Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
673
View
6
Reply

[Cadangan] Personal Loan Aeon Credit

[Copy link]

Author: kuntumanbunga       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2021 12:04 PM | Show all posts |Read mode
Assalam semua forumer. Aku nak tanya pendapat bagi yang dah ada pengalaman amik personal loan Aeon credit.
Aku tahu banyak complain buruk berbanding baik. Tapi aku betul2 perlukan duit dan cuma Aeon yg luluskan permohonan pinjaman peribadi aku. Jadi aku nak tanya pendapat memang Aeon selalu buat tahi ke walaupun bayar cantik tiap bulan? Permohonan aku dah diluluskan cuma aku belum proceed lagi sebab masih nak study pasal ni.

Masa sign agreement ada apa2 yang hidden agreement tak? Memang semua loan Aeon auto debit ke? Aku takut nanti duit tetiba hilang mcm sesetengah orang sebelum ni. Tapi kebanyakan komen yg aku baca, diorg buat installment barang dengan Aeon bukan personal loan.

Ada siapa2 boleh bagi pendapat tak? Gaji aku rm3200 sebulan komitmen cuma kereta perodua, bilik sewa dan ptptn sahaja. Masih bujang. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-4-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Waalaikumsalam. Setahu kaka selagi kita bayar ikut peejanjian, x kan ada masalah...yg bermasalah ialah peminjam ...bila peminjam x bayar ikut tarikh, mmg la depa kejar...x kirala bank apa dan pinjaman apa..even kereta...rumah pun sama...if x bayar ikut tarikh perjanjian orang bank akan kejar dan marah atau tarik terus kereta...rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:13 PM | Show all posts
as long as u do auto debit & duit ade dlm bank, then it's ok....yg problematic ni usually bagi yg auto debit tapi duit tak cukup utk auto debit, mmg collection akan call. n then other problem ialah yg x opt for auto debit, sendiri gi kaunter/mesin byr lambat..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah buat rm4k bayar 6bulan. Total dpt lepas tolak semua fee dia dlm 3700 mcm tu. So far ok je. Bulan bulan debit amount yg kte sign tula. Da habis bayar pun.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
My husband pon buat personal loan AEON. Tempoh bayaran 5 tahun tapi dapat surat tahun ke 4 Setel dorang puji pembayaran status bagus. Siap offer loan baru jumlah lg banyak dan dengan rate rendah 6.6%.
Betol tu kalau bayar tak cantik dan tangguh memang dorg kacau hampir setiap hari. Pahtu KLU lewat ada denda by day rasanya..so moralnya bayarlah ikut perjanjian.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan kalau tak nak buat auto debit buatlah manual.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je..aku pn ade buat loan dgn aeon ni..asal payment cantik xde problem pn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list