Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
6627
View
54
Reply

Duit banyak, rumah besar tak boleh bawa mati pun – Amar Baharin

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-4-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA – Pelakon Amar Baharin mengakui pernah terlalu hanyut dengan dunia seni sehinggalah virus Covid-19 melanda dunia sekali gus memberi kesedaran kepada dirinya untuk mendekatkan diri dengan Islam.

Amar atau nama sebenarnya Amar Mohd. Baharin berkata, ada hikmah Covid-19 berlaku. Antaranya, dapat meluangkan masa melakukan perkara yang tidak sempat dikerjakan kerana terlalu sibuk mengejar dunia sebelum ini.

“Ada hikmah Covid-19 melanda dunia. Buat saya, selama ini terlalu kejar dunia. Solat selalu tinggal sebab sibuk dengan kerja. Amalan lain jangan ceritalah. Memang ke laut.

“Sekarang ini, tinggal solat rasa dosa besar sangat. Lambat sikit tunaikan solat rasa tak senang duduk. Insya-Allah, saya harap dapat istiqamah begini sampai saya mati,” katanya  baru-baru ini.

Dilihat kini semakin kerap berkongsi hantaran video menghafaz al-Quran, suami kepada aktres Amyra Rosli itu bagaimanapun memberitahu, dia malu untuk mengakui perubahan yang sedang dilaluinya kini sebagai satu hijrah.

“Ada orang dua tiga hari sertai aktiviti tabligh, terus kata diri sudah berhijrah, pakai serban dan sebagainya. Tapi, itu terpulang.

“Kadang-kadang, saya malu untuk mengaku apa yang sedang berlaku dalam hidup sekarang adalah satu hijrah. Saya hanya nak jadi manusia yang lebih baik dan semoga Allah tetapkan iman saya.

“Semakin saya berusia, semakin saya sedar yang dunia ini hanya sementara. Duit banyak-banyak, kereta dan rumah besar, semua itu tak boleh bawa mati pun,” luahnya.

Dalam perkembangan terkini, Amar muncul dengan drama sebuah rantaian terbaharu berjudul Hati Yang Dikhianati yang sedang rancak ditayangkan di Astro Prima.

Terdahulu, bapa kepada dua cahaya mata itu sering berkongsi untaian video dirinya menghafaz al-Quran sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berikutan penularan wabak Covid-19.
IMG_20210417_233154.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-4-2021 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada orang komen ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Emmm nk komen ape..ok la semoga istiqamah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok meh komen. Nasib baik ko tersedar bang. Rupe helok, bini helok, rumah cantik, job asyukk, anak sepasang, kalau rase iman x lengkap lagi, mmg istidraj la ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
bagus la kalau mcm tu. cuma x suka dia ni dulu body shaming sherry al hadad depan audience.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Smga dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia muka macam scammer mlm. Macam mana boleh jadi hero dan dapat bini cun.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 07:43 AM | Show all posts
okayyyyyy no akaun aku 7898878777 CIMB

transfer jela dalam 2 3 juta RINGGIT...

Thank you
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 07:54 AM | Show all posts
fealefea replied at 18-4-2021 01:00 AM
Ok meh komen. Nasib baik ko tersedar bang. Rupe helok, bini helok, rumah cantik, job asyukk, anak se ...

i pun rasa dia macam ada segalanya...
murah rezeki dia & family

semoga istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 18-4-2021 01:27 AM
Dia muka macam scammer mlm. Macam mana boleh jadi hero dan dapat bini cun.

A ah la mcm rupa scammer.. Selama ni aku rasa dia tak hensem je mcm mn boleh jd hero.
Back to topic moga istiqamah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 08:17 AM | Show all posts
haifawehbe replied at 18-4-2021 01:13 AM
bagus la kalau mcm tu. cuma x suka dia ni dulu body shaming sherry al hadad depan audience.

bila tu ? kalu kes lama x heran pon si sherry pon rela di shamingkan..shaming diri sndiri pon sanggup.dulu2 kan xde la sensitif sangat..
skrg smua benda sensitif..smpai pelawak2 dah xde modal..kah2x


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
aib tinggal solat tak perlu la bagitau bang oiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
selamat berpuasa...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 10:33 AM | Show all posts
Moga istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah helok dah berubah tp still ade perangai show off tuu.. Hahahaha.. Mengaji pon nak show off...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MentariSenja at 19-4-2021 01:07 AM

Harta tak boleh bawa mati.....inilah ayat yg selalu diulang2 oleh penceramah dimasjid2, tapi mereka juga lah yg suka minta payment tinggi2. Harta memang bukan untuk dibawa mati tapi harta boleh dikongsi dgn mereka yg memerlukan. Sebab tu Islam menggalakkan umatnya berharta.....yg salah bila harta membuatkan seseorang lupa kpd tuhan dan berlaku pembaziran. Another thing, al Quran utk difahami bukan setakat hafazan shj. Sebab tu ramai yg masih jahil Quran walaupun dah hafaz berjuzuk2....oklah Amar, selamat beramal. Sama2 lah kita improve diri. .....just my 2 cents.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:17 AM | Show all posts
Kadang-kadang, saya malu untuk mengaku apa yang sedang berlaku dalam hidup sekarang adalah satu hijrah. Saya hanya nak jadi manusia yang lebih baik dan semoga Allah tetapkan iman saya.

“Semakin saya berusia, semakin saya sedar yang dunia ini hanya sementara. Duit banyak-banyak, kereta dan rumah besar, semua itu tak boleh bawa mati pun,” luahnya.


itz happen to me nak masuk 4 series nih

should facing for all husband  as a leader ketua keluarga


dari melagha melepak mamak sampai pagi

main game sampai lupe tanggungjwb

karaoke dgn skandalz tak balik2 umah

sampai lupe anak bini etc


senang citer masih tak sedar diri
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Amar akan jadi ustaz ke lepas ni dan dijemput bagi ceramah...

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
MentariSenja replied at 18-4-2021 11:09 AM
Harta tak boleh bawa mati.....inilah ayat yg selalu diulang2 oleh penceramah dimasjid2, tapi mereka  ...

Aku nk komen sikit .. aku setuju dgn cakap ko. Mmg ada ustaz bantai khalayak masa ceramah cakap kerja smpi x ingat akhirat.. pagi gi kerja mlm baru balik.. tinggal semuanya... Sedehnya ustaz mcm ni.. boleh tak fahami realiti kehidupan rakyat skrg. N lagi satu bila duduk di kerusi penceramah adakah dia lbh baik dr pendengar.. belum tentu.

Penceramah pun amvik payment wehh.. fix harga lagi. ..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by LadyCarefree at 18-4-2021 11:26 AM

Ye ke hamster? Bukankah hamster promote dishwasher RM6k tapi tak practical langsung? Bila ramai komen, tak terima. S
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list