Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3490
View
52
Reply

Artis bukan golongan kayangan, kerana pernah dikompaun kata Shuib

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2021 03:35 AM | Show all posts |Read mode
Artis bukan golongan kayangan, kerana pernah dikompaun kata Shuib

Jika bercakap soal prosedur operasi standard (SOP), segelintir warganet di media sosial pasti meluahkan rasa tidak berpuas hati apabila mendakwa terdapat perbezaan layanan antara rakyat marhaen dan golongan kayangan.

Bagi pelawak dan usahawan Shuib, dia menolak dakwaan selebriti adalah golongan kayangan yang tidak akan menerima hukuman sekiranya melanggar SOP.



Menerusi laporan Utusan Online, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad menyifatkan semua rakyat adalah sama dan tidak melihat wujudnya perbezaan hukuman terhadap golongan tertentu.

Sama sahaja, saya dan isteri dikompaun RM1,000 seorang kerana melanggar SOP. Kami mengakui kesalahan dan tidak ada pengecualian dalam menerima hukuman.
Tetapi kesalahan itu bukan kerana merentas negeri. Sebab soal merentas negeri kami mempunyai dokumen lengkap berkaitan kerja, katanya.
Pemilik jenama minuman air boba Bubble Bee itu menjelaskan, dia sendiri tidak pernah mendapat layanan istimewa sebagai seorang selebriti kerana semua rakyat adalah sama dari segi undang-undang.



Tidak wujud golongan kayangan atau apa. Sebab di mata undang-undang kita semua sama. Termasuklah menteri sekalipun, ujarnya.
Pada Februari lalu, Shuib dan isterinya Siti Sarah dikompaun RM1,000 setiap seorang selepas didapati mengingkari SOP di sebuah restoran di Kuala Lipis.



Pasangan tersebut didapati duduk di sebuah meja yang melebihi dua orang selain tiada penjarakan fizikal seperti prosedur ditetapkan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sumber: Utusan Online (Aida Rizmariza Kamaruddin)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-4-2021 04:45 AM | Show all posts
sebab ko kurang popular...
kabel tak kuat...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 05:39 AM | Show all posts
Tapi..tapi..awak bukan kayangan pun.
Polis tak kenal pun.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 05:43 AM | Show all posts
Ko laki bini x ade rupa.
Mmg x de sape nk bg muka.
And korang mmg orang benci.
Awal2 kalau bukak mask pun boleh ganggu pandangan mata org lain
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Better diam jer
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 05:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Yooolah shoibbbbbbbb
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Taktau malu sendiri mengaku golongan kayangan *vomit  Kayangan pun, muka tetappp low class sendurama dia angin lalu. Pakailah kereta hebat pun, handbag hebat pun. Tetap kelihatan caprut
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 23-4-2021 06:01 AM
Taktau malu sendiri mengaku golongan kayangan *vomit  Kayangan pun, muka tetappp low class sendurama ...

mcmtu la xmalunye heols nak gelaran datuk dulu kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
nordin84 replied at 23-4-2021 06:04 AM
mcmtu la xmalunye heols nak gelaran datuk dulu kihkihkih

Dia nak title Dato ke? Ewww choiii. Mesti di cucuk2 oleh bini Chucky kembang setaman beliau
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 23-4-2021 06:07 AM
Dia nak title Dato ke? Ewww choiii. Mesti di cucuk2 oleh bini Chucky kembang setaman beliau

lepas dia ckp nk title datuk tu la kena hangkut dgn sprm pasal kes  rasuah.. rasain... lpstu mengaku kayangan.. hello, dia ni kayangan kasta bawah sekali kalaupun dia mengaku kayangan kui3
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:14 AM From the mobile phone | Show all posts
nordin84 replied at 23-4-2021 06:11 AM
lepas dia ckp nk title datuk tu la kena hangkut dgn sprm pasal kes  rasuah.. rasain... lpstu menga ...

Choi. Beza betul dia ni dgn si Jepp tu. Padahal kalau Jepp menang apa2, sah2 dia pun menang sekali kan. Tp si Jepp aman2 jah takdelah ber bisnes dgn scammer gemuk panjat pagar.
Oh lupa, bini Jepp tak batak dan tak Chucky.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 23-4-2021 06:14 AM
Choi. Beza betul dia ni dgn si Jepp tu. Padahal kalau Jepp menang apa2, sah2 dia pun menang sekali ...

jepp ade msk bisnes jual air yahudi dia x? rmi iols tgk retis bukak cawangan tp jep mcm xberminat jah
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak jugak bercakap dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 laki bini berangan nak kaya, harap2 ada la backup plan siap2. Bisnes tengah boom elok dari hasil sponsor cuci duit tu so kena kekal konsisten momentum. Takut one day ada pesaing lain habis tak merasa nak bubuh hashtag #akunakkaya lagi dah kat ig
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
nordin84 replied at 23-4-2021 06:17 AM
jepp ade msk bisnes jual air yahudi dia x? rmi iols tgk retis bukak cawangan tp jep mcm xberminat  ...

Tak tau lah kalau jadi silent investor. Tapi rasanya tak kot. Sbb dia dok membahan si muka totok ni selalu kan? Mmg padan pun kena bahan. Acah2 kayangan, tapi mintak special fund utk retis.
Muka ngok, otak ngok. Package dpt bini Chucky
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
golongan kayangan ke? belum cukup kayangan la tu kohkohkoh melainkan level lopa. iol bukan karat lopa just nak cakap level tu jauh lagi ye syuib
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:49 AM | Show all posts
eh nak bandingkan level kau dgn lopak jauh beza nakkk

tak de lagi artis mengaku kayangan melainkan kau sorang


kesian kau soebbb
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:56 AM | Show all posts
dia ni reti beza x kebal ditahan sebab langgar sop dgn kebal ditahan sbb perbuatan jenayah?
dua ekor ni cuci duit macau scam.....gila la kalo yg tu pun kebal.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg tak suka jahkobis. Tp jauhhhhh sgt ko mira nk disamakan dgn jahkobis. Aku tak suka jahkobis tp antara ko dan jahkobis aku lg tak suka ko.

Semak.suka buat muka gatal.paling aku benci masa suruh bini.cium.tiak sb nk duit byr beli brg. Smapi skrg aku benci
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 09:11 AM | Show all posts
Kalau kau ensem tahap pecah ovari, mesti tak kena kompaun Ibbbb...~~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list