Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5964
View
64
Reply

Gigih netijen maki dulu last last ...Cinta kembali bertaut,Da’i Farhan rujuk kembali pada 1 Syawal

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-5-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
HARI Raya Aidilfitri tahun ini disambut lebih bermakna oleh pendakwah bebas Dai Nik Farhan Nik Mohamad, 31, apabila kembali disatukan dengan bekas isteri Fatin Nurul Ain Mat Aris pada 1 Syawal, Khamis.

Wanita itu menerusi Instagram memuat naik foto persandingannya dengan doa agar rumah tangga yang dibina kali kedua itu terpelihara hingga ke akhir hayat.

“Saling bermaafan memberi ketenangan Itulah akhlak Rasulullah. Hati yang memaafkan adalah hati yang bersangka baik dengan apa yang berlaku.

“Semoga apa yang berlaku sudah tertulis, tiada kebaikan untuk memendam rasa.

“Semoga masa dan hari-hari yang mendatang melupakan memori lalu. Doakan kebahagiaan kami dunia dan akhirat, ” ujarnya.

Pasangan ini mempunyai dua cahaya mata.
Pada November 2019, Da’i Farhan mencetuskan kontroversi apabila mendedahkan sudah berkahwin dengan seorang janda beranak lapan dikenali sebagai Dr Erin di Makkah.

Tindakan itu menerima kecaman netizen apabila perkahwinan itu berlaku secara rahsia tanpa pengetahuan isterinya Fatin yang sedang sarat mengandung anak kedua mereka.

Semoga masa dan hari-hari yang mendatang melupakan memori lalu. Doakan kebahagiaan kami dunia dan akhirat.

Kemudian, pendakwah itu mengejutkan dunia hiburan apabila menceraikan isterinya itu dengan talak satu pada 3 Disember 2019.
Hasil perkahwinan dengan Fatin, pasangan itu dikurniakan sepasang cahaya mata yang kini berusia tiga tahun dan 15 bulan.

Bagaimanapun, hubungan dengan Dr Erin atau nama sebenarnya, Noorainul Naqim Mohd Radzi tidak berpanjangan apabila pasangan itu akhirnya berpisah pada April tahun lalu selepas enam bulan berkahwin

Pasangan ini naik pelamin buat kali kedua.
Sementara itu, Fatin turut bersyukur dua cahaya matanya dapat menyambut hari raya dengan bapa mereka selepas setahun terpisah.

Menurut Fatin, dia sudah berada di kampung halamannya sejak melahirkan anak kedua mereka pada sekitar Februari 2020.
“Rezeki tahun lepas daripada awal berpantang sampailah raya PKP memang lama duduk di kampung.

“Tahun ni merasalah beraya di sini. Alhamdulillah syukur tahun ini Allah beri rezeki lain menyatukan hati dan keluarga kami. Walaupun PKP dapat juga anak-anak merasa hari raya bersama-sama sebagai keluarga besar, ” ujarnya.

Sementara itu, Instagram Nik Farhan tidak memuat naik sebarang foto berkaitan perkahwinan tersebut.

Dalam pada itu netizan tampil mendoakan pasangan ini dan meminta apa yang berlaku sebelum ini di jadikan sebagai pengajaran
IMG_20210515_150345.jpg
IMG_20210515_150358.jpg
IMG_20210515_150331.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-5-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Whatever selamat berjimakkk beranak pinakkk
Aura 20 la ni kn.. Tk ke fatin ni rasa terkesan gila pemaaf
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila ikut kata kepala k*te.

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa nak dia nak. Masa tak nak dia campak buang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts






Kwn kaka kata self love tu penting
Goodluck. Fatin membership the bella club 009
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 15-5-2021 03:52 PM
Kwn kaka kata self love tu penting
Goodluck. Fatin membership the bella club 009
...

Kuningnya gigi. Cer tanya mk clique cara nk putihkan gigi
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan pemaaf, ni namanya bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 15-5-2021 03:52 PM
Kwn kaka kata self love tu penting
Goodluck. Fatin membership the bella club 009
...

Siap ada nombor membership lagi
Hahahahaa
Tgelak plak iols petang2 ni sementara nak gi hero beli barang neh
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Hermmmm... X serik kan ....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 15-5-2021 03:52 PM
Kwn kaka kata self love tu penting
Goodluck. Fatin membership the bella club 009
...

Membership no. 001 - 008 sape noks?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorr join kelab bella ka?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Cenggini pun boleh ye

Lantak korg lah. Bahagia atau derita tu sndri cari..sndri tanggung. Jgn merempan lg sudah
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 05:29 PM | Show all posts
Pencetus
Ummah
Kurang
Iman
Memperkudakan
Agama
Kita
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah tak penting pun....geli nak fikir...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lantaklah uols..dah dia sanggup terima..pikir positif, daripada dia menjanda pastu bercinta dgn laki orang kan..lagipun kalu ikutkan, dari awal kes aritu pun mmg nampak sheols nak pertahankan perkahwinan tu...dia citer kat BFF,tapi  BFF dia tu yg melebih2, gi up kat socmed smpi jadi isu semasa malaysia..bukan dia sendiri yg bising in the first place pun..mmg dia sanggup pun bermadu aritu..cuma kes jadi viral, si pa’an tu plak tgh mabuk kepayang ditambah batuapi si erin tu...so uols toksah la nak pening2 bila diorg berdua ni rujuk balik..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis atau yg popular gaduh dgn family netizen jgn masuk campur di Wall mereka.  Kes anak rocker legen gaduh dgn mak tiri. Netizen campur maki maktiri, geng artis pun masuk wall mengata mak tiri... Tup tup anak rocker berbaik lovey dovey dgn mak tiri. So funny....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 16-5-2021 10:09 AM
makneng replied at 15-5-2021 04:34 PM
Membership no. 001 - 008 sape noks?


Alahai terpadam plak

1.bini alip najis-bella (founder)
#kes curang,mabuk,pukul,bewak,tayang bebird
2.sugus pavi
#kes mabuk todi
3.bini bigfatboi - peni
#kes curang
4.bini abu - ain
#kes curang,pukul ada xeh?
5.bini sol - sarah
#kes curang
6. bini syuk - sera
#kes curang
7. ex bini bdk flat amanra -tiqah
#kes curang
8. anju (keahlian tergantung jap lps cerai ritu)
#kes bewak komando
9. bini paan - patin
#kes curang, pukul, fitnah, gaduh dgn kawan (sesuai jadi timb the bella)

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tak lessy ke wife tu. Dulu kemain mengata org tu mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Vodo kan. Lantak kau lah kalau esok2 di campak lagik
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 15-5-2021 05:57 PM
Alahai terpadam plak

1.bini alip najis-bella (founder)

Wahhh bagus nih.. Akan meols ingat sampai bebila.. Tenkiu..nah munge utk uolls
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list