Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8443
View
109
Reply

'Tolong Benarkan Dine-In' - Fazley Yaacob

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-5-2021 01:28 PM | Show all posts |Read mode




Susulan pengumuman pelaksanaan PKP di enam daerah di Selangor mulai 6 Mei hingga 17 Mei, manakala seluruh Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur bermula 7 mei hingga 20 Mei, penyanyi yang juga cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob, 43, merayu supaya kerajaan membenarkan pelanggan makan di dalam restoran (dine-in) sepanjang tempoh tersebut.

Beliau memuat naik video menerusi Instagramnya dan berharap cadangan tersebut dapat dipertimbangkan dengan prosedur operasi standard (SOP) yang lebih ketat.




  


Katanya, bukan dirinya saja, malah sudah pasti banyak pihak terkesan susulan pelaksanaan PKP. Ditambah pula bukan mudah untuk semua orang  menggunakan perkhidmatan penghantar makanan sepanjang masa terutama pengusaha restoran.




Kredit foto: Gambar hiasan - FMT




Meninjau ruang komen, ada yang bersetuju dengan Fazley manakala sebahagian lagi kurang bersetuju dengan saranan Fazley. Selain itu, ada di antara mereka mahukan PKP 1.0 dilaksanakan semula untuk mengekang penularan wabak COVID-19 kerana ianya lebih efektif.



Kredit foto: Instagram Fazley Yaacob




Terdahulu, Persatuan Pengguna Melayu Malaysia (PPMM) menyuarakan perkara sama supaya restoran dan kedai makan boleh menerima pelanggan terhad kepada dua orang setiap meja. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-5-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Takperlu dine in
Spesis degil kepala batu ramai tak ikut sop
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:37 PM | Show all posts
mengada...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Shadap la selfish punya olang
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 9-5-2021 12:37 PM
mengada...

Esp yg ckp xsuka tapau sbb nk makan panas n fresh konon. Masak sndri xnak pulak
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
https://shrinke.me/ssrXtQ4P
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:49 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 9-5-2021 01:43 PM
Esp yg ckp xsuka tapau sbb nk makan panas n fresh konon. Masak sndri xnak pulak

itula.. lagi mau sembang 'fresh'...

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin nampak kegayahan
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 9-5-2021 01:43 PM
Esp yg ckp xsuka tapau sbb nk makan panas n fresh konon. Masak sndri xnak pulak

Pemalas kan. Masak la sndri sudah tentu fresh dan panas. Kalau tak sempat kot balik kerja tapau jela hampir dekat berbuka tu keluar kedai duk kaki lima makanlah panas. Letihlaaa nak hadap selera masing. Ikut jela sop standard.
Aku masak kdg pukul 6 baru start kadang 6.30 untuk menu kedua. Setakat ayam lemon madu tu kejap jerrrrrr.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:54 PM | Show all posts
Eh, diam la discounted Charlie Chaplin
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bungarose replied at 9-5-2021 01:35 PM
Takperlu dine in
Spesis degil kepala batu ramai tak ikut sop

Kann.. nnti pekedai pun x terjaga jugak SOPnya tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
esok2 kena saman korang tauke gak meroyan.
semua org terkesan baik fizikal mahupn mental.
bawa bersabar..sambil2 doa keadaan pulih dgn cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:09 PM | Show all posts
Aku paling suka restoran yang boleh COD panas2, segera dan boleh pay online. Ada 3 aspek ni memang selalu la order. Lagi2 menu beragam.
Tak suka menunggu or berbaris macam nak berbuka kat pizza hut/resto mewah. Tak akan beratur kat bazar. Tak akan berbaris kat kedai favourite dan sanggup upah runner utk berbaris berjam2 demi mendapatkan barang
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes tgh meletop2. Tlg consider laa...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk kelempuk kelenyah tisu basah
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
X setuju...
Susah nak pantau / kawal SOP...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:21 PM | Show all posts
2 perkara sahaja fadzley dengan adik tambi dia mampu buat untuk kelihatan bergaya

1. ubah tukar style rambut , buh warna rambut

2. senyuman senget tidak dilupakan


setakat 2 tu saja

tu kira habis mampu sangat dah lah tu

Duit banyak tp kalau Allah kata rupa aku bagi setakat itu maka setakat itu sajalah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
eh sibuk la nak mtk mcm2 time pkp. dh kalau layan pmintaan die ni, sah2 lps ni akan ade lagi dan lagi org request mcm2. sudahnye pkp la kau sampai 2030
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal nak kena dengar cakap ko? Ko sapa hah
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:44 PM | Show all posts
namr replied at 9-5-2021 02:37 PM
Apsal nak kena dengar cakap ko? Ko sapa hah

Dia adalah menantu Kak Ros...itu satu fakta yg tidak boleh diubah...sampai la...isi la sendiri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list