CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: c===8

[Jenayah] kak siti(cina rupanya) ayam penyek diserbu

  [Copy link]
Post time 19-5-2021 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 19-5-2021 08:51 PM
Oh bru perasan.. sorry dah lama x order grab

It's ok. Iols bakal slalu order
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang ada feeling risau utk order dlm grab food kalau bukan dari kedai yg kita tau especially yg buat di rumah mmg tak order, pengendali mknan kan kena ada suntikan apa ntah namanya. Kalau yg buat kat rumah tu ada buat suntikan ker? Lg satu takde badan pengesahan halal, ikut owner tu jer nak buh halal.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 19-5-2021 08:51 PM
Kalau kat food court especially, letak indon bertudung kat depan.. sekali jeling kat dapur, nmpak ci ...

Indon kt dpn tu pon tah2 non muslim..
Ada ja indon non Moslem jd tukang masak pakai tudung.. katanya hygiene.. toke suruh
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 09:56 PM | Show all posts
haruslah replied at 19-5-2021 06:53 PM
Iols setuju kalau semua pengilang/peniaga guna logo/cop berwarna
Cth: muslim warna hijau....non mus ...

lepas tu jadi negara apartheid toilet pun colour coded. toilet isle becak banjir, toiler kaper kering ada tisu ja.

benda boleh buat at personal level gunalah descretion. Tak payah semua benda nak harap gomen.


Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ada tokey cina buka restoren masakan melayu upah pekerja indon kelantan tailand
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pi pasar malam depa dah pandai masak2 mknn melayu dan jual2 spt sate mee goreng kuih2, India pun ada jual2 kuih melayu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuduh melayu racist.
Tp bab jual mesti nak guna nama melayu.
Apa ko tkleh nk jual masakan sendiri ka??
Tak laku ke masakan cina di mata bangsa cina??
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-5-2021 08:55 PM
Awal2 baca komen sis,igtkn nk ckp sunquick tu y xelok ..risau dah sbb fevret ai .ni kt rumah ada l ...

Haha
Dak aih..
Ada orang yang suka twngok brand yang islamik gitu...
Acik ni iols.kenal sebab satu taman..jadi tu yang dia tegur iols...huhu..

Iols suka sunquick mandarin..rose laici
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 19-5-2021 09:56 PM
lepas tu jadi negara apartheid toilet pun colour coded. toilet isle becak banjir, toiler kaper ker ...

Itu lebih bagus dr buang merata rata mcm xde toilet....asal boleh je kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-5-2021 10:08 PM
Haha
Dak aih..
Ada orang yang suka twngok brand yang islamik gitu...

Ada y strawberry laici kalau xsilap..takut nak try sbb pernah terkena kordial strawberry y xsedap..hahaha..tp ai suka laici..

Psl brand islamik ni,ye laa...mcm kt klate tuh ada pasar bilal ke salam,logo kubah masjid,warna hijau putih haa..igtkn islam punya,berduyun2 laa pegi sana..last2 kantoi,katanya cainis y pny..huhu.. pandai dorg market..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 10:37 PM | Show all posts
la hadap jugak la duit melayu? sedar diri kan kau tak ke mana kalau takde melayu suap kau? hiks
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-5-2021 09:04 PM
Ofismet ai ada laa bwk snack drpd jepun..tgh dia offer kt ofismate cainis y lain,dia dtg kt ai tny ...

Sama jugak boss2 kat ofis. Bila balik bercuti jer, mesti bagi coklat. Tak nak bagi kecik hati, ambil jugak lah. Pastu pas kat kawan non muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 19-5-2021 10:41 PM
Sama jugak boss2 kat ofis. Bila balik bercuti jer, mesti bagi coklat. Tak nak bagi kecik hati, amb ...

Yee..kdg2 takut jgk pstu dia ckp,halal maa..xde pork..hahaha..y ai was2 ai amek n buang jela..ltk kt pantry pn xde org mkn even non-muslim pn..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 11:39 PM | Show all posts
bihun cap terung berlambak2 kat kedai runcit melayu
org kita main beli je padahal tak tahu status halal ke tak

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 11:42 PM | Show all posts
ahlam_nabiha replied at 19-5-2021 09:38 PM
Memang ada feeling risau utk order dlm grab food kalau bukan dari kedai yg kita tau especially yg bu ...

suntikan typhoid
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 19-5-2021 08:44 PM
I tak suka makanan indonesia ni. Sebab banyak sgt ajinomoto. Pening kepala makan. Kenapa nk letak  ...

Ndak semua masakan Indonesia pakai MSG Kakak. Saya sendiri ndak pakai MSG, bisa bikin puyeng. Bisnes catering saya fokus auplai makanan buat asrama pabrik/kilang khusus buat pekerja dari Indonesia. Selain itu, ada warga Malaysia order catering saya karena menurut mereka masakan saya otentik rasa Indonesia. Klien saya bukan cuman orang Melayu, Cina, India, Sikh malah orang bule juga pernah pakai jasa catering saya Kakak. Ndak ada masakan saya pakai MSG. Bumbunya asli saya bawa dari Indonesia. Ada bahan masakan Indonesia ndak ada barang di sini, contoh buah melinjo, daun salam segar dan banyak lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat food panda xde tanda non halal ke? Kalo ade silap org order la jgk x check
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 19-5-2021 05:21 PM
kelas ahso pandai masak bakso segala ke bibik yang buat

Cina Ndon terel masak makanan nusantara sis Meg.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 19-5-2021 06:14 PM
aku tgk gambaq masa kena serbu tu, hat menjual pun pakai spaghetti strap ja.. euwwww.. geli pikiaq o ...


Bukan apa la, tapi makcik2 masak di kenduri tu, kalau kakak pernah join, boleh kembang tekak iya lehat cara meka walau tutup aurat berbungkus atas bawah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 05:58 PM GMT+8 , Processed in 0.090144 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list