CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1629|Reply: 11

Tak Suka Gaya Potongan Rambut Sampai Menangis, Budak 10 Tahun Buat Laporan Polis

[Copy link]
Post time 19-5-2021 09:02 AM | Show all posts |Read mode
Beijing: Kecewa dengan gaya potongan rambutnya, seorang kanak-kanak lelaki membuat laporan polis berhubung perkara itu.


Global Times melaporkan, kanak-kanak berusia 10 tahun itu pergi ke sebuah salun di Anshun, wilayah Guizhou kerana ingin memotong rambut.


Tular di media sosial, video dia melihat beberapa kali di cermin tidak berpuas hati dengan hasil kerja tukang gunting. Kejadian itu mengundang simpati netizen.


FotO: Weibo




"Dia ada pendapatnya tersendiri. Saya kagum dengannya," kata seorang pengguna Weibo.


Dia kelihatan memegang rambutnya sambil menangis teresak-esak.


Tidak cukup dengan itu, dia terus ke balai polis untuk melaporkan kejadian itu.


Bagaimanapun, kes terbabit tidak ada kaitan dengan unsur jenayah dan polis memberitahu kakaknya supaya menyelesaikan perkara itu dengan tukang gunting berkenaan.


Kakaknya itu berjanji untuk mendidik adiknya supaya memberitahu ibu bapa terlebih dulu sebelum mengambil tindakan melulu.


Katanya, adiknya itu memang seorang yang teliti soal rambut dan terus membuat laporan polis selepas tidak berkenan dengan gaya berkenaan.


Namun, tindakannya itu mendapat sokongan netizen kerana mempertahankan haknya.


"Dia menyuarakan apa yang dirasakan, tetapi terlalu takut," kata seorang netizen. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 09:20 AM | Show all posts
dik ko sepuluh tahun dh fikir pasal rambut dik..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
squeeze replied at 19-5-2021 09:20 AM
dik ko sepuluh tahun dh fikir pasal rambut dik..


Itewww baru rambut atas kheunz?belum yg bawah iteww mula tumbuh kerinting?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Sotong kurita in the making
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Hebattttt.. Dulu waktu kecil pun aku melalak mak paksa potong rambut... X suka..potong pendek cam jantan.. Nasib aku x report polis Geram tau
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 12:09 PM | Show all posts
Dia mungkin berangan hasilnya macam artis kpop sekali jadi tempurung look mana tak tension.  Rambut yang dah dikerat mana boleh disambung semula kena banyak bersabarlah sebelum ia panjang semula.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 12:12 PM | Show all posts
ngegadanya budak ni..lawa apa potong camtu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la tu.....klau barber tu buat style presiden korea utara?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau barber tersalah gunting lari dari request, aku akan cakap - takpe nanti boleh tumbuh balik.
Tapi yang aku geram sebab pernah sekali masa nak CNY gunting rambut aku kena bayar double pay.. Tauke tu cakap it's CNY maaa!
Aku wtf dalam hati!  {:dot
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 01:24 PM | Show all posts
gegayah bottom in the making ke tu?
elok la simpan je rambut panjang2 dan buat surgery terus...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Rambut tu tumbuh balik dek oi, len la terpotong kotey
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 19-5-2021 11:54 AM
Hebattttt.. Dulu waktu kecil pun aku melalak mak paksa potong rambut... X suka..potong pendek cam ja ...


napa pulok...hang bkn lahir zaman bebudak Feminin tu...ke???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 12:05 AM GMT+8 , Processed in 0.109798 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list