Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3075
View
28
Reply

[Tempatan] Pelantar penggerudi Naga 7 milik ConocoPhillips berhampiran Miri tenggelam

[Copy link]

Author: Punat_button       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-5-2021 11:57 PM | Show all posts |Read mode
Pelantar Naga 7 sudah tenggelam
Erika George
am@hmetro.com.my

image.png
KEADAAN pelantar pengerudi Naga 7 yang tenggelam ke dasar laut pagi tadi.

Miri: Pelantar penggerudi Naga 7 berhampiran Kumang Field di sini, tenggelam sepenuhnya pada 7.45 pagi hari ini.

Jurucakap ConocoPhillips Sarawak Ltd dalam satu kenyataan media hari ini mengesahkan insiden yang berlaku pada 2.45 petang semalam menyebabkan pelantar penggerudi itu perlahan-lahan tenggelam.

Menurutnya, terdapat 101 kru di atas pelantar minyak terbabit bagi menjalankan kerja-kerja menggerudi di kawasan blok Salam 3 ketika kejadian.

"Kawasan berlakunya insiden itu terletak 135 batu nautika dari pantai Miri," katanya.

Sejurus menerima makluman berhubung insiden, pasukan tindakan kecemasan ConocoPhillips bertindak pantas dengan memindahkan kesemua kru atas pelantar minyak berkenaan ke kawasan selamat.

Menurutnya, kesemua kru dibawa pulang pusat transit di Miri pada hari ini, manakala baki 16 orang lagi akan dibawa esok.

Bagaimanapun, ConocoPhillips tidak mendedahkan punca sebenar berlakunya insiden itu.

Disiarkan pada: Mei 4, 2021 @ 8:52pm


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-5-2021 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Conoco sewa dari Velesto kan? Katanya sebab kaki sokongan terbenam.. Nasib baik la semua pekerja selamat..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
aduhai seram tgk. nsib baik smua kru slmat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Pantas jgk diorang evacuate. Mcm movie
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Takutnya bila bygkan kejadian ni..mesti panik..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Seram Nye......
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
elok husband iols balik 2hari lepas tenggelam dah eh.kesian kawan dia habis brg2 laptop wallet bagai. nasib la semua selamat. masak laa menjawab
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
'Mujur' jugalah cuma drilling platform.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
kat twider ada share detik2 tenggelamnya rig ni
know2 je dah dalam laut
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 09:07 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 5-5-2021 09:01 AM
kat twider ada share detik2 tenggelamnya rig ni
know2 je dah dalam laut

haah prasan kat twitter ada gambar2 detik2 cemas smp ler ke dlm..
masa kes ni trjadi kecoh satu opis sbb chonoco phillip ni client iols hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Seram nya nasib semua terselamat
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 5-5-2021 01:01 AM
kat twider ada share detik2 tenggelamnya rig ni
know2 je dah dalam laut

Share link sisterr.. Iols takda twitter
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 5-5-2021 11:17 AM
Share link sisterr.. Iols takda twitter

gambo2
IMG_20210505_113521.jpg
IMG_20210505_113534.jpg
IMG_20210505_113552.jpg
IMG_20210505_113605.jpg
IMG_20210505_113621.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 5-5-2021 09:07 AM
haah prasan kat twitter ada gambar2 detik2 cemas smp ler ke dlm..
masa kes ni trjadi kecoh satu o ...

harap opis uols semuanya ok ya lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:42 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 5-5-2021 11:39 AM
harap opis uols semuanya ok ya lps ni

opis iols ok jer sbb di darat, dibumi yg nyata ahh gittew!
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 11:50 AM | Show all posts
lasagna replied at 5-5-2021 11:42 AM
opis iols ok jer sbb di darat, dibumi yg nyata ahh gittew!

Di bumi yang nyata juga tiada jaminan
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu jadi tukun tiruan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
My fb fren chef dlm kapal tu.katanya semua brg2 peribadi tk sempat diselamatkan.tp alhamdulillah semua pekerja dpt diselamatkan.skrg tgh dikuarantin
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 03:17 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 5-5-2021 02:59 PM
Pastu jadi tukun tiruan ke?



yg tau diorg nak drill appraisal well kat situ, tapi tak sempat nak drill lagi...kalu location sunk rig tu within location diorg nak drill appraisal well tu, kena remove the rig lah kot...

Appraisal Well
During field appraisal programs, appraisal wells are drilled in order to ensure that the discoveries made during exploration field have enough hydrocarbons that can last long and give an economic appreciation to the organization findings.



Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik crew selamat..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list