Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9384
View
196
Reply

[Tempatan] Mungkin tiada lagi hospital awam, kata presiden hospital swasta

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2021 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 8-4-2021 09:33 AM
So, lepas itu ko nk doktor dgn swasta tu nk buat apa?  Kang hutang berlambak ko salahkan swasta tu ...

maknanya di hospital swasta duit mengatasi segalanya. Kencenglah kata nak buat perkhidmatan kesihatan bagai. Tapi ada hati nak takover seluruh hospital dlm negara.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by caprut at 8-4-2021 10:27 AM
Dwdrum replied at 8-4-2021 01:48 AM
Patient ignorant aku pernah dengar Dr gomen cerita.. Ada VIP sengkek masuk gomen hospital... Bini  ...


Byk je. Doktor pakar non function pon ada. Semua staff sokongan kena setelkan. Gaji ko belas2 ribu tgok pesakit 2 3 org sehari da menangis. Sbb tu aku setuju swastakan je perkhidmatakan swasta.

Tkdela semua. Ade je part dorg function. Tp dgn gaji byk mcm tu ko pon berkira.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 8-4-2021 10:22 AM
maknanya di hospital swasta duit mengatasi segalanya. Kencenglah kata nak buat perkhidmatan kesiha ...

Dekat swasta tu pon ada staff nk dibayar gaji. Ada prosedur yg perlu gunakan medical equipment bukan murah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:28 AM | Show all posts
klakar...
klinik swasta dah banyak bungkus ooiii
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 8-4-2021 10:25 AM
Dekat swasta tu pon ada staff nk dibayar gaji. Ada prosedur yg perlu gunakan medical equipment buk ...

Paham. Tapi yg doktor swasta dok nyebok cadang itu ini ke kerajaan supaya di swastakan semua operasi hospital kerajaan dah kenapa? Dah tau doktor/gospital swasta tak mampu bagi servis dgn tulus iklas kepada rakyat dan operate on profit oriented dok diam2 buat servis kepada golongan berduit dan pau insuren dah la. Ni nak luaskan lagi bisnes la ye. Dah tak mampu nak jugak. Cucuk kerajaan kata kos tinggi bagi sabsidi ke rakyat, rakyat tak pandai bersyukur katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 8-4-2021 08:41 AM
Ada je sis .mcm arwah pakcik ai,kencing manis..dah masuk kemain kt swasta,tup2 swasta tolak p gome ...

Maknanya hosp yg dia pegi tu takde pakar yg bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:06 AM | Show all posts
Walaupun sektor swasta dan awam bekerjasama dalam kes tertentu, contohnya hospital kerajaan menyumberluarkan sesetengah kes bukan Covid-19 kepada hospital swasta ketika pandemik, Presiden APHM, Dr Kuljit Singh berkata, idea perkongsian patut tidak wujud lagi suatu hari nanti.
Beliau berkata, akan tiba masanya, walaupun bukan dalam masa terdekat ini, apabila kerajaan hanya menjadi pengawal selia dan menjaga kesihatan orang ramai C seperti menguruskan pandemik dan kempen kesihatan C manakala sektor swasta akan mengambil alih operasi semua hospital dan klinik.
Banyak cantik Dr Kuljit ni....tak payah keluar model....sumua infrastructur dah siap disetiap nogori...
Kamu tak berani cakap macang tu...kalu tak ado kabel bosar

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:08 AM | Show all posts
ala kalau takde untung, bungkus je laa

hosp gomen pulak, naik kan ke rm10 pun takpe. ni rakyat banyak cekadak, bayar singgit demand layanan macam anak raja komplen itu ini tak habis2
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:26 AM | Show all posts
Edited by monreyes at 8-4-2021 11:28 AM
caprut replied at 8-4-2021 01:32 AM
Aku rasa negara yg mmg free rawatan dan ubatan selain malaysia adalah UK dgn jerman. Mungkin ada n ...

setakat bagi rawatan murah ni hospital kerajaan mampu lagi..
dah berkurun kot...
cuma perlu perbanyakkan lagi hospital...
grad medic ramai x kerja lagi...
lagi skali kena wabak mcm covid tu at least dah ramai personnel...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 12:19 PM
Dtg hospital or klinik mnta bayar rm1 pon berkira. Yg gov staff pula, ehh I ada GL ek. Lahabau. Sa ...

Ini kata kayangan tak pernah hidup susah memanglah..kadang orang ni rm1 pon korek tabung kutip syiling.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 03:30 PM
Tapi kapitalism yg boleh buat staff happy. Ada bonus semua

Perghhh. Ni semua nak penuhkan tembolok sendiri je. Bonus bonus bonus. Mcmla gomen xbagi imbuhan pada frontliner.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 8-4-2021 11:43 AM
Perghhh. Ni semua nak penuhkan tembolok sendiri je. Bonus bonus bonus. Mcmla gomen xbagi imbuhan p ...

Tkde imbuhan pon.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 8-4-2021 11:26 AM
setakat bagi rawatan murah ni hospital kerajaan mampu lagi..
dah berkurun kot...
cuma perlu perb ...

Mmpu ke kerajaan nk gaji kan doktor?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 8-4-2021 11:34 AM
Ini kata kayangan tak pernah hidup susah memanglah..kadang orang ni rm1 pon korek tabung kutip syi ...

Tk ckp pon aku golongan kayangan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 8-4-2021 12:16 PM
Mmpu ke kerajaan nk gaji kan doktor?

pernah ke doktor miss gaji?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 8-4-2021 12:23 PM
pernah ke doktor miss gaji?

Pernah ke pegawai kerajaan lain miss gaji?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 8-4-2021 12:29 PM
Pernah ke pegawai kerajaan lain miss gaji?

maknanya kerajaan mampulah nak tanggung rakyat. Tak perlu nak diswastakan segala-galanya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahat sangat cadangan ini
Kebajikan rakyat kelaut
Padahal semua pon bayar cukai
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 8-4-2021 12:31 PM
maknanya kerajaan mampulah nak tanggung rakyat. Tak perlu nak diswastakan segala-galanya...

Kalau boleh tanggung lagi tanggung la. Tk perlu dgar cadangan doktor ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp apa mksod dia ek?  Adakah bila buat ujian darah di swasta mcm tak valid bila dtg klinik or hospital kerajaan. So mmbuat kan byk kjer.
Atau konon mc swasta kasi bbrp hari tp pastu pesakit prgi kerajaan utk mohon mc lebih?

Adakah bermaksod tindakan2 kkm ni konon nye private hospital or clinic ni mcm tk bgos
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list