CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mrs_salvatore

Malakat Mall Penunggang Agama?

  [Copy link]
Post time 22-4-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Malakat mall? X pnh dgr pun. Da mcm laknat mall plk bunyinya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama je macam kedai uel tu. Semua penunggang ugama. Alang2 nak beli tu, baik pergi je kenanga dan gm klang. Barang prc je semuanya. Kenapa la melayu kalau berniaga semua tamak jenis nak pergi haji, harga yahudi.. cubalah harga rendah tapi volume banyak dan konsisten masuk. Ini kalau mahal, orang masuk sekali je. Cina tu kalau berniaga, sen2 bagi kurang. Tarik minat orang jadi pelanggan tetap. Kalau melayu, bising sen2 tu la untung mereka. Bukannya tak tahu modal tu berapa je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 22-4-2021 07:21 AM
Tgk fb dia mmg mcm penulis ni bgtau la.. mcm2 bisnes. Yg berjaya brainy bunch dan malakat mall la se ...

Brainy bunch kan yang bg cereal coco crunch timbang kilo. Bukan yang ori. Dah kaya amik duit bulan2 pun kedekut nak bg cereal berkualiti
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 12:47 PM | Show all posts
baiklah pegi speedmart.. zaman ekonomi tak menentu ni jaga poket sendiri lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 12:58 PM | Show all posts
Sayangnya jadikan agama sebagai menarik pelanggan, alangkah malunya jika perkara ini dapat dihidu oleh orang yang menganuti agama lain? Sangat memalukan
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa anak iols kat brainybunch selalu juga jumpa dia ni..
Laginsorang chairman dia..syed apa tah yang proton tu...
Masa tu iols kagum la sebab cara dia cakap.penuh keyakinan gitu..
Apa yang iols suarakan n cadangkan semua dia ambil kira..
Rasa dihargai gitchuuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 22-4-2021 04:39 AM
Brainy bunch kan yang bg cereal coco crunch timbang kilo. Bukan yang ori. Dah kaya amik duit bulan ...

Ye ke.. ingat servis se gah nama nya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru lepas dgr ceramah Ustaz Dato Badlishah kat ytube...if nak berdakwah better berdakwah shj...if nak berbusiness better berbusiness shj...jgn campur aduk...jgn tunggang dakwah utk business atau tunggang business utk dakwah...agituuu ler lebih krg kata Ustaz...payah katanyer...better focus satu ja...Rasulullah saw mmg pandai business but bila diangkat menjadi rasul, baginda fokus dakwah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2021 02:08 PM | Show all posts
Tak sangka ada udang balik mee....ada hati yg tak berapa murni di balik kopiah jubah bagai.
Tu yg susah nak percaya..penampilan bukan main lagi....tp adab berjiran takde. Org bukan Islam tengok pun menyampah. Adakan jiran mcm ni.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by timohnotecah at 22-4-2021 02:48 PM
icha80 replied at 21-4-2021 04:53 PM
Pengasas Brainy Bunch ni


Mamat ini aku memang tak percaya dari dulu....aku ada dengar cerita tak sedap pasal ini orang. Saudara aku pernah hantar anak ke BB, katanya management practise snob culture tapi acah islamik...Yang sibuk2 bmf tu, siapa ada duit lebih bolehlah cakap, orang miskin dia tak pikir itu bmf lah, dia pikir macam mana mau jimat itu duit. Kalau kedai cina aka kafir lagi murah, buat apa orang miskin nak support bmf dan kayakan penunggang penunggang tu sume? Bmf konon, cekik darah sesama Islam, lagi diorang mau cakap pasal itu bmf khuenz??.....dah tau kau ambik barang dari supplier cina, kau tak payah kecoh kecoh pasal itu bmf....orang dapat impression ini mall 100% usaha orang islam. Sebab itu orang support sebab guna nama Islam. Kalau ikut rega, kedai orang bukan islam lagi marhaen friendly.......
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt mn penunggang agama ya...
Mcm la bnyak sgt supplier melayu Islam kt msia ni...dh dpt harga murah...beli jd la...itu basic perniagaan...nabi x larang pun
Klau ada pn supplier melayu...(itupun klau Ada)..harga sure melambung)
Yg penunggang agama sebenar ialah artis haramjadah nyanyi lgu nasyid...jual segala Tok nenek Muslim Friendly punya barang...ustad jadi2an hasil ranczngan reality astro SEMA tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ais_kosong replied at 22-4-2021 09:21 AM
Sebab tu aku rengsa bila marketing guna agama dan bangsa.
Kau marketing produk kau ja la. Kalau ter ...

Betoi...betoi.. betoi....kualiti ke laut dalam... claim sunah sana sunah sini...pehtu suruh orang beli bermodalkan ugama
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
timohnotecah replied at 22-4-2021 02:30 PM
Mamat ini aku memang tak percaya dari dulu....aku ada dengar cerita tak sedap pasal ini orang. Sau ...

Kalau benar bagai dikata, patutla dia layan staff gitu macam takde value macam hanba abdi je. Aku memang benci orang gini. Benci sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissMamamia75 at 22-4-2021 03:26 PM

Sejak terbaca iklan Muslim Village ni..dah rasa geng2 penunggang agama..

Utk dpt rumah murah ala resort tu..
Giler apa.nak shopping RM500 tiap2 bulan kat situ..
selama 5 thn..
Pastu kena ajak 10 org member, sedara join skali..
Siap kena tunjuk bukti..

Lot tanah ECO Resort PERCUMA

Adakah ANDA ingin memiliki hak guna Plot tanahEco Resort di Muslim Village yang bernilai RM50,000 secara PERCUMA?
Ya Betul PERCUMA!

Mahukah Anda ingin tinggal bersama untukjangka pendek, sederhana atau jangka panjang di dalam suasana alam semulajadidalam perkampungan yang mengamalkan cara hidup Islam yang sempurna?
TAAT ALLAH, ikut CARA RASULLULAH SAW berpandu jalan SAHABAT dan Ulama!

Bagaimana ANDA boleh layak mendapat hak guna Plot tanah Eco Resort di Muslim Village secara PERCUMA?
1. Isi borang Permohonan untuk mendapatkan hak pengguna tanah untuk kediaman 'Tiny House' bersaiz 500 sqft di Muslim VIllage yang bernilai RM50,000 secara percuma di url :

2. Mulakan pindah Belanja Runcit keluarga ANDA ke MALAKAT GROCER dengan perbelanjaan minima RM500 sebulan sahajauntuk tempoh 5 tahun.
3. Ajak 10 rakan keluarga/jiran/kawan untukbersama pindah belanja ke Malakat Grocer dan bersama mendapatkan tawaran Hak Guna Plot Tanah Muslim Village PERCUMA

4. Dapatkan surat tawaran dari Coach Fadzil setelah ANDA melakukan pembelian pertama dan menyertakan bukti ANDA sudah mengajak minima 10 rakan/keluarga/jiran/kawan untuk bersama ANDA . (sila print screen posting/message danserahkan kepada wakil Coach Fadzil) dan tag #LotTanahPERCUMA di semua posting media sosial.

SOALAN LAZIM UNTUK LOT TANAH PERCUMA
1.Apakah yang anda boleh lakukan di Plot tanah percuma muslim village ini?
a. Membina Tiny House untuk kediaman tempattinggal atau
b. Membina Glamping Tent atau
c. Menyewakan Plot Tanah atau
d. Menanam tanaman 'Food Security'

2. Dimanakah Lokasi Muslim Village ini ?
Buat masa ini kita mempunyai Muslim Villagedi Serendah Selangor dan Tapah Perak.
b. Lokasi-lokasi lain akan dibuka berdasarkanpermintaan.

3. Boleh ke saya memohon untuk menukar lokasi pada masa hadapan sebelum berpindah?
a. Ya Boleh. Anda boleh menukar lokasi

4. Bagaimana pihak Coach Fadzil mengetahu transaksi belanja minima RM500 sebulan di Malakat Grocer?

a. Anda perlu menjadi Ahli Kelab Malakat PERCUMA dan memastikan setiap perbelanjaan ANDA direkodkan di dalam sistem POS Malakat Grocer. (ANDA hanya perlu no Telefon untuk verifikasi)

5. Adakah boleh carry forward belanja bulan ini ke bulan depan
--> Tidak Boleh

6. Bolehkah hak penggunaan ini diwarisi?
a. BOLEH

7. Bolehkan Non Muslim turut serta dan mendapatkan tawaran ini?
a. BOLEH

8. Tempat tinggal saya terlalu jauh dari Malakat Grocer, apakah yang boleh saya lakukan?
a. Anda boleh mendaftar dan mengajak jiran/keluarga/kawan ANDA untuk mendaftar.
b. Cukup 500 orang kami akan usahakanpembukaan Malakat Grocer di tempat ANDA

Sertai Telegram Group t.me/MuslimVillagePERCUMA
Bantu #Share dan viralkan posting ini dengan ahli keluargadan kawan-kawan anda.

https://malakateco.com/daftar-minat-muslim-village-eco-resort/


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiyah replied at 21-4-2021 04:46 PM
Meol perasan kebanyakan kedai2 yg jenis BMF ni mmg markup harga kdg sampai singgit per item banding  ...

Jgn sesekali persoalkan depa kan nk bayor zakat bak kata tolower
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 21-4-2021 07:43 PM
Aku penah dgr ceramah sorg ustaz ni. Dia kata belila bmf sbb mungkin depa juai mahal nak sedekahkan  ...

Kan aku dh kata depa nk bayar zakat puih
Apoo sedp nk tonggang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2021 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by timohnotecah at 22-4-2021 03:21 PM
MinyakAngin replied at 22-4-2021 02:44 PM
Kalau benar bagai dikata, patutla dia layan staff gitu macam takde value macam hanba abdi je. Aku  ...


Itu saudara aku cakap...aku tak rasa dia buhong....lagi satu, konon gaji guru di BB rendah......tak padan lansung dgn reputasi islamik BB yg tersohor itu, siap ada chairman lagi khuenz? Nak pasti betul atau buhong, pegi tanya guru BB sendiri. Kalau benerrr bagai dikata, aku harap guru guru tersebut berani bersuara. ......
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:03 PM | Show all posts
one of reason aku menyampah dengan orang bajet ahli syurga ni...  dasar penonggeng agama...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by timohnotecah at 22-4-2021 03:18 PM
whadda replied at 22-4-2021 12:47 PM
baiklah pegi speedmart.. zaman ekonomi tak menentu ni jaga poket sendiri lagi bagus


Betoi....kalau kau cakap pasal bmf dengan orang semekin, depa ptuii ja kat muka kita.....bmf buat apa kalau harga cekik darah depa kata.....dan aku tak salahkan depa....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 03:10 PM | Show all posts
dasar tunggang agama.. merosakkan nama agama...phuii. aku entah la..beli kt kedai yg mampu ja. nak support tak berapa sgt. zakat aku byr lain. terpulang la masing2 nk derma cara apa. islam memudahkankan. bukan meyusahkan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 08:03 AM GMT+8 , Processed in 0.127751 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list