CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Lagubestbest

[Tempatan] RAYA 2021: Bil Kenderaan Ke Utara & Pantai Timur Meningkat

  [Copy link]
Post time 9-5-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 9-5-2021 02:39 AM
Raya kat kl syok apa...   jimat duit xyah bagi duit raya kat anak2 buah ...layan je tv...h ...

disebabkan covid ni kan,
aku rasa lps2 covid habis di tahun2 akan dtg aku nk balik raya selepas raya la, lebih tenang...(sbb aku balik setahun skali aje..

covid ni mmbuktikan, balik kg ke tak balik ke 1 syawal tetap menjelma tiba, ibadah ramadhan tetap boleh dilakukan dengan sempurna..

balik kg bukan ukuran kejayaan ibadah berpuasa..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2021 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah lama berangan nk beraya rumah sendiri...Alhamdulillah tercapai jgk tahun ni. Balik kg tu nanti2 la.... Yeayyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 9-5-2021 10:45 AM
Ada sjr kan kat area gua musang. Ramai yg diarahkan patah balik sbb xde valid reason.. Xde kebenaran ...

Utk LPT ada sekatan polis di bentong kan. Mcm mana boleh lepas. Btw tak kena denda dah mujur la di suruh patah balik je
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 9-5-2021 06:46 PM
disebabkan covid ni kan,
aku rasa lps2 covid habis di tahun2 akan dtg aku nk balik raya selepas  ...

ai rasa ada kena mengena dgn telenovela drama swasta yg disogokkan dh beberapa dekad kat tv... cite sedih mak beraya sorang la.. anak derhaka diperantauan la... anak taubat balik kg mak dh mati la.. semua cerita raya... ni sume mempengaruhi emosi masyarakat yg layu.. hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
oranjes replied at 9-5-2021 08:11 PM
ai rasa ada kena mengena dgn telenovela drama swasta yg disogokkan dh beberapa dekad kat tv... cit ...

Bagus kalau ada pemikiran mcm tu.
Tapi lagi bagus kalau duduk je kampung tu. Hari2 boleh jengok/lawat makayah. Jgn terhegeh2 nak balik time raya je. Mak bapak bukan ada time raya je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 9-5-2021 07:01 AM
Aku dh tau lama dah...sskjp mmg suka beraya...raya cina, raya india, hari gawai, hari pekerja, kri ...

Lawak plak baca sukat jalan
Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
oranjes replied at 9-5-2021 08:11 PM
ai rasa ada kena mengena dgn telenovela drama swasta yg disogokkan dh beberapa dekad kat tv... cit ...

Tu la...drama2 yg dok sogok benda2 mcm tu..sampai terikut2 dlm real life, meratab hiba x dpt balik waktu raya je jadi la anak derhaka, elok time raya la parents nk mati pun...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 9-5-2021 07:50 PM
Utk LPT ada sekatan polis di bentong kan. Mcm mana boleh lepas. Btw tak kena denda dah mujur la di ...

Ntah lah sis. Yg pasti, kalo tgk news mmg ramai yg diarah patah balik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
oranjes replied at 9-5-2021 08:11 PM
ai rasa ada kena mengena dgn telenovela drama swasta yg disogokkan dh beberapa dekad kat tv... cit ...

Gitu ek.. Iol xtau plak camtu efek dia coz xtgk cter sedih2 yg cam nk paksa org nangis ni. Time raya daku nk bergumbira yak yak yeah
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tggu dan lihat jelaaaa kes covid pas raya nanti. Mintak jauh laa kita jadi mcm India.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 9-5-2021 01:00 PM
Dah lama aku duk pikiaq kat mana relevannya benda ni..dah bagi rentas depa p merata..yala balik na ...

Kalau baru kena pandemic iol boleh paham la semua tak tahan rindu Jauh tu. Tapi dah 2x raya ni, gelupuh betul nak jugak langgar SOP. Bila kes nak turun macam ni? Selfish lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum ni aku keje hotel, 2 tahun or 3tahun sekali je aku balik cuti time raya sebab aku kena keje. Jadi aku tak rasa Sgt feel tu. N klu aku dpt cuti raya pon, aku seboleh2nya aku avoid balik time Highway sesak sebab aku mmg x suka nk p TOILET, RNR, payah, dgn org ramai..

Lagi lah bila Covid ni, mmg aku rela duduk KL tak balik. Kenapa nak risiko kan mak bapak aku. Aku sendiri pon masih paranoid dgn covid ni. Bkn aku tak leh nak video call dorg. Aku hari2 pon WhatsApp, video call.

Kadang aku tgk yg byk mengomel, komplen sana sini tu lah yg sebenarnya yg byk langgar SOP.



Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2021 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by laradelara at 9-5-2021 11:48 PM

Dah ada yg kena kompaun.. Sbb rentas negeri tanpa kbnrn/alasan munasabah. Semoga yg baru nk gerak balik tu amik iktibar. Sayang duit penat2 keje melayang cenggitu je. Time covid ni kena beringat lah ye. Syg nyawa.. Syg duit..

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn lah menipu semata-mata nk rentas negeri. Kan haritu ulama dah bgtau apa hukumnya menipu sbb nk blk kg je. Kot xnk amik dari sudut hukum, fikir logik je lah. Molek ke buat cenggitu? Bahayakn nyawa org lain

Kalau jadi super spreader or jadi cluster baru, msykt/negara luar mengata.. Kan dah malu
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg puak ni merata ada sampai ke selatan. KL pun penuh dgn kelate rupanya. Tgk org johor n melaka takdenya gelupur nak balik termasuk i. Degil kepala batu puak patetimo ni. Ioilss nak blanja lauk rayaa pun takut covid. Nak order mcd pun takut.. nak isi minyak kete pun takut nak pegang.. stress aku tgk puak degil tak ingat mati ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 01:16 AM | Show all posts
I pun pelik knp la semua menggelupur xleh blk raya..
I bkk border dulu, mmg i blk kg la jenguk my mum and lps tu mother in law.

Syukurla both mak & mak mertua i paham why kitorang x blk raya..
Diorang pun takut dgn covid ni..
Yg penting call diorang selalu...
Tak matilah kalau x blk beraya sama2..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2021 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Rentas negeri - 38 org dikompaun
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 9-5-2021 09:43 PM
Tu la...drama2 yg dok sogok benda2 mcm tu..sampai terikut2 dlm real life, meratab hiba x dpt balik ...

tau xpe, bosan btl....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 8-5-2021 11:25 PM
jangan taktau ye..memang ada orang pantai timur guna plus exit perak sebab nak elak jammed kat gom ...

Balik kot cameron kan kdg2 set2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2021 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Up... Lebuhraya PLUS sesak tak semalam?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 12:54 PM GMT+8 , Processed in 0.113675 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list