CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 16203|Reply: 171

[Tempatan] RAYA 2021: Bil Kenderaan Ke Utara & Pantai Timur Meningkat

  [Copy link]
Post time 8-5-2021 09:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 9-5-2021 03:58 PM

Sembang kat TV mcm strict, tapi kenyataannya ramai je dapat kelulusan rentas negeri.

8 May 2021 - Tol gombak sesak sejak awal pagi.


Kelantan - Dapat rentas negeri sebab pasangan ada di Kelantan. Kesesakan sejak beberapa hari di KB di jalan2 menuju mall/ pasar awam.


Peningkatan permohonan keluar dari Selangor sebanyak 100%. Ada yang tipu permohonan. Polis kata jangan menipu.


KL - Rentas negeri sebab nak jumpa parents, nak pergi mall sebelah. Polis hanya beri amaran & suruh patah balik.


Kononnya, semua..
RENTAS DAERAH/NEGERI ADALAH DILARANG
Di seluruh negara.
10 Mei - 6 Jun 2021.

Aktiviti sosial/ pendidikan/ ekonomi..
Melibatkan perhimpunan ramai2/ kesesakan awam
Turut tidak dibenarkan.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah ini menunjukkan ramai sebenarnya pjj?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 09:59 PM | Show all posts
selama ni dengar jugalah set2 klate neh sembang gegar yg raya puasa neh tak sehebat,semeriah mcm beraya  raya haji.tgk skrg baik puasa ke,raya ke..diorg yg menggelupur sekali nak balik kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak balik kampung. Kalau mohon mesti dapat. Tapi tu lah, tak berani lagi nak bawak newborn keluar rumah pegi mane2. Duduk jelah mereput raya ni kat rumah
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
betul la tu. mmg bebas sebebas2nya rakyat merentas negeri sebelum ni, bkn golongan kayangan je. yg takde surat pun aman2 je merentas negeri

#kerajaangagal
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pjj pon kasi balik..smpi AJM la pkp
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
tu la...kerajaan indon bagi contoh negara kita gagal, pakat2 meroyan..tgk berita tv3 semalam, selamba je polis indon halau lebih 20k kereta yg nak balik beraya kat kampung, patah balik..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang balik la kg.. Aku mmg x balik...raya ni biar la aku ber pkp.. Aku kalo boleh nk kurangkan risiko jangkitan.. Aku x nk menangis x berlagu kemudian hari..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2021 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanattttt.. Dan carutan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nak ambik anak balik raya
kan studen ipt halal rentas negeri.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
soslaili replied at 8-5-2021 10:26 PM
nak ambik anak balik raya
kan studen ipt halal rentas negeri.

Dan budak sekolah berasrama
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 8-5-2021 02:18 PM
Korang balik la kg.. Aku mmg x balik...raya ni biar la aku ber pkp.. Aku kalo boleh nk kurangkan ris ...


Dah 3 hari aku kat rumah tak keluar lgsg ni. Adoila tolonglah dengar cakap manusia oii.Panggil bongok kang marah
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yg blh sahkan pasangan pjj nih?  Surat ketua kampung pun laku ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:34 PM | Show all posts
nampak gaya covid 10,000 sehari la ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap selepas balik Pantai Timur......... Kerajaan haramkan mereka balik Lembah Klang sampai habis PKP.  Dudok sangatlah kau kat Kelate,  Ganu sana.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 10:41 PM | Show all posts
Firenzza replied at 8-5-2021 10:32 PM
Siapa yg blh sahkan pasangan pjj nih?  Surat ketua kampung pun laku ke?

Member i, majikan yg buat surat pengesahan. Both husband and wife kerja so senang nak buktikan dari alamat tempat kerja pon dah tahu duduk lain negeri. Kalau pasangan tak kerja tu tak sure la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 8-5-2021 09:59 PM
selama ni dengar jugalah set2 klate neh sembang gegar yg raya puasa neh tak sehebat,semeriah mcm ber ...

cuti sekolah bln 3 hari tu punn set set ni gak yg menggelupur rentas negeri
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by evlinne at 8-5-2021 11:11 PM

Babilah sskjp dgn ganung sek kito mandi lanje ni
Kalau x menyusahkan orang memang x boleh ke
Orang lain bleh dengar arahan x merentas, apsal korang x boleh haaa???
Polis pun satu camne bleh bagi lepas dorang ni
Kenapa kalini x dengar ugutan sape balik pata timo, kena ugut dibuang keje mcm PKP 1.0 dulu?
Dah la rampas peluang keje orang yg mmg asal selangor dan KL. Bala betul
Tolonglah kelate ni pindah ke marikh selama lamanya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 8-5-2021 10:11 PM
tu la...kerajaan indon bagi contoh negara kita gagal, pakat2 meroyan..tgk berita tv3 semalam, selamb ...

tapi...rentas negara hingga sampai ke Msia xdenya indon nak suruh rakyatnya patah balik pon....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
tajuk utara dan pantai timur. mana info pasal org2 utara/ highway utara sesaknya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 03:45 AM GMT+8 , Processed in 0.117430 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list