CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4162|Reply: 47

[Lain-Lain] SHANG -CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS (MARVEL)

[Copy link]
Post time 19-4-2021 09:58 PM | Show all posts |Read mode

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is an upcoming American superhero film based on the Marvel Comics character Shang-Chi. Produced by Marvel Studios and distributed by Walt Disney Studios Motion Pictures, it is intended to be the 25th film in the Marvel Cinematic Universe (MCU). The film is directed by Destin Daniel Cretton from a screenplay by David Callaham and stars Simu Liu as Shang-Chi, alongside Awkwafina, Tony Leung, Fala Chen, Meng'er Zhang, Florian Munteanu, Ronny Chieng, and Michelle Yeoh.











This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 08:40 AM | Show all posts
Jap jap.. yg artis dari Msia tu Dato Michelle dgn sape ek? Ronny Chieng kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2021 11:44 AM | Show all posts
lasagna replied at 20-4-2021 08:40 AM
Jap jap.. yg artis dari Msia tu Dato Michelle dgn sape ek? Ronny Chieng kan?

yes 2 dari Malaysia, Michelle Yeoh & Ronny Chieng
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 03:54 PM | Show all posts
Jackson Wang Got7 nyanyi OST nye.. yaaaaassss!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 04:32 PM | Show all posts
marvel buat movie ni sbb nak tawan hati audiens dari china skali tu heronya kene kutuk tak hensem la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
I love awkwafina. Mzz akan tengok ni bcoz i'm an mcu geek hahah. Ada appearance dari mana2 current mcu star tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tgk trailer td agak so so cuma hype lebih kot sejak isu diversity ni sensitif sgt2.. iols lg hype tgk trailer mortal kombat tuh cuma kacau sikit milena tu tiba2 negro..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Yayyy... Nak tengok nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 20-4-2021 04:32 PM
marvel buat movie ni sbb nak tawan hati audiens dari china skali tu heronya kene kutuk tak hensem la ...

Macam la don cheadle tu hensem .. kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 08:33 AM | Show all posts
SY_Mumi replied at 20-4-2021 11:44 AM
yes 2 dari Malaysia, Michelle Yeoh & Ronny Chieng

ronny chieng lahir je kt malaysia tapi die terang2 ngaku die singaporean sbb membeso kt sana.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 08:59 AM | Show all posts
adelea replied at 20-4-2021 08:12 PM
Macam la don cheadle tu hensem .. kikiki

yup sbb alasan audiens China, diorg rs mcm Marvel Studios ni guna Asian stereotypes, hero mata sepet.  pastu bapak Shang-Chi ni pulak asalnya orang jahat, so audiens china lg menyampah la sbb Marvel gambarkan seolah2 yg org China ni jahat-jahat. Mulan pun audiens china kutuk kaw kaw standard drama tv kungfu diorg jah.  rasanya filem ni maybe meletop la kat negara2 lain, tapi Marvel target audiens China.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 21-4-2021 12:08 PM
annehuda replied at 21-4-2021 08:59 AM
yup sbb alasan audiens China, diorg rs mcm Marvel Studios ni guna Asian stereotypes, hero mata sep ...


China mmg jahat you ....
Cer tgk IPMan 4 ... You akan paham kenapa mat saleh gambarkan cina ni jahat .. even ip Man pon menentang apa yg bangsa cina ni buat bila dia duduk tempat orang

Sbb tu la cina and india wpun kat malaysia suka ckp pasal racist ni.. sbnrnya depa yg racist

Sementelah kat US skrg ni tgh issue asian racist ..
Tapi deme belasah cina and pariahh je ..and muka ala ala dr dua continent ni termasuk japan and korea ...

U kena paham cina and india ni .. kat mana dia duduk semua tempat tu kena ada chinatown and little india ..
Klu bangsa lain
... Wujud la kot store or restoran .. but no conquer ..

I dont think marvel heran pon nak gain china audience .. because they just want to do the franchise .. .. they can populate any theory on target audience to sound they' are not racist ... Anyway ist MC universe .. lol.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2021 07:29 AM | Show all posts
annehuda replied at 21-4-2021 08:33 AM
ronny chieng lahir je kt malaysia tapi die terang2 ngaku die singaporean sbb membeso kt sana.

Kata nya dok JB, then ulang alik sekolah pat Singapore. Then career build bila dok Australia...
Citizenship still Malaysian kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2021 07:34 AM | Show all posts
adelea replied at 21-4-2021 12:06 PM
China mmg jahat you ....
Cer tgk IPMan 4 ... You akan paham kenapa mat saleh gambarkan cina ni  ...

Hah i agree on your point...tuh 2 race memang mana2 pegi dorang nak build up their own culture...

Cerita IPMAN tuh memang 1 contoh yg end up Mat Salleh nih nak condemn China..
Tapi yg version Kungfu Master dorang condemn Japan pulak


But biasalah if movie storyline gini, towards end of it they have their own propaganda message
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
  
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 11:08 PM | Show all posts
Dah tgk trailer....ok tapi lebih trtarik dgr OST dr Jackson Wang....trbyg klu guna lagu Lay - Lit tu pun bleh masuk jgk cma lirik lagu dia dgn crita filem Marvel Shang-Chi agak menyimpang....huhu skdr imaginasi dr ceq #lol.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 02:29 PM | Show all posts
tu background music macam bagus ehh
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 05:53 PM | Show all posts
Ok baru tgk tadi.. ini review aku - Sedikit Spoiler

Storyline standard la Marvel dan bila banyak sangat dailog chinese ko rasa macam tgk citer kungfu la..
Dari segi lakonan aku puji tony leong dia bawak watak tu klu macam Salman Khan dia muka jahat tapi bawak watak baik2 si TL ni dia muka fatherly tapi bawak watak antagonis dan bila at the end tu dia sesuatu berlaku dan menyebabkan dia jadi baik ko boleh terima walau sekelip mata dia berubah dan accept kesalahan2 kejam dia sebelum ni..

Pastu dalam satu scene masa hero gi Macau sama ada aku silap dengau atau memang betul masa Akwafina tegur baju mamat tu lawa pastu mamat tu respond "Terima Kasih"

Action memang best la.. Marvel kan.. cuma Akwafina bila dia try serious dan cintan cintun ngan hero aku cam... cringe sebab dia sebelum ni memang bawak watak komedi je...

All in all filem ni filem cantik dengan cinematography  lawa walau banyak CG ada post credit terkait dengan Dr.Pelik.. tapi bukan dia yag terlibat tapi dak Wong... ada beberapa part CG tak begitu mantap

Oh yer lagi satu kat sini juga ada kaitan macamana Mandirin dalam Lelaki Besi 3 kot tak ingat...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2021 12:10 PM | Show all posts
buragazz replied at 3-10-2021 05:53 PM
Ok baru tgk tadi.. ini review aku - Sedikit Spoiler

Storyline standard la Marvel dan bila banyak  ...

betul uols yg terima kasih tu...i pun dengar
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2021 01:51 PM | Show all posts
SedihPedih replied at 11-10-2021 12:10 PM
betul uols yg terima kasih tu...i pun dengar

Haa kan.. nasib ada yang dengor... meols cam berbangga jugek la.. jgn nanti geng seberang jongos claim tu bahasa dia sudeh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 04:22 PM GMT+8 , Processed in 0.194831 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list