Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
28505
View
419
Reply

'Dah Masuk Hari Ke-4 Tunku Azizah Dihina, Kerajaan Tak Buat Apa-apa Ke?

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2021 02:13 PM | Show all posts |Read mode
Kerajaan perlu bertindak terhadap pihak yang menggunakan media sosial bagi menghina Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah dengan pelbagai tuduhan, panggilan nama dan poster yang memalukan.








Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki berkata, pihaknya kesal dengan sikap Kerajaan Perikatan Nasional (PN) kerana sehingga hari ini belum memberikan sebarang kenyataan tegas berhubung isu tersebut.


Beliau turut mendakwa Kerajaan tidak melakukan tindakan drastik dan keras bagi mempertahankan kedaulatan Institusi Diraja.


Perbuatan seperti itu tidak boleh dipandang enteng kerana Tuanku Raja Permaisuri Agong merupakan tonggak kepada Institusi Raja-Raja Melayu sebagaimana yang dipelihara dan dimaktubkan dalam Perlembagaan Negara.


Malah sudah masuk hari keempat penghinaaan sebegini berlanjutan, namun pihak Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia mahupun Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia tidak memperlihatkan sebarang usaha mahupun tindakan pantas untuk menyekat akaun-akaun media sosial yang jelas menghina Tuanku Raja Permaisuri Agong dan Institusi Raja, katanya.




Antara poster dikongsikan di Twitter




Pemuda UMNO akan membuat laporan polis supaya pihak Kerajaan dan Polis DiRaja Malaysia segera bertindak tegas terhadap kumpulan terbabit.


Katanya, penghinaan tersebut sengaja dibuat bagi mahu membentuk persepsi negatif dan menghakis kepercayaan rakyat terhadap institusi Raja-Raja Melayu yang selama ini menjadi pengimbang kepada segala kekalutan rakyat dan krisis politik dalam negara.


Tuanku Azizah sebelum telah menutup akaun Instagramnya hampir dua hari selepas tanda pagar #dengkike menjadi sohor kini di Twitter.


#dengkike bermula selepas Tuanku Azizah membalas kenyataan seorang pengguna di Instagramnya.


Malah pelbagai poster yang memaparkan wajah Tuanku Azizah telah dimuat naik dan dikongsi di Twitter.




Sumber: Suara Merdeka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-4-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Umngok menjilat berpisah tedaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:24 PM | Show all posts
https://twitter.com/ladymissazir ... aysians-frustration

kalau kena angkut laptop sebab #dengkike  attached are the numbers for Legal Aid Centre in every state;

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:36 PM | Show all posts
sori kerajaan very busy sekarang,
tengah cek memana lagi harta karun tertanam
KWAN ni baru jumpa
nak cari harta di luar hegeri pulak lepas ni

apa ko ingat ko je  anak billionair, aku pun nak juga!
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NataliaLuiz at 22-4-2021 02:40 PM
alesandra: Umngok menjilat berpisah tedaaa...


Apa laaa. Dah mmg pihak istana tak boleh nak counterback dah. RPA sendiri yg reply mcm tu. Beribu orang dah hentam sana sini. Nak buat macam mana lagi? Now face the consequences. Queen pun sibuk buat kuih raya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tun dulu jatuhkan raja johor yg kuat daulat pun x kena tindakan.... hehe..ingat kes sultan johor dulu pada rakyat...


Hamponn
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:42 PM | Show all posts
tertinggal train isu ni...apa kes plak ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
NataliaLuiz replied at 22-4-2021 02:39 PM
Apa laaa. Dah mmg pihak istana tak boleh nak counterback dah. RPA sendiri yg reply mcm tu. Berib ...

I ingatkan, adalah kambing hitam mna2 yg dijadikan mangsa.... PA ke, tukang jaga media sosial ke......., Ni terus tutup terus IG
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Umngok acah2 pembangkang utk nampak hero,padahal dorang  kerajaan sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 22-4-2021 02:42 PM
tertinggal train isu ni...apa kes plak ni..

Cuba uolls buka burung biru dan search #dengkike
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon tetinggal train..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:06 PM | Show all posts
songhara1226 replied at 22-4-2021 02:52 PM
Cuba uolls buka burung biru dan search #dengkike

alah..kita takde burung
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 22-4-2021 03:06 PM
alah..kita takde burung

Kisahnye bermula apabila ada khabar angin mengatakan jAgong dan family dpt vaksin di UAE dan membawa balik 2000 dos ke Malaysia (citer ni lagi panjang, sila rujuk thread yg dh buka ),

Jadi adalah seorang hamba bertanya di comment isteri jAgong, chef2 kat istana tu dpt vaksin gak ke? Maka sang Ratu balas dengkike.....  

Maka bermulalah kecaman kepada sang ratu hingga terpaksa menutup IG

Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:24 PM | Show all posts
Kes dpt vaksin arab kah?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampaknya kuiinn kena masak bubur lambuk lagi nk sejukkan rekyattt..makanan dapat sejukkan ummah saracen
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Harapkan SKMM?
Kementerian sendiri pun paksa smua staff like fb menteri siap kena tunjuk bukti
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:32 PM | Show all posts
Tgk ig queen duk busy buat kuih raya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummah malaysia stress
Jgn silap sket, siap la kena berjemaah
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
songhara1226 replied at 22-4-2021 02:50 PM
I ingatkan, adalah kambing hitam mna2 yg dijadikan mangsa.... PA ke, tukang jaga media sosial ke.. ...

Pihak istana Nak putar belit macam mana lagi? Sbb mmg salah queen sendiri melayan. So hadap la kecaman. Pengajaran utk dia, jgn aktif sgt or libatkan personal life, share personal thoughts. A big no for royal. Sekali tersilap kata, habis.  I faham dia boring, sbb tu dia masak2 je.

So, for safety, lagi baik queen tak aktif  main socmed ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:38 PM | Show all posts
Ini penyakit cari sendiri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list