Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
30614
View
230
Reply

Bekas Ratu Santekk keti** Lencun

[Copy link]

Author: Burong_Hantuk       Show all posts   Read mode

Post time 11-4-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Keti basah lah aummmmmm.korang apa taw.hahaha
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 11-4-2021 03:51 PM | Show all posts
Kenali 7 Penyebab Ketiak Basah
Agar kita dapat mengetahui dan mengatasi ketiak basah dengan lebih efisien maka kita harus mengetahui apa yang menjadi penyebabnya. Penyebab ketiak basah antara satu orang dengan orang lain dapat berbeda. Berikut ada beberapa penyebab yang dipercaya menjadi penyebab timbulnya ketiak basah, silahkan dicermati dan disesuaikan dengan kondisi Anda.


Kafein.
Konsumsi kopi yang mengandung kafein dapat merangsang sistem saraf pusat untuk mengaktifkan kelenjar keringat, maka semakin banyak kafein yang dikonsumsi, maka akan semakin banyak pula produksi keringat.
Makanan Panas. Konsumsi makanan dan minuman panas dapat meningkatkan suhu tubuh anda dan akhirnya membuat anda berkeringat lebih banyak.


Makanan Pedas. Konsumsi makanan pedas pada beberapa orang dapat menimbulkan peningkatan produksi keringat, karena otak beraksi terhadap capsaicin dalam cabe yang bersifat panas sehingga mengaktifkan kelenjar keringat.
Faktor Pakaian. Pakaian yang terbuat dari kain sintesis seperti polyester dan akrilik dapat mencegah keringat menguap sehingga memicu tubuh mengeluarkan keringat yang lebih banyak.


Alkohol. Konsumsi minuman beralkohol dapat menyebabkan terjadinya pelebaran pembuluh darah pada tubuh yang dapat meningkatkan suhu tubuh, kemudian otak akan mengirimkan sinyal untuk mendinginkan tubuh dengan mengaktifkan kelenjar keringat.
Asap Rokok. Merokok yang mengandung nikotin dapat meningkatkan denyut jantung, tekanan darah serta suhu tubuh yang semuanya dapat memicu keringat.


Obat-Obatan. Beberapa jenis obat dapat membuat produksi keringat lebih banyak seperti obat tekanan darah, antidepresan, obat anti-inflamasi, dan beberapa obat diabetes.

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 03:54 PM | Show all posts

Dasyat Ye Saka Tok Ti


Ketiak basah pon bentok bulat perfect..

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni baru gossip dik jennei kena menuntut ngan nek
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam ekon pun lencun?
Lainlah iols yang berbasikal di bawah terik mentari ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
milafida replied at 11-4-2021 03:55 PM
Ni baru gossip dik jennei kena menuntut ngan nek

Dik jeni buka thread nilopak sampai ketiak lencun masak nasi arob dengan bebird.

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
purplelilac replied at 11-4-2021 03:38 PM
Laki dia dlm ig je hensem kat luar biasa2 je
Beliau ni pon mcm filter je lebih dlm ig...

Over filter. Hairan dia tak confident dgn own beauty n skin
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:06 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 11-4-2021 03:30 PM
Sugadada dulu bergilir dengan tunang dia menonggang dia ney?  Suke kongsi2..??

Several clientele
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dok Malaysia. Bukan London. Normal la ketiak peluh. Adoiiii.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2021 04:08 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-4-2021 03:58 PM
Dalam ekon pun lencun?
Lainlah iols yang berbasikal di bawah terik mentari ni.

kan ?>rumah mewah 24jam on ekon....x kan dukung keceng terus ketiak lencun
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:08 PM | Show all posts
Sapa yang takde liang roma kat ketiak? Kalau takde liang roma, something wrong somewhere tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:09 PM | Show all posts

Pimping Ke?

Edited by tumpanglalu74 at 11-4-2021 04:10 PM

Homai..  


Tengah makan onion ring ney..  Sumpah wallah.  Satgi siap la ketiak aku..

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:13 PM | Show all posts
IG laki die byk show off body jgk eh.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Normal la ketiak berpeluh apa bangsa pun. Yang tak berpeluh tu alien atau makhluk halus kot.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aircond rumah dia rosak kot. Husnuzon sempena nk dekat ramadhan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-4-2021 04:01 PM
Dik jeni buka thread nilopak sampai ketiak lencun masak nasi arob dengan bebird.

Hahahahahaha... Gelihati kaka baca
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh normal la ketiak basah, kudos to her
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 11-4-2021 03:26 PM
ada yang kata,kalau kuat makan ,kari,bawang,rempah ratus nanti ketiakk bau hapakkk & banjirrr...yer  ...

Aku, rasa, betul.. Tgk kalu lalu sebelah india aku rasa bau deme terlampau kuat..ker iols sorongk jer bau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2021 04:25 PM | Show all posts
Edited by Burong_Hantuk at 11-4-2021 04:27 PM

lai lai lai...jual manyak mulah!!

image.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2021 04:25 PM | Show all posts
meteorspeed replied at 11-4-2021 04:22 PM
Aku, rasa, betul.. Tgk kalu lalu sebelah india aku rasa bau deme terlampau kuat..ker iols sorongk  ...

kan???bau semacamm...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list