Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3954
View
47
Reply

[Dunia] Ratu cantik berebut mahkota di pentas kerana pemenang langgar peraturan

 Close [Copy link]

Author: Punat_button       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2021 12:49 PM | Show all posts |Read mode
Berebut mahkota di atas pentas
AFP

image.png
PUSHPIKA dimalukan di khalayak ramai apabila mahkota dipakainya diambil semula oleh Caroline. PIX AFP

Colombo: Bagaikan dalam drama, pentas ratu cantik di Sri Lanka bertukar 'ribut' apabila mahkota di kepala seorang wanita terpaksa diambil semula selepas didapati melanggar syarat pertandingan.

Pertandingan 'Mrs Sri Lanka' yang disiarkan secara langsung di televisyen rasmi negara itu pada Ahad lalu menyaksikan Pushpika De Silva itu dimalukan di khalayak ramai.

Pada mulanya, juri memilih Pushpika sebagai Mrs Sri Lanka 2020.

Namun, hanya beberapa minit diumumkan pemenang dan dipakaikan mahkota, kemenangan Pushpika dibantah Mrs Sri Lanka 2019, Caroline Jurie yang mendakwa kemenangan wanita itu tidak sah kerana melanggar peraturan pertandingan.

Pushpika dikatakan sudah bercerai, sedangkan syarat pertandingan mewajibkan pesertanya masih berkahwin.

Susulan itu, Caroline mengambil semula mahkota di kepala Pushpika untuk dianugerahkan kepada naib juara.

Hasil siasatan penganjur pula mendapati Pushpika masih belum bercerai, namun tinggal berasingan dengan suaminya.

Penganjur acara mengemukakan permohonan maaf kepada Pushpika dan berjanji akan mengembalikan mahkota yang dimenanginya pada Selasa lalu.

Selain dimalukan, Pushpika juga dilapor mengalami kecederaan di kepala, semasa mahkotanya ditarik dengan kasar di atas pentas.

Susulan itu, polis melakukan siasatan ke atas Caroline atas perbuatannya membuat tuduhan terhadap Pushpika.

Penganjur juga dipercayai menuntut ganti rugi daripada Caroline atas kerosakan pada bilik persalinan di pentas dengan beberapa cermin pecah.

"Kami juga sedang melakukan siasatan," kata pemegang francais acara itu, Chandimal Jayasinghe.

Caroline juga 'Mrs World' juga dituduh penganjur sebagai selebriti yang tidak menghormati acara yang disiarkan secara langsung di platform media sosial.

Chandimal mengatakan kepada wartawan mereka sangat terganggu dan kesal dengan tingkah laku Caroline.

Malah, netizen di media sosial menuntut supaya gelaran Mrs World dilucutkan daripada Caroline.

Setakat ini, tiada komen daripada Caroline mengenai kekecohan itu.

Disiarkan pada: April 8, 2021 @ 12:11pm


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
xde video ke adegan tarik crown?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:25 PM | Show all posts
airmineral replied at 8-4-2021 01:03 PM
xde video ke adegan tarik crown?


Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bongok gile..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat sandra bullock
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kelam nya hati meenachi miss world tu.....

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Overnya bekas ratu dgn yg pakai baju hitam tu
Siap angkat tangan hi hitler bagai...mcm menang battle plak
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Busuk hati gila..patutla masa.letak crown tu MCM tak ikhlas je..muka pon muka xpuas hati
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:39 PM | Show all posts
Cemburu ler tu masa pasang crown tu pun main tenyeh je atas kepala aci tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dna ni memang ginnih eh..scarynyaa..muka.mcm adik lopak je
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols nak cover terpeleot dia tu kot, si runner up yg tolong. Dan2 tarik crown orang, mcm mabuk pun ya
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde jati diri tetap pilih yang cerah untuk menang.

Macam melayu gak
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Dramanya lahai,  pandai2 je dia announce sendiri letak sendiri crown dekat runner-up. Penganjur time tu buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:03 PM | Show all posts
awat muka memasing mcm bapok
make up tebai sgt
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi.. lawak betul..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodonya biatch2 ni. Xda class langsung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2021 02:11 PM | Show all posts
crown tu memang design untuk letak ja. pandai2 lah ko nak jalan diva supaya tak jatuh

apa barang pergi henyak2 macam tu

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Anugerah apa benda la siap boleh lalu lalang dekat belakang. Macam tak berprestij dah jadinya, dengan drama lagi pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 8-4-2021 01:25 PM

Mrs world tu bitchy nya muka. Blh dihenyak crown  kat kepala org tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:36 PM | Show all posts
masa letak crown pun dah nampak dah
kesian si winner

nama caroline tapi wajah so tanggachi


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list