CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mrs_salvatore

Malakat Mall Penunggang Agama?

  [Copy link]
Post time 22-4-2021 03:16 PM | Show all posts
helicornia replied at 21-4-2021 03:35 PM
mmg mahal kan barang kat situ
koser nak pegi walaupun hari2 lalu

mahal...  terasa betul bila shopping kat situ...  akak aku yang duduk sana gigih la gerak jauh sikit kalau nak beli barang...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2021 03:16 PM | Show all posts
alieyrina replied at 21-4-2021 07:43 PM
Aku penah dgr ceramah sorg ustaz ni. Dia kata belila bmf sbb mungkin depa juai mahal nak sedekahkan  ...

salah konsep ni...  sendiri nak sedekah, pakai duit sendiri...  bukan indirectly force orang bagi duit sedekah tu...  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 22-4-2021 03:16 PM
salah konsep ni...  sendiri nak sedekah, pakai duit sendiri...  bukan indirectly force orang bagi  ...

Setujooooo..... aku pangkoh terus kalau ada bau bau menunggang
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak akan berkat rezeki kau kalau betul menindas pekerja.....kau solat lah 24 jam pun, kau ingat kau boleh tebus dosa kau dengan manusia? Allah sayang umatnya yg berbuak baik sesama insan....kalau betul kau kejam dengan staff kau, tunggulah kifarah kau....tak kat dunia, after life.......Islam itu meletakkan sesuatu pada yg hak, kalau kau nafikan hak pekerja kau.....kalau tunggu balasan tuhan....didunya mungkin kau boleh lepas......ini pesanan khidmat masyarakat aku pada semua gang penunggang diluar sana
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak faham, iols yg kata coach ni baik lah, gigih lah etc. Yg coach tu pun bercerita pasal gaji cikgu tadika asal yg dia beli cuma rm600 lah, bagi one-off reward rm5k lah merepek2 perkara tak berkaitan. Isu pokoknya, malakat mall didakwa tak bayar epf & jalankan skim usahawan supaya tak bayar epf pekerja sedangkan staff kena full time. Betul atau tidak, tu je jawapannya. Kalau apprentice or tge so-called usahawan tu kerja FT, kena lah bayar gaji minimum & caruman epf & perkeso.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:13 AM | Show all posts
timohnotecah replied at 22-4-2021 02:39 PM
Betoi...betoi.. betoi....kualiti ke laut dalam... claim sunah sana sunah sini...pehtu suruh orang  ...

Mostly yang aku tengok cara promosi diorang macam push customer beli dari orang melayu.
Kalau xbeli kau tu kapir/dipandang serong. Ini yang aku rasa. Orang lain mungkin boleh terima
cara diorang marketing begitu. Kelebihan produk xpromote sangat. Nama bunyi melayu
pakat2 orang beli. Sebab tu kita mudah kena tipu dengan bangsa lain (cth: pau abu ke apa dulu tu).
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 09:21 AM | Show all posts
diorg mmg dh kene saman pn kan dengan epf
cer bace dkt fb CEO malakat mall
rengse beno bace. angkuh yakmat

https://m.facebook.com/story.php ... 10&id=684327209
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Malakat dah jawab. Aku rasa macam nak percaya je. Unless kalau staff satu group tumpahkan air berjemaah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2021 01:08 PM | Show all posts
epal21 replied at 22-4-2021 11:09 PM
Tak faham, iols yg kata coach ni baik lah, gigih lah etc. Yg coach tu pun bercerita pasal gaji cikgu ...

dia punya putar putar putar, dia sendiri pening. lain kali buat skrip.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by timohnotecah at 23-4-2021 01:21 PM
MinyakAngin replied at 23-4-2021 12:48 PM
Malakat dah jawab. Aku rasa macam nak percaya je. Unless kalau staff satu group tumpahkan air berjem ...


Aku pulak memang pangkah mamat ni. Adalah sebabnya. Aku lebih purcaya staff dia anyytime. Tak pa, tuhan maha melihat. Aku pegang itu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
meah_kelabu replied at 23-4-2021 09:21 AM
diorg mmg dh kene saman pn kan dengan epf
cer bace dkt fb CEO malakat mall
rengse beno bace. angku ...

Ni gosip mane pulak ni? Apsal aku rasa mcm tak menjawab je persoalan dlm thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
timohnotecah replied at 23-4-2021 01:18 PM
Aku pulak memang pangkah mamat ni. Adalah sebabnya. Aku lebih purcaya staff dia anyytime. Tak pa ...

Yaka? Hmm meh la kita makan popcorn angin. Popcorn betul tak boleh. Pose.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by epal21 at 23-4-2021 06:41 AM
meah_kelabu replied at 23-4-2021 01:21 AM
diorg mmg dh kene saman pn kan dengan epf
cer bace dkt fb CEO malakat mall
rengse beno bace. angku ...


Muka macam andy flop poppy. Iols ingatkan andy tu tadi. Dia ni nampak macam samseng sikit berbanding dgn coach fadzil tu yg cakap lemah-lembut tutur katanya. Iols paling tak suka kalau contra2 macam yg si azgar ni cakap. Budak2 tu mencuri, ko denda lah. Tapi gaji bagi lah. Dah kalau takde gaji, nanti budak tu mencuri kat org lain pulak. Yg pasal dadah tu, iols rasa sepatutnya serahkan kepada polis tapi ye lah mungkin sebab nak bagi peluang kot.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
miminn replied at 23-4-2021 05:08 AM
dia punya putar putar putar, dia sendiri pening. lain kali buat skrip.

Betul lah kan diorang tak bayar epf & pasal skim usahawan tu staff kena kerja FT tapi dapat elaun je without EPF contribution. Bukan ke itu salah di sisi undang2? Lagi nak cerita pasal jiran sebelah dalam sorga etc. Konfirm ke masuk sorga kalau zalimi orang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Netz nampak kopiah kat kepala terus dicop baik walhal hanatttttttttt cam menteri utara yg bersongkok 24 jam
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 03:24 PM | Show all posts
epal21 replied at 22-4-2021 11:09 PM
Tak faham, iols yg kata coach ni baik lah, gigih lah etc. Yg coach tu pun bercerita pasal gaji cikgu ...

malaysia airport sila saman mamat ni die fitnah ko tak bayar epf pekerja. tp jawapan2 dia semua tak masuk akal. kalau pekerja mencuri pegi la report polis. convert jd usahawan tu dh ngape?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamak ke?

Iols kalau yg muka mamak ke muka ereb ke
Asia selatan ke apa pastu ada kepiah bagai emmmm
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 10:09 PM | Show all posts
Bodoh punya majikan. Akta kwsp da tetapkan. Gagal mencarum - fine atau jail atau both. Harap kena jail.

Staff mencuri dlm warehouse ko pg la buat lapor polis dan tamgkap. Because of that ko tak nak carum epf ?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat group bmf toksik di fb. Ada orang beli keluaran non bumi terus dihencap bagai tiada hari esok. Suka hati la orang tu nak beli apa. Janji benda tu berkualiti dan harga murah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tutup ke mall ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 03:24 AM GMT+8 , Processed in 0.122062 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list