Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2302
View
22
Reply

Memang Ramai Instafamous tak berbakat dalam lakonan

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-5-2021 01:27 PM | Show all posts |Read mode
Ramai Instafamous tak berbakat dalam lakonan

Kuala Lumpur: Penerbit Jaja Ishak tidak bersetuju dengan trend pempengaruh (instafamous) yang dipilih sebagai pelakon.

Jaja berkata, dia seboleh mungkin cuba mengelak kerana ramai lagi pelakon berbakat yang boleh diketengahkan dalam karya terbitannya.

"Melihat trend Instafamous menjadi pelakon saya agak kurang bersetuju tapi bukan nak menentang. Bagi saya, ramai lagi pelakon berbakat yang boleh dipilih.

"Jika dilihat, ada antara mereka yang hanya bersandar populariti di media sosial semata-mata dan tidak mempunyai bakat dalam bidang lakonan," katanya.

Menurut Jaja, dia bagaimanapun tidak menafikan ada juga Instafamous atau Influencer yang mempunyai minat mendalam dalam bidang lakonan.


Penerbit, Jaja Ishak. FOTO FARIZ ISWADI ISMAIL

"Ada antara golongan ini yang sebenarnya ada impian untuk menjadi pelakon dan mempunyai bakat terpendam.

"Malah ada antara mereka yang mempunyai usaha untuk mendalami dunia lakonan.

"Jika Instafamous itu mahu belajar berlakon dan menunjukkan usaha gigih, saya tak ralat untuk mengambil mereka berlakon dalam produksi saya," katanya.

Dalam perkembangan lain, Jaja kini sedang dalam proses menerbitkan drama bersiri 15 episod berjudul Saat Kau Takluk Cinta Ini lakonan Idris Khan, Intan Najuwa, Shakilla Khoriri dan ramai lagi.

Drama adaptasi novel karya Sara Hezra ini mendapat sentuhan sutradara Zamri Zakaria dan bakal bersiaran di slot Samarinda TV3.


Sumber:https://www.hmetro.com.my

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-5-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooo.. itu ke jaja ishaknya
Lelaki rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Idris Khan tu berlakon byk drama pon, camtu jugak lakonannya... stiff , face expression keliru sis...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Seripah rose lettew salah 1 nya
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebabtu deorang di panggil instafamous, bukannya pelakon.

Tapi kalau industri kita maju n kutipan duit tinggi, boleh je train budak2 instafam tu bertahun2 ala2 thailand, kpop dan amerika untuk improve bakat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Diorg tak kena gi audition dulu ke? Ke tak perlu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 02:36 PM | Show all posts
Edited by MontanaHannah at 9-5-2021 02:40 PM

Malaysia kalau nak  jadikan industri hiburan sebagai tapak cari makan manusia berbakat  kena mulakan dengan pendidikan dna pemilihan ketat manusia manusia yg  mahu terlibat dalam dunia ni.

Kita xboleh tangkap muat

penonton xboleh dibiasakan dgn  rentak hati   mereka semata-mata , apa  bakat dan skill org2 industri hiburan ada dan wadah dan wacana apa yg mereka nak ketengahkan kepada masyarakat kena  bermula dengan satu SOP ketat ,dari pemilihan artis-artis serta pekerja belakang tabir ,kesemua mereka mestilah dipilih sebaik dan selayak ilmu yg mereka miliki.


instaperasanfemes , org politik , mak bapa suadara mara jiran ko xboleh berada dalam industri ni

Sajikan hiburan yg tidak melalaikan , melalui karya seni berikan impak kesedaran dan juga membuka minda masyarakat untuk capai kebersamaan matlamat  yang negara mahukan.

Bukan industri hiburan ni xde fungsi langsung kepada masyarakat tp cara industri hiburan ni dibiar biak  tanpa ada kawalan menjadikan industri hiburan Malaysia menjadi sarang rabak  sang tikus-tikus  bodo menyusup masuk tanpa ilmu,tanpa bakat,tanpa persediaan yg rapi sebagai seorang artis...attitude xde , disiplin xde....yg pandai make up sekilo , fesyen nu fesyen ni ...haru biru

artis patut dicorak , di asuh juga

sebab tu ramai org seni malas nak keluarkan produk hasil kreativiti mereka yg sebenar sebab artis dan penonton sama-sama bangang...bawa karya  KBAT sikit mula menguappp

Malaysia kena berubah.

Sampai bila  industri hiburan mahu menjadi  tong sampah tempat melunggok  sampah sarap ???
Sudah-sudahlahhhhhhhh

BOSAN.




Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 9-5-2021 05:31 AM
Seripah rose lettew salah 1 nya

Xsabo tgk drama dia dgn Redza nanti, nk tgk ok ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm insta kemain cantik....kat tv haussss
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
love_warrior replied at 9-5-2021 04:00 PM
Xsabo tgk drama dia dgn Redza nanti, nk tgk ok ke idok

Iolls tgok iklan pun tah pape hahahaha belum lgi cara cakp failed hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
acikbajuhijau replied at 9-5-2021 01:56 PM
Diorg tak kena gi audition dulu ke? Ke tak perlu?

Patut gi casting.. Tapi kita kan Malaysia boleh. Yg tak leh nyanyi pun sampai ajl
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Instaperasanfemes laparkan populariti utk tambah popular lalu bercita2 dan berpura2 mahu kembangkan bakat dlm lakonan

Padahal!!!!!

Niag utk berlakon tu takde..hanya nak kejar femes semata2...mencuba untung nseb
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 9-5-2021 08:08 AM
Patut gi casting.. Tapi kita kan Malaysia boleh. Yg tak leh nyanyi pun sampai ajl

Betul. Yang ni mmg tak dinafikan sapa sapa boleh masuk ajl skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Patit sebelum nak jd pelakon depa kene g kursus la barang setahun dua... Kesian kat pelakon2x yg betol2x berbakat tp tak ramai followers...
Instafemes mmgla ramai followers... Content dalam socmed semue sejenis filter n budget gud...syarifah rose tu dlm IG kemain filter 100%..awat kat tv lain benau muka die...
Kalau la si tyrakamaruzaman tu dipanggil jd pelakon.. Aku xtau la rupe die dalam tv... Kat IG mak aiii filter amponn...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
love_warrior replied at 9-5-2021 04:00 PM
Xsabo tgk drama dia dgn Redza nanti, nk tgk ok ke idok

Seripah ni dalam ig cantik.. Bila tengok kat tv sendunya
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakat kena asah lar...Cuba tgk transformation lakonan maya Karin..Tu tak tgk lagi lakonan otai2 zmn diaorg mula2  jadi pelakon pun biasa biasa je...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Instapemeh tu yg pemalas... gi ar amik kelas lakonan... belajar dgn org lama kalo nak sgt hadii pelakon
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 9-5-2021 08:55 PM
Patit sebelum nak jd pelakon depa kene g kursus la barang setahun dua... Kesian kat pelakon2x yg bet ...

haha tyra r tu dia kata takmao. Biarkan org yang berbakat. Tapi dia ni asal ramai artis dok kepit dgn dia.?
padahal sng je guna nama mak iti atas bisnes tu kaya cepat lol
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 9-5-2021 08:55 PM
Patit sebelum nak jd pelakon depa kene g kursus la barang setahun dua... Kesian kat pelakon2x yg bet ...

Ye betul... Mcm kat pejabat lah jugak kalau kena kerja dgn org yg incompetent... Penat oi...or org baru join pangkat tinggi tapi boss suruh kita train dia... Tapi gaji dia lagi tinggi sbb konon came with something extra...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
love_warrior replied at 9-5-2021 04:00 PM
Xsabo tgk drama dia dgn Redza nanti, nk tgk ok ke idok

Yg tu ke seripah rose
Muka lagi basic dr mira basic tu
Xde apa2 aura langsung
Mcm wajah watak tambahan je
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list