CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3773|Reply: 29

Bersanding Pakai Seluar Pendek Je

  [Copy link]
Post time 4-4-2021 01:03 PM | Show all posts |Read mode
Seorang pengantin lelaki di daerah Lengkong, wilayah Jawa Timur, Indonesia mengejutkan netizen apabila dia duduk di pelamin dengan hanya memakai seluar pendek manakala terdapat plaster luka pada badannya, lapor portal be-rita Kompas.com semalam.


Gambar tular di Twitter itu menunjukkan pengantin lelaki berkaki ayam duduk tersenyum di atas pe-lamin. Tangan kirinya dibaluti kain anduh dan terdapat plaster luka agak besar pada bahu kirinya.




PENGANTIN lelaki kelihatan tersenyum di samping isterinya walaupun tidak tampil bergaya pada hari persandingannya. – TWITTER/DOK.ELINDA DWI K





Kesan luka yang hampir sembuh turut jelas kelihatan di sekitar lutut, betis dan lengan kanan lelaki itu.


Menurut pengantin perempuan, Elinda Dwi Kristiani, suaminya terjatuh daripada motosikal empat hari sebelum majlis perkahwinan mereka yang berlangsung semalam.


“Suami tidak boleh mengenakan baju pengantin kerana baru menjalani prosedur pembedahan pada bahunya. Dia baru saja keluar dari hospital,” katanya ketika dihubungi.


Elinda berkata, pada hari kejadian, suaminya dalam perjalanan membeli petrol sebelum pengsan secara tiba-tiba menyebabkan dia terjatuh dari motosikal yang ditunggangnya.


“Kemalangan tidak melibatkan sesiapa hanya diri sendiri. “Alhamdulillah (pernikahan berjalan) lancar,” jelasnya.


Walaupun tidak nampak se-gak dan bergaya, pengantin itu menerima pujian netizen yang menyifatkannya sebagai lelaki bertanggungjawab.


“Hebat kerana jujur dan bertanggungjawab kepada majlis dan keluarga,” komen seorang pengguna.


“Mungkin ini disebut menikah kerana kemalangan,” gurau seorang lagi.




Sumber: Kosmo!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:08 PM | Show all posts
Smua muka cam x rela je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Jizklongklong berkemban je pergi pasar basah
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:37 PM | Show all posts
zuhudnya...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih. Klu aku xnk la bersanding
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli aku
Dah tau cenggitu x yah la gigih nk duduk atas pelamin
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 4-4-2021 02:00 PM
Geli aku
Dah tau cenggitu x yah la gigih nk duduk atas pelamin

aku ingt aku sorang je geli.....

rasanya blh je klu nk pakai baju, suar tutup kaki tu kannnm
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
merosakkan gambar
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih jg tu nak sanding2 bagai
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 02:11 PM | Show all posts
dia dah elok pakai kain tapi camera man yang suruh tarik kain kasi nampak plaster

demi viral

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Rosak gambar xpelah, esok2 dah sihat boleh aje pi kedai gmbar ambil gmbar baru
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Gue udah terkenal di Forum Msia...ngapain lue???
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Rantai tu macam pelampung pukat laut jer..{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa lah sanggup aibkan diri macam tu. Bukan nya keluarga & tetamu tak faham. Daripada bersanding rupa itu. Cool habis lah tu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha Jawa, shotgun wedding ke nie?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngada ngada je...klu sebut batik terus meroyan claim hak dia...kan blh ko pakai kain sarung je dr berseluar pendek mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain semua muka asem, dia sorang jer happy. Mcm dia dah kena kan dorang jer..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kot ye pun takyah la selak pehe tu demi nk tengok plaster kecik ja pun. dah semua kat pemalin macam takda mood macam terbau kurang enak
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Selisih naw kau ni. Gmbr kawin nanti dh boleh kambus belakang rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mau menyumpah mak mertua dia dpt menantu buat rosak majlis. Kalu ye pun pakai le elok sikit, mcm 3 suku plak aku tgk
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 11:42 PM GMT+8 , Processed in 0.098350 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list