Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10925
View
95
Reply

Geng plastik hitam, saya puasalah! – Bell Ngasri

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-4-2021 12:22 PM | Show all posts |Read mode
Geng plastik hitam, saya puasalah! – Bell Ngasri


KUALA LUMPUR : Sering sahaja dikaitkan dengan gelaran geng plastik hitam setiap kali menjelang Ramadhan, pelakon dan pelawak popular, Bell Ngasri, 40, tidak tersinggung dirinya menjadi bahan jenaka orang menerusi watak Barkoba dan Ngasri dalam drama16 dan 17 Puasa.

Menurut Bell, sebagai seorang pelakon, tentunya dia profesional dalam menggalas tugas itu dan gembira apabila watak lakonannya diterima baik oleh penonton dan masyarakat.

“Walaupun asal bulan Ramadhan ada sahaja yang menjadikan wajah saya sebagai jenaka geng plastik hitam, tapi saya okey sahaja, tak ada masalah pun tentang itu.

“Bagi saya, watak itu berjayalah,orang suka. Kalau ada yang cakap saya tak puasa, itu Barkoba atau Ngasrilah. Saya masih berpuasa ya!”katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Menurut Bell, ketika dia melakonkan watak tersebut untuk naskhah 16 Puasa enam tahun lalu, penggambaran dilakukan pada bulan Ramadhan.

“Cuba tengok betul-betul, saya makan ke tidak dalam babak-babak yang dipertontonkan dalam drama itu? Saya tak makan sebab waktu itu saya berpuasa.

“Saya sebenarnya tak sangka walaupun drama itu sudah lama, tetapi naskhah Mamat Khalid ini ada kelompok peminatnya tersendiri. Tak sangka juga dapat perhatian sebab saya ini buat sahaja kerja sebagai pelakon.

“Kalau nampak macam betul  tak puasa itu, maknanya saya berjayalah buat penonton percaya dengan hasil kerja saya,”katanya.



Dalam pada itu, Bell juga teruja dengan reaksi peminat dan penonton menerusi naskhah baharu Mamat Khalid yang berjudul 18 Puasa Di Kampong Pisang akan bersiaran pada 15 April ini di saluran Astro First.

“Ia merupakan gabungan 17 Puasa dan drama bersiri Kampung Pisang. Seronok sebab saya dapat bekerjasama dengan kawan-kawan lama dalam industri.

“Macam Aziz M Osman dan Uncle Dewa Sapri, semua itu orang lama yang semasa kecil, saya tengok mereka di kaca tv. Dapat bekerjasama, memang peluang yang baik buat saya,”katanya.

Sumber :https://www.utusan.com.my


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-4-2021 12:48 PM | Show all posts
hoh.. esok start 18 puasa
kena beli ni !
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiap kali bulan posa penuh la meme muka bell sampai bell kata dia dah mcm maskot org tak posa plak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangat menghiburkan cerita tu. I dont mind watching it over and over again.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 12:59 PM | Show all posts
haha port nasi ganja yong suan drive thru tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
xde pa bell....itu bermakna citer tu 'melekat kat jiwa' penonton.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 01:09 PM | Show all posts
sebenarnya saya baru tengok semalam citer tu.. lawakkk
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 01:23 PM | Show all posts
pada aku 17 puasa lebih best dr 16 puasa..kita tgk pulak 18 puasa cemana perginya
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 01:40 PM | Show all posts
yak yak yeay
yak yak yeay

ada jgk yg tau kewujudan yak yak yay ni dari mana
kami mmg selalu naw guna, bukan takat bulan puasa je.. dh jd bahasa seharian gitu

terbaik bell ngasri ni..

harapnya takde la yg beryak yak yay dibulan puasa ini
malu la sikittt.. bkn bdk2 bawah umur lagi nak ponteng puasa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini level pelawak yang baguih
Bila dia sendiri OK untuk jadi bahan lawak yang x merugikan diri

Ada certain pelawak dia bahan orang boleh
Orang bahan dia sentap

Paling suka tele dia yang berlagak alim
Lupa tajuk
Biasa tayang kat TV 9
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mee kari ah hock
Yak yak yeay
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:16 PM | Show all posts
haruslah replied at 14-4-2021 02:09 PM
Mee kari ah hock
Yak yak yeay

HAHAHAHA iolls tersembur bila tgk.. berdekah2 kaw kaw..
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka dia ni berlakon...mmg jadi tul lawak dia ...dgn Joey...Dia ni pun lawak...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku kemain minat la acik Bell ni
Pelawak paling best kot ..
Drama Joyah vs Bedah tu lawak gile.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:39 PM | Show all posts
She-Ra replied at 14-4-2021 01:40 PM
yak yak yeay
yak yak yeay

dari manaa asal yak yak yeay ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
paling serasi klu dia jd anak kazar, mmg good chemistry tambah lg klu mak dia jasmine Hamid mmg. meletop
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bell ni bagus. Dia pandai transform diri ikut watak. Sekarang ni dah mula bawak watak bapak2, sesuai dengan usia. Iouls selalu gak ulang2 layan 16 & 17 puasa kat astro on demand sebab 2-2 kelakar. 16 puasa kelakar sebab geng2 otai mamat khalid (yeh Sekupang + pak jabit), 17 puasa kelakar sebab si barkoba takut bini.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:46 PM | Show all posts
Jom tengok
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:49 PM | Show all posts
anak i yg sekolah rendah minat sangat lakonan bell ngasri ni, start dari kampung pisang bersiri-siri tu dia minat sampai cari cerita cili padi yang zaman bell mula naik dulu2 tu...

ni 18 puasa wajib la kena beli kat astro first ni, kelakar... boleh wat hiburan sefamily
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha bell ni mmg sengal aa.. hope lbh byk drama lawak raya ni.. ye la dah tentu sediih x dpt blk kg, nak la tgk drama best2 kat tv
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list