5-2021 02:14 AM
Bukan apa la, tapi makcik2 masak di kenduri tu, kalau kakak pernah join, boleh kembang tekak iya ...

mmg aku geli sikit tgk org masak pakai sleveless, baju kelawar ni.. heheheh... kembang tekak.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 11:14 AM | Show all posts
syidasaleh replied at 20-5-2021 09:34 AM
Yes2 india muslim kan. Pekerja dia pun ramai mamak gak.

ya.. mcm depa ni mamak kaya la... benefit kilang pun banyak tak silap..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 20-5-2021 02:13 AM
Cina Ndon terel masak makanan nusantara sis Meg.

oo cina indon ke patut la reti masak bakso
bakso sedap
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahhh... Yg abang konek makan mee kari ah hock makan dgn abg kunyit masa bulan puasa tak rasa bersalah ker..?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-5-2021 11:22 AM | Show all posts
totokreturn replied at 20-5-2021 11:16 AM
Alahhh... Yg abang konek makan mee kari ah hock makan dgn abg kunyit masa bulan puasa tak rasa bersa ...

jgn diungkit sejarah lebih 20 tahun tok
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 12:23 PM | Show all posts
Siput_Sawah replied at 20-5-2021 08:21 AM
aku dah try nasi gurik tu 2-3 masa travel ke indon tak sama la dgn nasi lemak.so tak payah nk clai ...

Nasi gurih
https://en.wikipedia.org/wiki/Nasi_gurih

Variants
There are similar dishes in other parts of Indonesia called nasi uduk from Jakarta and nasi lemak, commonly found in Riau and Riau islands (Sumatera), also Malaysia, Brunei and Singapore.

Preparation
Nasi gurih is made by cooking mixture of rice and sticky rice soaked in coconut milk instead of water, along with salt, lemongrass, Indian bay leaf, and pandan leaves to add aroma

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 20-5-2021 07:33 AM
Ye ke..nnt iols cari
Slalu kat pasar2 besar je ada yang peliks2 ni..flavor mix2..haha..


Cuba lah..haha..adik ai ckp sedap..tp ai xbeli lg..sbb ada strawberry tuh..hehehe

Yee,nak tak nak,mmg dorg akn cuba tipu muslim jgk..keji betul perangai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 03:00 AM GMT+8 , Processed in 0.077071 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list