Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1137
View
6
Reply

Bilik Kecil Macam Kubur, Tapi Harganya Bikin Netizen Panas Hati

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-5-2021 09:21 AM | Show all posts |Read mode
Sebuah bilik kecil yang disamakan dengan kubur kerana amat sempit mengundang kecaman netizen kerana harga sewanya mencecah £200 (RM1,132) sebulan, lapor akhbar Daily Mail, kelmarin.


Terletak di Greater Manchester, England bilik itu digambarkan sebagai ‘kediaman taman persendirian satu bilik’ yang dilengkapi kemudahan Internet tanpa wayar (WiFi) manakala sewa yang diminta termasuk kos semua bil.




Bahagian luar bilik itu kelihahatan seperti sebuah pondok di kebun. – Daily Mail





Berdasarkan gambar yang dikongsikan, bahagian luar bilik itu kelihahatan seperti sebuah pondok di kebun manakala dalamannya yang menampakkan saiznya yang sempit.


Bilik itu tidak mempunyai pintu antara ruang tamu dengan bilik air, selain tandas terletak di atas katil sementara.


“Bilik moden persendirian yang baru dibina. Terdapat rakaman televisyen litar tertutup (CCTV) dan parkir di bahagian luar kediaman.


“Sebuah bilik yang lengkap dengan bilik mandi, sinki, tandas dengan air sejuk dan panas. Didatangkan dengan sofa baldu baharu berwarna kelabu.


“Pemanas elektrik, WiFi berkelajuan tinggi, televisyen pintar yang lengkap dengan YouTube, Netflix dan lain-lain,” tulis pemilik bilik itu pada ruangan maklumat mengenainya.







Kredit foto: Daily Mail




Gambar-gambar bilik itu turut dikongsi di Twitter dengan ramai pengguna yang meninggalkan komen tidak berpuas hati serta kecaman.


“Mangkuk tandas itu bernilai £50 (RM283), di mana anda perlu membuang sendiri sisa buangan,” tulis seorang pengguna.




Sumber: Kosmo!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-5-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde gmbr bhgn dlm ke.. mana lah tahu kot kt dlm tu deco cantik lengkap dgn perabot mewah ala2 hotel 5 star
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sehirkedi at 3-5-2021 10:46 AM

Gambar dalam takda TT. Gigih iols google cari news ni.
_20210503_104322.JPG
_20210503_104208.JPG
_20210503_104247.JPG

Memang hauk. Tak padan dengan harga.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 10:47 AM | Show all posts
Rasa sesak nafas tengok bilik kecil ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau iols ok je, cuma rega tu tak padan
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 12:53 PM | Show all posts
Nak letak beg pon x cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 01:14 PM | Show all posts
takde katil la ye..yg lawaknya kena buang sendiri taik  haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list