Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
35374
View
290
Reply

"Serina Dulu Pernah Nak Kawin Siam Dengan Arwah Hani Mohsein"- Chef Wan

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2021 09:15 AM | Show all posts |Read mode










Betapa luluh hati seorang bapa apabila anak kesayangannya melakukan kesalahan sama berulangkali.


Begitu lah luahan Chef Wan di laman instagram menzahirkan kekecewaan terhadap keputusan Serina bernikah di Thailand tanpa pengetahuannya.


Ianya membuatkan Chef Wan mengungkit kembali kisah perjalanan cinta anaknya dengan arwah Hani Mohsein satu ketika dahulu. Sikap degil Serina berlarutan dari remaja hinggalah ke usia matang dan ianya membuatkan Chef Wan menangis semalaman.





Foto G



Sudahlah anak membelakangkannya, kini netizen pula sibuk berceramah menyatakan apa yang dilakukannya salah. Kononnya menyebarkan aib Serina dan arwah sedangkan anaknya lah yang memulai meletakkan gambar nikah tersebut, dia hanya menceritakan apa yang telah terjadi.



"Ada segelintir manusia yang tak tahu hujung pangkal cerita Rina kawin ni attacked me openly and blamed me konon tak kasi dia nikah cepat."




Foto : IG





Bagi Chef Wan, tindakannya meminta Serina meminta menunda pernikahan kerana dia mahu menyiasat latar belakang lelaki itu terlebih dahulu. Tetapi, rupa-rupanya ketika itu, Serina telah pun berkahwin.



"What kind of a man bawa anak saya kawin ke Siam as no 2? What kind of a daughter that would do that to a father sampai desperate sangat ke?"



Foto : IG




Dalam hantaran sama, Chef Wan turut menjelaskan yang kedegilan Serina bermula ketika bercinta dengan arwah Hani Mohsein lagi. Malahan mereka sebenarnya telah berura-ura untuk bernikah di Thailand dan pada masa itu usia Serina cuma 17 tahun.


Sekarang nasi sudah menjadi bubur, jadi Chef Wan hanya membuka cerita lama supaya netizen tidak menghakimi dirinya semata-mata. Lebih penting dia sendiri sudah pun redha dengan keputusan tersebut, walaupun kecewa sampai bila-bila. Anda rasa macam mana? - CARI






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap dato sabar ye dengan dugaan keluarga.pengajaran utk netizen, jadi org kaya ni tak semestinya indah2 belaka.ada je ujian tuhan nak bagi
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
this old man is so low class pprt..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul la telahan netizen
Kuota no.1 dah diisi
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun mulut chef wan boleh tahan tp x patutla anak dia buat mcm tu. Chef mestilah nk yg trbaik utk anak dia walapun anak dh bosar godang mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nsagb at 10-4-2021 09:54 AM

Kesian pulak dgn chef wan ni iolls bukan followers dia pun tapi boleh imagine mcm mana kalau terjadi pada kita mesti kita pun sedih dan kecewa.

Sikap heshe yg suka meroyan tu tolak tepi kjp tetapi sebagai bapa of course heshe nak serina kahwin lelaki yg baik for 2nd time.
Kita pun xtau kisah sebenar maybe anaknya dh bagitau nak kahwin secara baik tapi chef wan melahar si serina sampai tekad kahwin terus kat Siam

Harap chef wan bersabar and bagi cth yang baik pada cucu2 yg ada skrg kesian jgk dekat budak2 tu..mintak jauh kita semua dr dugaan mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Allah..jd2 la petik nama org dh mati. Menda dh lamaaa...ibarat arwah tu buntingkn ank dia pulak acap2 nk burukkn dia. Tiap kali ank dia sapu taik kt muka dia,ungkit lg pasal HM. 1 jari hg point kt org, other three point balik kt diri sendri. May Allah ease everything ya chep.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:51 AM | Show all posts
bab ni saya sokong chef wan 100%.....sebagai anak kena tahu tatacara dan adab dalam melakukan sesuatu pekara
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:52 AM | Show all posts
Chepone..jangan terlalu controlling. Masa u besarkan anak, u tak cari ilmu parenting. U randuk dengan pendapat sendiri bela anak, inilah natijahnya. Bila pulak u nak mula belajar parenting?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
I'm with Chef Wan on this.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
HujanBatuTiga: Walaupun mulut chef wan boleh tahan tp x patutla anak dia buat mcm tu. Chef mestilah nk yg trbaik utk anak dia walapun anak dh bosar godang mcm tu.


Kalau anak kurus slim pon ibubapa nak yang terbaik juga.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
nsagb:    Edited by nsagb at 10-4-2021 09:54 AM  Kesian pulak dgn chef wan ni iolls bukan followers dia pun tapi boleh imagine mcm mana kalau terjadi pada kit ...



Chep ni jenis cerita je apa berlaku. Takyah speku. Boleh baca kronologi drama ni kat IG chep
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan makcik iols kawen siam
Sebab bapaknya tak nak restu..
Entah apa berita.dia ..
Makcik.iols siap irig masuk.siam nun..

Bukan bini kedua tapi bapaknya nak jaga standard gitu..kayangan sama kayangan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K: Chepone..jangan terlalu controlling. Masa u besarkan anak, u tak cari ilmu parenting. U randuk dengan pendapat sendiri bela anak, inilah natijahnya. B ...


Apa yg dia control? Takat larang anak umur 17 kahwin dgn orang lebih tua hanya kerana dia nak anak dia belajar, apakah itu controlling? Takat dia nasihat serina dan mamat serombong supaya sabar jangan nikah terburu, itu kontroling?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:06 AM | Show all posts
No 2? meaning suami orang? serina ni betul2 tak fikir panjang... kalau jadi apa2 nanti cari bapak tu jugak....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Lah serina jadi bini kedua ke? Coward nya jantan tu ko bawa anak orang nikah kat siam? Desperatenya serena boleh pulak follow? Siannya cepwan, memang dia kutip serena berulang2 kali, dia face the public tiap kali anak2 dia buat perangai. Lembam ke serena ni tak boleh pikir? Padahal anak dah 2 tu. memang patut cepwan tak bagi anak dia terburu2 kawen taknak pisang berbuah 2 kali. I can imagine kecewanya dia. Mulut potpet tapi dah anak dia kepala batu macam tu patut dia buat, dia wali serena wei. Tak sangka singkat akal serena. I'm with cepwan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
So dalam post lepas si cefwan nak selidik lat at belakang laki ni, katanya duda. Tup tup sah ada bini kan? Sbb cef wan kata no 2.
So serina ni mmg taknpikir oanjang,
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:33 AM | Show all posts
Seorang bapa nak yg terbaik utk anaknya.
Tp anaknya tetap bingai.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
aku lg tertarik part kena pukul tu....arwah hani ke another boyfriend...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:36 AM | Show all posts
Kes arwah Hani tu mmg kontrobersi ye. Tak bertegor sape lama jugak anak beranak ni. Time reunion itew kebetulan meols ada kat lokasi. Kecoh satu restoren cm drama Sinetron.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list