Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2548
View
24
Reply

[Dunia] Akaun Facebook Nadir Al-Nuri, rakyat Malaysia di Gaza disekat

[Copy link]

Author: ifanonline    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-5-2021 11:55 PM | Show all posts |Read mode
Edited by ifanonline at 14-5-2021 11:57 PM

Akaun Facebook Nadir Al-Nuri, rakyat Malaysia di Gaza disekat



Hafidzul Hilmi Mohd Noor

hafidzul@hmetro.com.my

[url=][/url][url=][/url][url=][/url][url=][/url][url=][/url]




NADIR Al-Nuri dalam satu sesi secara langsung mengenai perkembangan terkini di Semenanjung Gaza, Palestin di media sosial. FOTO media sosial

Kuala Lumpur: Akaun Facebook (FB) milik rakyat Malaysia tunggal di Semenanjung Gaza Muhammad Nadir Al-Nuri Kamarulzaman disekat, semalam.

Muhammad Nadir berkata, akaun FB miliknya itu disekat selepas membuat hantaran berkenaan seorang kanak-kanak Gaza yang lari mengejar jenazah ayahnya.

"Kejadian ini adalah pertama kali, tindakan pertama adalah komen disekat.

"Kini saya sedang membangunkan kumpulan di aplikasi Telegram dan Instagram," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, dia juga membuat akaun FB baharu dengan nama sama iaitu Nadir Al-Nuri.

"Saya tidak akan putus asa dan akan sentiasa membuat akaun baru jika masih lagi disekat," katanya.

Muhammad Nadir juga adalah Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia satu-satunya rakyat Malaysia yang berada di Semenanjung Gaza.

Difahamkan laman sosial beliau disekat susulan sering memaklumkan perkembangan terkini berhubung keadaan semasa di Palestin di medium berkenaan.







Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 14-5-2021 11:58 PM | Show all posts
bahang sudah terasa di kalangan puak2 zionis...serangan cyber bertali arus...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Nah...Sape nk join army in virtual world...

  


ape2 ko marah kt gomen ka kat jiran bodoh sop ka kt boss taguna ka.. Blh lepas Maki2 kt sini

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang nak tahu celik sejarah plak..smpi hari dajjal kena bunuh nt

Blh dgr ni..

IMG_20210515_001834_099.jpg

Sorry tt klu terOT
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 14-5-2021 11:58 PM
bahang sudah terasa di kalangan puak2 zionis...serangan cyber bertali arus...

Dah koyak giler ler tu lepas tu pangkalan data,kena hack plak terbaik hacker salute
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Terbaik la Otak Yahudi....Otak Para Anbiya memang terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by darkness at 15-5-2021 12:45 AM

Dia ni la jujurnya yg layak digelar pelindung wanita. Kahwin dgn janda palestine anak lima..bukan mcm jantan malaysia asik menyundal dgn anak dara org. Rajin pula menjandakan isteri sendiri..dah isteri xmampu zahir dan batin, diceraikan pula..go to hell
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
darkness replied at 15-5-2021 12:44 AM
Dia ni la jujurnya yg layak digelar pelindung wanita. Kahwin dgn janda palestine anak lima..bukan mc ...

Kalau tu jands buruk dan gemuk, baru sy akun dia pelindung wanita. Sebab di tempat sy memang ada 1 cikgu BI truly pelindung wanita. Bini2 dia semuanya janda yang tidak bekerja, gemuk dan rupa so2. Anak2 tiri semua dia kasi sekolah tanggung belanja. Dan diorang memang respek dia. Tapi pasal kerja kabarnya hanat sikit la. Mungkin sebab sibuk berdakwah/join tabligh.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts


Now i know nak derma saluran mana.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
darkness replied at 15-5-2021 12:44 AM
Dia ni la jujurnya yg layak digelar pelindung wanita. Kahwin dgn janda palestine anak lima..bukan mc ...

Kalau depa pakat pi palestine semua janda depa akan kahwin..

Perempuan palestine weh.
Lawa
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Fb sku pon kena warning sbb share pasal palestine.
Aku lawan blik disagree
Td depa da unblock post aku tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Instafamous, helang, kayangan, retis2 semua ada rasa lega sikit... skrg netizen malaysia dah tak tumpu cari kesalahan langgar SOP depa...

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 15-5-2021 12:53 AM
Kalau tu jands buruk dan gemuk, baru sy akun dia pelindung wanita. Sebab di tempat sy memang ada 1 ...

Sempat lagi cikgu..haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:06 AM | Show all posts
mamat nie la yang kawen ngan janda pejuang pelestink anak 5?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:08 AM | Show all posts
anyway kalau perang troll di media sosial no surprise kalao bawang kepam dari malaysia mendunia since orang malaysia mmg dikenali sebagai selalu sembang kemaih, dan syok sendiri.. hakikatnya habok pon tarakkk...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 11:16 AM | Show all posts
nak tau habuk ada atau tarak...tunggu 2-3 hari lagi tindak balas israel kpd malaysia...baru tau kesan troll malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 15-5-2021 12:53 AM
Kalau tu jands buruk dan gemuk, baru sy akun dia pelindung wanita. Sebab di tempat sy memang ada 1 ...

Haha..xtaula janda tu buruk rupa..pernah sekali ja nampak pic bini dan anak2 tiri dia ni..tp berniqab semua..sy tau dia kawen dgn janda anak 5 yg kematian bapa sb kena serang dgn IDF dulu. Salah sorang pejuang palestine juga kalau tidak silap
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 15-5-2021 01:35 AM
Kalau depa pakat pi palestine semua janda depa akan kahwin..

Perempuan palestine weh.

Mungkin bonus jugak..sb krbanyakkan janda palestine ni disebabkan suami mati dalam perang
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 01:25 PM | Show all posts
ifanonline replied at 15-5-2021 11:16 AM
nak tau habuk ada atau tarak...tunggu 2-3 hari lagi tindak balas israel kpd malaysia...baru tau kesa ...

ipan tatot ker tew?  

jangan risau, nanti ramai hero yang mati di keronyok zionis,
ipan boleh jadi hero andartu malaya.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 01:28 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 15-5-2021 01:29 PM
ChildrenOfBodom replied at 15-5-2021 11:08 AM
anyway kalau perang troll di media sosial no surprise kalao bawang kepam dari malaysia mendunia sinc ...

kalau habuk pun tarak, apa yang kau nak risau kan?
dengan habuk pun kau nak kecoh,
bodoh betul kau nih

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list