Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
57955
View
740
Reply

"Dengkike" - RPA Tutup IG

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-4-2021 06:16 AM | Show all posts |Read mode
Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menutup akaun Instagramnya hampir dua hari selepas dituduh menerima vaksin Covid-19 yang tidak diluluskan di luar negara.




Kredit foto: New Straits Times




Terdapat spekulasi bahawa ia berlaku setelah baginda disoal beberapa pengikut atas dakwaan menerima suntikan vaksin.


Tunku Azizah, yang pegangan Instagramnya @airtangan_tunkuazizah, mempunyai lebih daripada 1.2 juta pengikut di platform ini.


Sejurus membalas komen berkenaan dengan berkataan dengkike baginda menutup akaunnya.




Kredit foto: IG




Bagaimanapun perkataan tanda pagar dengkike kini menjadi trending di Twitter.




Sumber: Suara Merdeka

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-4-2021 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni tak perlu ada akaun di media sosial. Posting pun tak nampak professional yg sesuai dengan kedudukan
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Adududududu... seriously? Ermmmm ckp lebih kang kena sumbat dalam.. I respect Queen of Johor.. tak pernah mencapup mcm makcik2..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 20-4-2021 06:22 AM
Dia ni tak perlu ada akaun di media sosial. Posting pun tak nampak professional yg sesuai dengan ked ...

I agree.
Understandably the need to be near the rakyat, but not at the expense of making the royalty looks "cheap".
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Terlalu terbuka untuk membuka ruang, orang mengata...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kampung nye
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Meluat dari dulu. Low class nya comment macam tu walaupun harta setinggi gunung. So benda yg tular tu betul la ya?? BFF si pereka fesyen dapat sekali tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan bekas poremer ka dia ni dulu? Jadi xheran la ayat gitu kluar
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Raja2 Sultan2 & para VVIP
Tak payah lah public kan social media
Tak payah lah nak tunjuk dekat dgn rakyat
Lagi2 masa rakyat tgh struggle ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun merasa tiada keperluan utk ydpa posting meleret2 mcm marhein juga.  Jika seseorg hidupnya terlalu bahagia lengkap ada laki agung harta melimpah ruah cantik mengapa perlu indicate dan perlu validate yourlife to public?? Utk kami merasa "dengki ke"  kami xjeles pun.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Pd aku boleh je nak ber media sosial.. Cuma x perlu la nk up kan post sensetif mcm ni.. Takat tuk share resepi x jd mslh.. X yah nk ckp isu semasa, politik semua... Diam je sudah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Dengki ke..oh myyyyy..dia ngan anak soltan jamaica patut x yah main sosmed
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 20-4-2021 07:07 AM
Dengki ke..oh myyyyy..dia ngan anak soltan jamaica patut x yah main sosmed

Jamaica lagi terhibur sis pagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:26 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:29 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Rakyat skrg dh xde adab...wat to do
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:33 AM | Show all posts
tipulah kalau tak dengki kan?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
hmm..tacod la baby..tacod la baby
RiP
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
org pangkat2 ni,tak payah ada ig twitter fb secara peribadi is better lah.kalau nak pon biar circle deme je yg jd pren/polower takleh ke.buat macam sultan johor tu aje sgt cukup,admin yg kelola post utk update event ke nasihat ke isu bkait ke sudah. sultan perak ape jd peribadi pun private.bukan kata gitu saja,kalau kt tmpt kerja ape jadi kat kwn2 sekerja hal2 peribadi pun kita taktau tmbh2 yg pangkat besar.
privacy is a luxury.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Jari xleh duduk diam..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list