CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: c===8

[Jenayah] kak siti(cina rupanya) ayam penyek diserbu

  [Copy link]
Post time 19-5-2021 05:21 PM | Show all posts
syaz_lina replied at 19-5-2021 04:04 PM
Aku tak yakin nk beli homemade dish kt panda grab ni. Nama melayu tak semestinya muslim apatah lagi  ...

aik? kata kena ada premis lesen bagai baru boleh jadi merchant. ni chinese guna nama islam buat kat rumah pun boleh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
kelas ahso pandai masak bakso segala ke bibik yang buat
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 05:24 PM | Show all posts
Kat Kampar nie pun ader kedai supply brg2 baking guna nama Siti...tak pernah singgah sebb tak baking but semlm singgah ler nak tgk kut2 ada biskut raya...masuk2 terkejut...nama jer Siti but kedai cina ko....hadap jugak customer melayu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik tak perguna tulisan jawi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahhh
Lama.dah kan.pemegang ekonomi.utama.guna nama islam..
Hari.tu.iols.nak.beli sunquick
Pastu ada sorang ni cakap..kenapa.beli tu..
Sokong.la.muslim
Dia.tunjuk.brand amina
Iols.cakap.yakkkkinnnn.ke.muslim tu
Cuba tengok kilangnya nama.apa
Terdiam.dia..choi btol..
Sukati.iols.la.nak.beli brand apa pung khen..dah sunquick.mandarin tu sedap..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 05:57 PM | Show all posts
dah tiba masaNYA pihak berkuasa adakan law siapa siapa menipu dalam perkara halal haram tempat niaga/kilang kotor kena denda RM200K dengan dan jail sekali dan tiada ilkat jamin.

tapi mana ada pemimpin melayu yg berani.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 19-5-2021 04:34 PM
Kalau kak siti tu org nye mcm siti kasim agak2 korang beli tak mknn dari dia..
Tanya je

Makanan dari tukang masak yg mencarut takde rasa enak sbnrnya..cube try buat eksperimen..masak sendiri nasi goreng sambil mencarut cm Siti Kasim..pastu masak tanpa mencarut.. mana satu alfi sedap?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dkt dgn rumah my sister mujur dia bkn pembeli mknan food panda tegar mcm i...huhu..klu tak naya je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 06:12 PM | Show all posts
shernazz replied at 19-5-2021 05:35 PM
Alahhh
Lama.dah kan.pemegang ekonomi.utama.guna nama islam..
Hari.tu.iols.nak.beli sunquick

sunquick bukan pengilang dia muslim ka? barkath group tak silap.. depa pengilang berlesen for hacks and sunquick.. haji abu backer ka apa ponder dia.. aku igt sbb kawan aku kawen dgn keturunan depa ni.. kaya gila...  
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:14 PM | Show all posts
aku tgk gambaq masa kena serbu tu, hat menjual pun pakai spaghetti strap ja.. euwwww.. geli pikiaq org masak pakai baju takdak cover ketiak ni  set aside isu halal.. basic hygiene pun fail
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 19-5-2021 06:12 PM
sunquick bukan pengilang dia muslim ka? barkath group tak silap.. depa pengilang berlesen for hack ...

Haah...ye la..muslim..
Emtah kenapa tetiba acik tu cakap.elok beli dgn kilang melayu
Melayu apa..nama kilang.chong.ching cheng sdn bhd
Nama brand aja.amina
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska replied at 19-5-2021 05:12 PM
Iya Kakak, bisa jadi. Lagian makanan dan masakan Indonesia popular banget di Malaysia. Saya juga p ...

nasi lemak Malaysia orang indon bawa ke Indonesia dan sambutan ramai...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:17 PM | Show all posts
shernazz replied at 19-5-2021 06:14 PM
Haah...ye la..muslim..
Emtah kenapa tetiba acik tu cakap.elok beli dgn kilang melayu
Melayu apa. ...

sbb tu senang ja bangsa2 ni nak pelaku product depa.. buh nama amina, ahmad, ali, siti.. most comon use name.. sampai adabi pun depa nak tiru.. yang hat betul pengilang muslim depa kata kapiaq lak.. hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 19-5-2021 06:17 PM
sbb tu senang ja bangsa2 ni nak pelaku product depa.. buh nama amina, ahmad, ali, siti.. most como ...

Tu la
Depa.mmg suka.guna
Tapi konon tak hadap.pelanggan melayu

Ye ye je khen..padahal..siap guna nama nama islam.lagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:23 PM | Show all posts
shernazz replied at 19-5-2021 06:21 PM
Tu la
Depa.mmg suka.guna
Tapi konon tak hadap.pelanggan melayu

konon.. tapi depa sbnrnya sibuk nak bisnes melayu.. yang melayu lak, senang ditipu.. buh nama melayu, tulis jawi.. terus beli... depa ni melalak takmau jawi konon takdak kepentingan, tapi bila ada kepentingan bisnes, boleh pulak guna jawi.. peliks..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 19-5-2021 04:17 PM
konon bangsa kaya raya..
tapi hadap customer melayu

Kaya sbb menipu lerrr..cina kan pandai berniaga..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Si Ti Limm.. memang laa chainese.. dah itu nama nya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:43 PM | Show all posts
Edited by Friska at 19-5-2021 06:45 PM
noor2 replied at 19-5-2021 06:16 PM
nasi lemak Malaysia orang indon bawa ke Indonesia dan sambutan ramai...

Maaf Kakak, kalau nasi lemak itu varian aslinya dari Indonesia. Di Sumatera disebut sebagai nasi gurih sementara di pulau Jawa disebut sebagai nasi uduk.



Maksudnya, nasi lemak itu adalah nasi gurih/nasi uduk versi Malaysia Kakak.

Suami dan rakan-rakannya setuju Kakak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Friska replied at 19-5-2021 06:43 PM
Maaf Kakak, kalau nasi lemak itu varian aslinya dari Indonesia. Di Sumatera disebut sebagai nasi g ...

Yg saya sebut tu mmg orang indon jual nasi lemak Malaysia...ada ramai yg jual...yg tunjuk kat utube



Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau x penipu, bukan......la namanya

Demi bisnes, sanggup guna nama melayu....tulisan jawi
Bila kena blajar tulisan jawi, kata kena tindas....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 11:08 PM GMT+8 , Processed in 0.085535 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list