Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
5104
View
51
Reply

Rita Nadira Bukan Kayu, Punyai Aura Tersendiri Dalam Dunia Seni

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2021 04:37 AM | Show all posts |Read mode
Edited by piao at 25-4-2021 07:11 AM

Biodata dan Latar Belakang Rita Nadira



Rita Nadira merupakan antara pelakon yang bakal menjayakan drama adaptasi novel, Jujurlah Nikahi Aku karya Umie Nadzimah yang dijangka menemui penonton di slot Drama Vaganza di saluran Astro Ria.

Drama rantaian arahan Rashid Sibir itu antara lain dibintangi nama-nama popular seperti Sean Lee, Uyaina Arshad, Raja Azura dan Zaidi Omar.




Biodata Rita Nadira

1. Menggunakan nama komersial, Rita Nadira.

2. Berkelulusan Ijazah Seni Persembahan (Teater) daripada Universiti Teknologi MARA (UiTM).

3. Berkecimpung dalam dunia hiburan sebagai seorang pelakon dan model.

4. Kerap menghiasi pentas peragaan, termasuk aktif menjayakan penggambaran kempen fesyen dan halaman fesyen mewakili jenama pakaian dan juga majalah tempatan.

5. Antara lakonannya termasuk menerusi drama Jujurlah Nikahi Aku dan telefilem Kisah Seram Hostel.

6. Laman sosial Instagramnya atas nama @ritanadira_ sehingga kini sudah diikuti lebih 51,000 netizen.



Fakta Menarik

  • Adik kepada Rita Suraya yang juga merupakan seorang peragawati.
  • Mempunyai raut wajah Pan Asia yang mana agak berbeza dengan kakaknya yang berkulit sawo matang.
  • Datuk sebelah bapanya merupakan India Muslim, manakala neneknya pula berbangsa Cina. Menganggap dirinya mempunyai kulit cerah kerana mengikut keturunan neneknya.
  • Menjalinkan hubungan cinta dengan aktor muda, Ahmad Ezzrin Loy atau lebih dikenali sebagai Ezzrin Loy yang juga adik kepada aktres Elfira Loy.
  • Merancang untuk mendirikan rumah tangga di usia 27 tahun kelak.










Sumber:https://mykmu.net

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-4-2021 05:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantikk..ptg ptg ada dlm cite sirot
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 05:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam muka sajat
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik tu cantik.. Kadang nampak matured, tapi ada sisi nampak muka dia mcm budak2
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm tak sempurna mencintaimu tu idok ler nmpk cerah sgt tp okay la acting dia.mendongak intan najuwa scene dgn rita ni.tggi sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
boleh belakon jadi siblings rita rudaini
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik beradik lawo diorg ni. Tetiba teringat waktu darjah 1 kena paw duit dgn akak dia si rita ashikin. Siot btl kecik2 paw duit org
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ezrin loy? Dik,  baik sambar ikan jerung dik... Adik ada pakej... Ezrin??? Who??? Hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:18 AM | Show all posts
b_n_c replied at 23-4-2021 05:43 AM
boleh belakon jadi siblings rita rudaini

baru nak tulis yg sama..
mula2 aritu ingat dia memang siblings rita..or anak buah/sepupu ke...
sbb production pun under si zeel tu yg memang kamceng ngan ritrude.. shoot kat perlis lagi..
pastu suara dan intonasi dialog pun lebih kurang je...

memang takde kena mengena ke dia ni ngan ritrude... ?
ke sorok2 jugak mcm si yg kena gossip dgn mamat sepah dulu tu.. ape nama dia lupa dah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:20 AM | Show all posts
groundfloor replied at 23-4-2021 06:47 AM
Ezrin loy? Dik,  baik sambar ikan jerung dik... Adik ada pakej... Ezrin??? Who??? Hehe...

ezrin tu dapat awek yg tinggi2 je kan..
dulu dgn si ain edruce kan.. tinggi gak...
yg ni pun tinggi gak...

tapi aku setuju dgn uols...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia cerah ke? Nampak gelap tapi gelap tu yang buat dia makin wow. Cukup pakej dia ni, dahla berlakon pun best.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik.. klu kena gaya leh jd next pelakon popular
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:42 AM | Show all posts
lawo budak ni, berlakon pun ok je..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
groundfloor replied at 23-4-2021 06:47 AM
Ezrin loy? Dik,  baik sambar ikan jerung dik... Adik ada pakej... Ezrin??? Who??? Hehe...


Kannn.. dulu ain edruce pun pernah couple ngn adik elpirah tu kn.. nasib baik sempat tersedar, terus dpt laki kayo..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak dia Rita Suraya yg model tu muka vogue sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 12:00 PM | Show all posts
ingatkan Rita Rudaini......
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 12:09 PM | Show all posts
groundfloor replied at 23-4-2021 06:47 AM
Ezrin loy? Dik,  baik sambar ikan jerung dik... Adik ada pakej... Ezrin??? Who??? Hehe...

benar. better hambus now. kapel dengan budak kecik buat hape
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 12:22 PM | Show all posts
suka tengok dia ni dalam tv.. cantik n muka ada aura retis.. esok2 kalau kawen kerabat ke vip pun sesuai..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
lawaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinggi dia brp eh?  Sama tinggi dgn si redza tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list