Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
647
View
6
Reply

[Dunia] Sami terperangkap dalam gua semasa bertapa

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2021 08:52 AM | Show all posts |Read mode
Sami terperangkap dalam gua semasa bertapa

https://www.kosmo.com.my/2021/04 ... gua-semasa-bertapa/

Oleh KOSMO!
7 April 2021, 8:56 pm


Petugas pasukan penyelamat berkumpul di Gua Phra Sai Ngam di daerah Noen Maprang, Phitsanulok. - Chinawat Singhha

BANGKOK C Seorang sami yang sedang bertapa terperangkap dalam sebuah gua di Thailand selepas pintu masuknya ditenggalami air banjir, lapor akhbar Bangkok Post, semalam.

Sami berusia 40 tahun yang tidak didedahkan namanya itu masuk ke dalam Gua Phra Sai Ngam di daerah Noen Maprang hujung minggu lalu dan sudah beberapa hari terperangkap di dalamnya.

Sebuah yayasan penyelamat tempatan, Prasat Bun Sathan, memuat naik gambar  yang menunjukkan situasi terkini di hadapan gua di Facebook dan memberitahu bahawa sami itu terperangkap di dalamnya sejak banjir berlaku pada Ahad lalu.

Kemas kini itu turut memberitahu bahawa usaha menyelamat sedang giat dilaksanakan dan segala maklumat terkini akan diberikan dari masa ke semasa.

Ketua Komando Perang Khas Tentera Laut pasukan Laut, Udara, dan Darat (SEAL) Laksamana Muda Supphachai Thanasarasakhon memaklumkan satu pasukan khas akan dihantar segera ke kawasan gua jika pihaknya menerima isyarat bantuan cemas. C Agensi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Bertapa kat rumah lagi bagus, tak nyusahkan orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:25 PM | Show all posts
mujur lah ada yang sedar keberadaannya.... kalau xde sapa tau??
tinggal rangka manusia lah jawabnya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap bukan jenis gua yang macam kes budak team bola a few years back.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:01 PM | Show all posts
Terus teringat kes budak2 team bola dulu tu.  Mesti keadaan guanya pun lebih kurang macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama bertapa,takkan jurus tembus angin belum ampuh?{:run
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 04:40 PM | Show all posts
dulu pun pernah dgr2
nak dpt ilmu tertentu kena bertapa dalam gua
soalnya siapa yg dtg mengajar ilmu tu nanti?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list