CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: c===8

[Jenayah] kak siti(cina rupanya) ayam penyek diserbu

  [Copy link]
Post time 19-5-2021 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 19-5-2021 05:21 PM
aik? kata kena ada premis lesen bagai baru boleh jadi merchant. ni chinese guna nama islam buat ka ...

Rasa kat FP tu bisnes dr rumah pun ade...masak2 mcm tahu bergedil ade kat fp tu...order kat rmh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols setuju kalau semua pengilang/peniaga guna logo/cop berwarna
Cth: muslim warna hijau....non muslim warna merah wpun item tu halal. Cop halal lain warna...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:54 PM | Show all posts
noor2 replied at 19-5-2021 06:46 PM
Yg saya sebut tu mmg orang indon jual nasi lemak Malaysia...ada ramai yg jual...yg tunjuk kat utub ...

Iya Kakak, orang Indonesia itu doyan makan. Ndak heran kalau setiap makanan yang enak dilidah pasti akan dicari-cari Kakak. Kalau Kakak pernah ke Indonesia itu pasti tahu setiap berapa meter pasti ada yang jualan makanan (gerobak, warteg, rumah makan atau lainnya).
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska replied at 19-5-2021 06:43 PM
Maaf Kakak, kalau nasi lemak itu varian aslinya dari Indonesia. Di Sumatera disebut sebagai nasi g ...

Lagi indon jual nasi lemak Malaysia ..laris tau kat indonesia...

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Islam dihina ni..mana pergi pemimpin melayu islam?berilah sepatah dua kata….
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-5-2021 05:35 PM
Alahhh
Lama.dah kan.pemegang ekonomi.utama.guna nama islam..
Hari.tu.iols.nak.beli sunquick

Sunquick tu kan Muslim Punya kan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 19-5-2021 07:26 PM
Sunquick tu kan Muslim Punya kan.

Haah
Barkath group
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
syaz_lina replied at 19-5-2021 04:04 PM
Aku tak yakin nk beli homemade dish kt panda grab ni. Nama melayu tak semestinya muslim apatah lagi  ...

sama lah dgn aku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat masa belajar dulu menyewa sebelah rumah tokey itik gantung area kuantan. Time dia menggoreng tu, mmg wangi dan menyelerakan. Petang2 bila jumpa depan rumah, selalu offer nasi itik gantung free. Tapi dasar cina bodoh, bukan faham halal haram pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku hrtu nk order grab food aku cari2 gak la logo halal mmg xde eh? Ada kdai2 mkn yg aku was2
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 19-5-2021 07:37 PM
Aku hrtu nk order grab food aku cari2 gak la logo halal mmg xde eh? Ada kdai2 mkn yg aku was2

Grabfood bkn ke ada section halal utk kita order?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 19-5-2021 07:26 PM
Sunquick tu kan Muslim Punya kan.

Sunquick tu brand Denmark pro Xionis pro Lgbt pro ateist. Kat M'sia dikilang under licence oleh Barkath Group, koliang mamak ngaku mulayu nak dapat status Bumi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 penjual takda guna bahan terlarang dan berkongsi bekas.

Non malay amat mudah nak dpt market muslim kalau betul2 makanan halal
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini bkn yg pertama. Ingt lg pau ahmad?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska replied at 19-5-2021 05:12 PM
Iya Kakak, bisa jadi. Lagian makanan dan masakan Indonesia popular banget di Malaysia. Saya juga p ...

I tak suka makanan indonesia ni. Sebab banyak sgt ajinomoto. Pening kepala makan. Kenapa nk letak banyak sgt aji tu kalau tak letak jadi tak sedap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-5-2021 07:51 PM
Grabfood bkn ke ada section halal utk kita order?

Oh bru perasan.. sorry dah lama x order grab
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat food court especially, letak indon bertudung kat depan.. sekali jeling kat dapur, nmpak cina owner dan tukang masak. Lepas tu mmg hati2 tgk tanda halal.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 19-5-2021 12:37 PM
Ini bkn yg pertama. Ingt lg pau ahmad?

Zaman sekolah dulu ada jual kat kantin.. dah berpuluh ketul masuk perut..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-5-2021 05:35 PM
Alahhh
Lama.dah kan.pemegang ekonomi.utama.guna nama islam..
Hari.tu.iols.nak.beli sunquick

Awal2 baca komen sis,igtkn nk ckp sunquick tu y xelok ..risau dah sbb fevret ai .ni kt rumah ada lg 3jenis,mixed berries, blackcurrant ngn tropika..

B4 this pn mmg dah selalu kn non-muslim guna nama acah2 islamik..mcm ada y guna logo masjid tu..ai x igt ape..lama dah heboh..pstu y white rabbit tu lg la..kecik2 suka mkn, rupenye ada essence piggy2..aiyaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 19-5-2021 07:32 PM
Teringat masa belajar dulu menyewa sebelah rumah tokey itik gantung area kuantan. Time dia menggoren ...

Ofismet ai ada laa bwk snack drpd jepun..tgh dia offer kt ofismate cainis y lain,dia dtg kt ai tny nak try tak..pstu ai cek ingredients dia..mmg laa dlm bhs jepun semua,n ada satu line kecik kt situ,this food contains pork..choiiiii..

Terus dia mtk maaf giler2 kt ai sbb dia xtaw ada pork..sbb xperasan n dia pn xtaw ingredients tu..mujur laa ofismet n kwn non-muslim ai memahami..lps je tu,kalau nak share snacks ke apa,mmg check dulu ingredients n kalau ada hint y ada pork,dorg mkn senyap2..adehhh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 06:30 PM GMT+8 , Processed in 0.183135 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list