Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9380
View
196
Reply

[Tempatan] Mungkin tiada lagi hospital awam, kata presiden hospital swasta

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
bulalof replied at 7-4-2021 09:35 AM
and what worries the people is the charges and billing....

Mmg perubatan mahal pon. Rasa murah sbb da disubsidi
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 7-4-2021 09:35 AM
Mengawal kos? hahahahaha

Kawal kos pesakit minta itu ini walau tk perlu. Doktor pakar yg tkde function gaji mahal
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 11:57 AM | Show all posts
amboi byk ko punya cantik, org susah nak pegi mana klu sakit
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
konon la yg hospital swasta ni bagus...kalo diaorg detect ada sebarang kompilasi walaupun cuma nk bersalin je...awal2 lagi diorg suruh refer ke hospital gomen...ptuihhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Habislah 1 bijik panadol RM10 kena bayar
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:03 PM | Show all posts
Nak buat apa2 tak perlu sampai nak susahkan org tak berkemampuan dpt access pd kesihatan n perubatan. Duit negara nak buat apa klu bukan sediakan kemudahan2 mcm ni pd rakyat, nanti lagi byk pulak puak lain blh kebasss
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 11:53 AM
Zaman najib da nak swastakn perubatan. Even zaman najib pegawai perubatan, pegawai pergigian denga ...

Cerita nak swastakan ni dah lama sejak tahun 2010-2011 dah ada masuk dalam meeting2 pkd..masa tu dah ada buat survey questionnaire..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
izwan_izi replied at 7-4-2021 11:57 AM
konon la yg hospital swasta ni bagus...kalo diaorg detect ada sebarang kompilasi walaupun cuma nk be ...

Bang..salah persepsi tu..hosp swasta takde subsidi..semua satu persatu kene caj..takde subsidi  ...kalau awal2 dah  ada anggaran kos dan dah tau pesakit tak boleh tanggung, sebab tu dirujuk ke hosp kerajaan supaya tak jadi beban kepada pesakit nak membayar lepas tu...
Ada je kes di mana hosp kerajaan pun takde pakar utk kes tersebut, pesakit dihantar ke hosp swasta yg ada kepakaran tu, dan pesakit terpaksa lah mohon dana dari mana2 NGO atau pihak zakat dan kebajikan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 7-4-2021 12:11 PM
Bang..salah persepsi tu..hosp swasta takde subsidi..semua satu persatu kene caj..takde subsidi  .. ...

Iye, sebenarnya org da biasa konon caj rawatan perubatan ni murah. Yg murah tu sbb subsidi. Pastu demand mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 7-4-2021 12:08 PM
Cerita nak swastakan ni dah lama sejak tahun 2010-2011 dah ada masuk dalam meeting2 pkd..masa tu d ...

Masa tu incaj aku ckp nk start dkt klinik kesihatan
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
izwan_izi replied at 7-4-2021 11:57 AM
konon la yg hospital swasta ni bagus...kalo diaorg detect ada sebarang kompilasi walaupun cuma nk be ...

Sebab duit insurans tk ckup nk cover dkt swasta. Ingt semua prosedut tu murah ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:17 PM | Show all posts
korg ingt gomen nak... nnti wujud kartel hospital plak...

tgok2 mcm da ade..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 12:14 PM
Iye, sebenarnya org da biasa konon caj rawatan perubatan ni murah. Yg murah tu sbb subsidi. Pastu  ...

Masyarakat kita dah manja n mental block pasal subsidi ni..dah tak tau rasional nya
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Orennn replied at 7-4-2021 11:57 AM
amboi byk ko punya cantik, org susah nak pegi mana klu sakit

Da boleh da jgn beranak byk. Boleh juga klo baru demam sehari mkn je panadol tp payah prgi klinik
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:18 PM | Show all posts
oh peliz lah no
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:19 PM | Show all posts
aHoi83 replied at 7-4-2021 11:10 AM
Charge hospital swasta ni jd mahal sbb ramai yg ambik insurance . Hujung2 tak bole buat tolak pesaki ...

Kes2 nazak atau outcome teruk konfem2 diorang tolak ke gomen, sbb nak jaga standard la tu mana boleh kematian kat hospital prebet nnti org lari
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 7-4-2021 12:17 PM
Masyarakat kita dah manja n mental block pasal subsidi ni..dah tak tau rasional nya

Dtg hospital or klinik mnta bayar rm1 pon berkira. Yg gov staff pula, ehh I ada GL ek. Lahabau. Saya sokong perubatan diswastakan
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 7-4-2021 12:19 PM
Kes2 nazak atau outcome teruk konfem2 diorang tolak ke gomen, sbb nak jaga standard la tu mana bol ...

Dodol rasa, perubatan akan diswastakan ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Govt to control the cost of private health? Biggest BS ive ever heard.
Depa tgh goyang, during covid ni people are no longer seek their services. Ni nak melobi for the govt to privatized health services pulak, and nak procure vaccine sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
hospital kerajaan skrg amek tak bayaran pendahuluan dr warge asing yg nk treatment dr spital gomen? yela dlu kan byk kes dorg lari lps dpt treatment. skrg masih begitu ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list