Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9431
View
196
Reply

[Tempatan] Mungkin tiada lagi hospital awam, kata presiden hospital swasta

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2021 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 8-4-2021 12:50 AM
Caj rm1 dkt klinik kesihatan tu pon bukan semua byar. Ibu ngandung, warga emas, pekerja kerajaan,  ...


Generous sgt tu kjaan ni. Ubat pun bukan murah. Kalau p clinic swasta sakit biasa pun boleh caj smpai 100++

Harap rakyat yg ngada2 tu stop lah complain itu ini. Kdg kalau p kjaan ni..menyampah btol ngn yg feeling entitled n yg geng buang ubat.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 8-4-2021 01:12 AM
Us not bad jika mahu kerja.... Specially jika ada talent memang akan di hargai....i boleh saja sur ...

Ko explain pnjg2 dorg bukan nk paham pon. Yg dorg pikir nti kalau aku sakit lepas mkn itu ini kat mana yg paling murah pastu boleh complaint staff kesihatan mcm cilaka. Tk paham org tgh sakit. Same goes to yg tk reti jaga SOP tapi bila ko da nazak sbb covid hospital lmbt buat treatment gigih nk complaint.

Skrg ni staff kesihatan kerajaan trpksa deal dgn pesakit2 yg ignorant.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
laradelara replied at 8-4-2021 01:14 AM
Generous sgt tu kjaan ni. Ubat pun bukan murah. Kalau p clinic swasta sakit biasa pun boleh caj  ...

Aku rasa negara yg mmg free rawatan dan ubatan selain malaysia adalah UK dgn jerman. Mungkin ada negara lain aku tak tahu

Tp kebanykan negara lain yg claim free kesihatan pon diasingkan dgn caj ubatan mcm russia dgn mesir

Sebelom ko salahkan doktor ni kapitalis baik salahkan pemerintah yg buat dasar sbb brp ramai yg asalnya bukan warganegara tuptup dapat IC satu dapat rawatan rm1 je.

Tk campor yg ada kad UNHCR lagi
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 09:24 AM
Ko explain pnjg2 dorg bukan nk paham pon. Yg dorg pikir nti kalau aku sakit lepas mkn itu ini kat  ...

Patient ignorant aku pernah dengar Dr gomen cerita.. Ada VIP sengkek masuk gomen hospital... Bini buat rules kepada nurse dan other staff hospital... Certain hours perlu turn off light... Berjalan tidak ber bunyi... Supaya datuk boleh tidur... Wtf .. Itu yang i still remeber lah....

Some how jika gomen di private kan hak pesakit lebih adil... Incase kecuaian Dr dan nurse... Sebab hospital perlu provide malpractice/liability/indemnity insurance incase kena lawsuit.... Sekarang issue neglect family dan juga pesakit perlu redho.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Swasta sekali kabinet abhcow yg x berpenjana tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
konpidennya bagi rawatan terbaik
profit no 1 kan? bukannya servis..
sedangkan skg pun ada hospital swasta yg servis out.. mcmn la kalau da jadi byk2 nnt
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
kesimpulannya kena jaga kesihatan spy xperlu ke hospital sgt
xde pesakit, xde la doktor nurse dan hospital
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 12:19 PM
Dtg hospital or klinik mnta bayar rm1 pon berkira. Yg gov staff pula, ehh I ada GL ek. Lahabau. Sa ...

iols ada dgr staff cite yg perkhidmatan bawah rm50 di klinik / ospital gomen kena bayar full xleh guna GL ya? husbandnya staff gomen. dia buat check up apa ntah kt KK kalu xsilap utk anak dia masuk sekolh asrama aritu..betul ek skg da mcmtu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
teringat video kumaar family yg stay kt us tu
wife dia jatuh kaau xsilap pstu akit kaki
rela xpergi check klinik / hospital sbb byrn mahal
p farmasi beli bandage cmtu
lki dia pulak risau sbb rupa lebam yg teruk
kalau kt msia mmg da pegi klinik utk check la jawabnya..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 7-4-2021 12:11 PM
Bang..salah persepsi tu..hosp swasta takde subsidi..semua satu persatu kene caj..takde subsidi  .. ...

Ada je sis .mcm arwah pakcik ai,kencing manis..dah masuk kemain kt swasta,tup2 swasta tolak p gomen sbb xnk amek risiko operate kaki tuh..n arwah pakcik ai tu spesis harta xabes mkn..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:13 AM | Show all posts
Nanti kalau bayar guna insurans korang jugak yang caj semaksimum mungkin. UPT yang tak sampai RM10 boleh caj berkali2 ganda.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bersepahnla org x mampu nak pg hospital..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 8-4-2021 08:22 AM
iols ada dgr staff cite yg perkhidmatan bawah rm50 di klinik / ospital gomen kena bayar full xleh  ...

Medical checkup nk msok sekola atau kjer pon nk free ke. Aiyo, pekerja gov ni, kejer tk seberapa tp  
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:25 AM | Show all posts
teringat pengalaman forumer dulu2. bayar beribu nak beranak kt hospital swasta, skali tu ada komplikasi masa nak bersalin tolak jugak ke hospital kerajaan. selalu dah dengar hospital swasta ni kalau kes takde harapan diorg akan tolak ke hospital kerajaan sbb nak jaga reputasi pastu takut kene saman
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:26 AM | Show all posts
takpe, kita boleh cepatkan timeline tu. vote PH back in, akan ditutup semua klinik rakyat, etc. slow2 semua privatise. boleh teka la kan siapa yang kaya nanti
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 8-4-2021 09:25 AM
teringat pengalaman forumer dulu2. bayar beribu nak beranak kt hospital swasta, skali tu ada komplik ...

Tanya pesakit yg nk beranak bajet dorg brp. Tk ckup bajet mmg kena tolak gov la
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:30 AM | Show all posts
caprut replied at 8-4-2021 09:28 AM
Tanya pesakit yg nk beranak bajet dorg brp. Tk ckup bajet mmg kena tolak gov la

ko paham tak KOMPLIKASI tu ape? patutlah tak lepas nak jadi ptd
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
isbritneybich replied at 8-4-2021 09:26 AM
takpe, kita boleh cepatkan timeline tu. vote PH back in, akan ditutup semua klinik rakyat, etc. slow ...

Zaman najib da nk swastakan. Ckup2 la dok ckp Ph itu ini. Aiyo
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 8-4-2021 09:30 AM
ko paham tak KOMPLIKASI tu ape? patutlah tak lepas nak jadi ptd

So, lepas itu ko nk doktor dgn swasta tu nk buat apa?  Kang hutang berlambak ko salahkan swasta tu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 7-4-2021 06:22 PM
airmineral replied at 7-4-2021 04:27 PM
teringat video kumaar family yg stay kt us tu
wife dia jatuh kaau xsilap pstu akit kaki
rela xperg ...


Kumar family yang tinggal di sfo itu kah?.... Ada saja agency di downtown close to chinatown dan immigration... Charge tidak akan lebih $100 untuk issueseperti u kata... If dia mahu x ray prolly akan lebih sikit.. Mahu ke hospital guna saja lah medical card... Drama lebih...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list