Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9383
View
196
Reply

[Tempatan] Mungkin tiada lagi hospital awam, kata presiden hospital swasta

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2021 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 06:23 PM
Byk je. Doktor pakar non function pon ada. Semua staff sokongan kena setelkan. Gaji ko belas2 ri ...

Yup supaya yang tidak competent boleh competent.... Issue lawsuit Dr or pakar in charge akan lebih aware dengan medical staff lain supaya lebih ber hati hati....
Itu termasuk Dr pakar yang tidak sensitive dengan emosi pesakit.... Depa act seperti pesakit sudah immune hospital condition... Dan ketakutan pesakit  like nothing sepert depa ...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 7-4-2021 09:01 PM
xpasti la duduk mane di us tu.. tp dia ada vlog pasal tu la.. wife dia org us tp prefer xpegi clin ...

Couple ini kah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin kaya la agen insuran....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
aHoi83 replied at 7-4-2021 11:10 AM
Charge hospital swasta ni jd mahal sbb ramai yg ambik insurance . Hujung2 tak bole buat tolak pesaki ...

Betul. Sama mcm apa jd dkt us. Dkt us diaorang ckp bkn pasal procedure tu yg mahal sgt, tp sbb insurans, jd hospital ambik kesempatan cas double triple. Malaysia lg perangai xtakut mkn duit haram. Agknya kalau harini buat hospital swasta, esok dah cas harga yahudi mabuk. Eloknya naikkan cas hospital gomen. Rm1 tu zmn tok kaduk. Naik kan la ke rm3-5. B40 nk bising, g mati sana. Rm3 kira murah lg
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 8-4-2021 12:33 PM
Jahat sangat cadangan ini
Kebajikan rakyat kelaut
Padahal semua pon bayar cukai

Satu je y ai perasan,kalau y byk songeh dkt spital gomen ni,spesis karen tu laa..bukannya golongn miskin y tak mampu,tp lebih kpd golongn b40 n m40 y terlebih mampu..tp kedekut..so pegi spital gomen,mtk layanan first class...

Y ai perati kt spital, jenis macik2 pacik2 y xde daya ni,elok je tggu giliran n patuh kt doc..y acah2 je asyik bising..n yes,ai kesian kalau semua swasta..y mmg dah miskin,xleh nak pegi spital dah sbb xde duit,adakah dorg terpaksa terlantar sakit je?nak amek insurance,mmg xmmpu laa kalau dah kais pagi mkn pagi..

Org y suka spital gomen diswastakan ni sbb dorg mampu,y bg cdgn tu pn gaji dah berpuluh ntah beratus ribu sebulan gaji,mmg xkesah laa..geram betul ai dgn org y selfish nih!
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 8-4-2021 08:43 PM
Satu je y ai perasan,kalau y byk songeh dkt spital gomen ni,spesis karen tu laa..bukannya golongn  ...

Betol tu. Cuba tengok pakcik atok2 nenek tua org kampung pergi sepital tunggu giliran. Dorang is redha je sabar menanti. Kesian tau. Sebb bapak aku umur 77 tahun memang follow up hospital gomen je. Tak pernah merungut. Dorang lagi takut kalau tersalah aturan. Bagi ubat makan ikut time. Bese yg buang ubat ni spesis sohai perasan bagus hidup nak menongkat je.
Aku hanya nampak bila diswastakan hanya mengundang cerita sedih menunggu mati kt rumah sahajalah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 8-4-2021 09:13 PM
Betol tu. Cuba tengok pakcik atok2 nenek tua org kampung pergi sepital tunggu giliran. Dorang is r ...

Betul tu..xkan nak harap UEL je pegi bg bantuan ubat2an sedangkn geng2 menteri,adun,yb2 ni sepatutnya bela rakyat bawah tmpt jagaan mereka..

Mcm bodoh sgt cadangan ni..mmg ai xsetuju..ai doakn y setuju ni dpt long term disease y buat harta dorg kering n dorg xdpt seek treatment sbb xde duit sepertimana y dorg nak buat kt org y mmg tak mampu! Mmg ai geram sgt2!
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 8-4-2021 08:22 PM
Couple ini kah?

aah kapel ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 8-4-2021 04:37 AM
Betul. Sama mcm apa jd dkt us. Dkt us diaorang ckp bkn pasal procedure tu yg mahal sgt, tp sbb ins ...

Dik ko cakap main sembur..... Bukan semua procedure murah.. Easy and equipment depa juga bukan murah... Some procedure di US ada yang sudah guna robot... These robot pretty expensive and maintenance... Fyi.. Medical equipment akan sentiasa di upgrade.... Dr karjit ini tahu apa yang dia cakap....coz he work di hospital yang advance technology for medical equipments and devices.. Some equipment even tiada di gomen hospital... So far yang enjoy this benefit hanya golongan kaya yang uol panggil...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 8-4-2021 05:23 AM
Betul tu..xkan nak harap UEL je pegi bg bantuan ubat2an sedangkn geng2 menteri,adun,yb2 ni sepatut ...

Adik ramai sekarang tidak mampu dapat cure chronic disease with advance medical treatment..
Ada lebih advance technology outhere prolly ko tidak pernah dengar or tahu... Dan diagnosis system tanpa susah kan pesakit back and forth hospital...
Some sudah ada di private some comin in... Cost bukan murah juga... The only insurance akan tolong if ure not filthy rich... In case u cuba untuk hidup...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 8-4-2021 10:10 PM
Dik ko cakap main sembur..... Bukan semua procedure murah.. Easy and equipment depa juga bukan mur ...

Itu dkt US . Kalau jd dkt malaysia, penuh rasuah ni dah boleh expect apa akn jd.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 8-4-2021 10:25 PM
Adik ramai sekarang tidak mampu dapat cure chronic disease with advance medical treatment..
Ada  ...

Tp kalau insurance pn dorg xmampu beli,mcm mana nak dptkan rawatan?
Tolak tepi psl sakit kronik,sakit2 biasa ni..kalau diswastakan mesti caj pn mahal kan..mana dorg nak cekau duit sis?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 7-4-2021 04:12 PM
Melayu dan kaum miskin je dok pikir anak byk ni rezeki. Lahir2 anak tu da dapat subsidi beranak. T ...

Kaum suci xde anak pun miskin.

Anak sikit pun susah.

Taknak kawin pun miskin.
Habis duit kat cikcur je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 8-4-2021 06:38 AM
Itu dkt US . Kalau jd dkt malaysia, penuh rasuah ni dah boleh expect apa akn jd.

Di US juga ada issue sis dengan drugs cost.... Pharma perangai memang haprak habis... Seperti insuline issue trump sudah involve tahu pula haprak ini kurang kan harga drugs...sama issue yang tiada insurance depa dapat benefits selepas tax untuk plan future specially healthcare but kurang cerdik dalam making decision.. Netizen perlu firm issue before enforce healthcare policy with gomen sis... Aku baca uol sudah ada my salam kah apa... Cuba improvise kan lagi benefits kepit depa ketat .... Apa guna PTD kannnnnn.... Aku memang nampak jahat sangat but somehow healthcare service ini sepatutnya equal kepada setiap nyawa...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 8-4-2021 06:38 AM
Tp kalau insurance pn dorg xmampu beli,mcm mana nak dptkan rawatan?
Tolak tepi psl sakit kronik,s ...

Rasa nya tidak perlu beli untuk golongan kurang mampu dan juga senior... Apa yang depa subsidize sekarang boleh bagi insurance.(my salam?) with preexisting condition boleh cover sekali  ... Yang bekerja bagi medical card dari company ... Ptd perlu do the math sis... This is how mahu ajar capitalist insurance company... Issue immigrants gomen tidak perlu bayar medical bill depa.... Suka atau tidak majikan perlu issue medical card juga.... Tidak perlu depa kedekut sangat.... Illegal immigrant cari bomoh....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 8-4-2021 10:53 PM
Di US juga ada issue sis dengan drugs cost.... Pharma perangai memang haprak habis... Seperti insu ...

Dkt benang lain i baca mysalam ni utk kayakan kroni jah uols
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 8-4-2021 11:07 PM
Rasa nya tidak perlu beli untuk golongan kurang mampu dan juga senior... Apa yang depa subsidize s ...

Kalau pati, company tanggung tu xpelaa..tp tu mmg current practice kan?medical card pn brp je kan..y keje sendiri,xde apa2..mysalam ai xsure sgt sbb ai x apply.. tp y b40 n above pn cuba2 mtk mysalam tu jgk..n then,xrasa mcm terlaluui byk sgt prosedure?mcm skrg, bwk singgit, pegi jmpe doc,n dpt medication..lh senang kan?xperlu apply apa2,n nak kena tggu pulak approved ke tak..maybe ada kategori2 dia mana y didahulukan,tp setakat sakit2 biasa kena caj rm50-60? Ubat pn xberkesan sgt...sedih taw..

Ni berdasarkan pengalaman ai,pegi klinik swasta,bayar mahal2,mkn ubat y doc prescribed,tetap x menjadi pn...medical claim pn brp sgt,2,3x pegi klinik swasta,licin terus..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list