Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9403
View
196
Reply

[Tempatan] Mungkin tiada lagi hospital awam, kata presiden hospital swasta

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ujung2 mati kat spital gomen jugak.

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 7-4-2021 11:53 AM
mmg makin lama la waktu menunggu,
yg kritikal g gomen,
yg x kritikal g swasta asalkan ade duit

Menunggu lama sikit skrg pon meroyan. Harap betol la swastakan. Pasni boleh pilih servis swasta mana yg cepat
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
adeqbun replied at 7-4-2021 02:04 PM
ni time jd doktor ape niat die sbnrnye..mmg la utk kerjaya..tp xkan xde rs utk tlg org yg memerluk ...

Mna ko tahu dia ni pikir untung je. Setakat satu statement ni ko trus fikir idop dia pikir untung je. Tp idop ni mmg perlukan duit
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Pehal pulak doktor swasta nyebok nak dictate  sektor kesihatan rakyat. Kau operate sepital swasta kau diam-diam tak boleh ke? kalau kau bagus orang datang. simple
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:37 PM | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 02:35 PM
Mna ko tahu dia ni pikir untung je. Setakat satu statement ni ko trus fikir idop dia pikir untung  ...

ye la perlukan duit..dh tu org yg b40 ke bwh tu dah xde duit kang camne nak p private
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:37 PM | Show all posts
ada terbaca reddit confession.
lepas cabut gigi kat hospital swasta, nak jimat punya pasal,
dia amik ubat tahan sakit saja, antibiotik dia tak amik,
selang beberapa hari, mati sebab infection.
hilang nyawa hanya sebab usd20.

harap kes2 bodo begini tak berlaku di malaysia,
hilang rasa manusiawi, hanya sebab duit.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 7-4-2021 02:27 PM
BS sgt la... mcm satu hosp kat penang ni, mak cik aku warded, dah makan dekat 20k, (xdak insurance), ...

Operation apa tu. Dkt swasta yg mahal selain peralatan perubatan. Nk bayar doktor pakar tu pon mahal. Contoh dkt kerajaan rm1 je nk cabut kuku. Tp prgi swasta pernah satu pesakit runding harga dia nk guna insurans company rm10k
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Total kapitalis.

"Dah tau miskin, sapa suruh hang sakit?"  gitu lah konsepnya.   
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
adeqbun replied at 7-4-2021 02:37 PM
ye la perlukan duit..dh tu org yg b40 ke bwh tu dah xde duit kang camne nak p private

Gomen pndai la pikir. Buat skim kesihatan apa yg dorg boleh come out
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 7-4-2021 02:46 PM
Total kapitalis.

"Dah tau miskin, sapa suruh hang sakit?"  gitu lah konsepnya.

Semha bnda dlm dunia ni bersifat kepitalis
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 7-4-2021 02:37 PM
ada terbaca reddit confession.
lepas cabut gigi kat hospital swasta, nak jimat punya pasal,
dia am ...

Apa beza dekat malaysia. Ubat darah tinggi kencing manis pon tanak makan. Yela, kalau nak mati boleh pergi kecemasan
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 03:07 PM
Semha bnda dlm dunia ni bersifat kepitalis

Kapitalism pun makin2 lama makin hancur...  sikit2
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahhhjhhhhh burit kauu  la ... Nak nyusahkan rakyat ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:21 PM | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 02:33 PM
Menunggu lama sikit skrg pon meroyan. Harap betol la swastakan. Pasni boleh pilih servis swasta ma ...

kalau semua penuh same je waktu menunggunye
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 7-4-2021 03:21 PM
kalau semua penuh same je waktu menunggunye

So, da paham kan kenapa lmbat
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 03:06 PM
Gomen pndai la pikir. Buat skim kesihatan apa yg dorg boleh come out

Boleh mula buat skim abahcowcare
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 03:06 PM
Gomen pndai la pikir. Buat skim kesihatan apa yg dorg boleh come out

sekarang gomen punya pikir bagi bantuan servis kesihatan kepada rakyat. Sepital swasta tak perlu pikirkan ye. Itu keje gomen
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:27 PM | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 03:23 PM
So, da paham kan kenapa lmbat

mestilah faham,ada beza kot g swasta dgn gomen,
swasta lengang je mmg la cpt..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 7-4-2021 03:11 PM
Kapitalism pun makin2 lama makin hancur...  sikit2

Tapi kapitalism yg boleh buat staff happy. Ada bonus semua
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 03:33 PM | Show all posts
capiloton replied at 7-4-2021 02:37 PM
ada terbaca reddit confession.
lepas cabut gigi kat hospital swasta, nak jimat punya pasal,
dia am ...

Lepas cabut gigi mmg xperlu makan antibiotic melainkan ada operation besar utk cabut gigi dia, tu pon tolak masuk operation theatre kat hospital. Jangkitan tu mesti dtg dri tmpat lain dan dia xjaga betul2 smpai merebak teruk.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list