CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 16294|Reply: 99

Dah Kenapa Pasang Diffuser Di Kafe? Pakai Plug Sampai Orang Lain Tak Dapat Guna

  [Copy link]
Post time 4-4-2021 10:32 AM | Show all posts |Read mode






Bayangkan ketika anda berada di restoran, tiba-tiba ada pengunjung yang turut makan bersama mengeluarkan alat mengeluarkan asap minyak pati tumbuhan (diffuser).



Bukan itu sahaja, individu tersebut telah memakai palam lebih dari satu menyebabkan orang lain tidak dapat menggunakan kemudahan berkenaan.



Jadi, apa yang anda akan lakukan?




Foto: Twitter




Kejadian dialami oleh pengguna Twitter ini menjelaskan masih ada individu mementingkan diri sendiri. Tanpa rasa bersalah menggunakan tiga palam (plug) termasuk satu untuk menghidupkan diffuser adalah tindakan yang tidak wajar.



Bagaimanapun, ada juga netizen yang mengkritik tindakan lelaki terbabit yang hanya merakamkan kejadian tersebut. Nasihat mereka, dia sepatutnya bertanya kepada pasangan itu untuk menggunakan palam dan bukannya mengadu di media sosial.





Foto: Twitter




Timbul juga persoalan, adakah ianya tidak berbahaya kepada pengunjung lain, kanak-kanak misalnya?


"Ada setengah EO bahaya untuk budak bawah 2 - 10 years old.. So kena research atau minta agent terangkan mana sesuai mana tidak untuk kegunaan kanak kanak. Even dia kata natural, but plant ada composition dia yang boleh memudaratkan. Follow Che Putih Osman, Dr Chemistry."





Foto: Twitter




Dalam situasi begini, wajarkah individu tersebut meminta sahaja hak memakai palam, atau merengek di media sosial? Dan betul ke sekarang ramai sudah tiada 'common sense'?- CARI


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama sangkak perangainya mcm jizklongklong
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti kultus EO ni..depa ni kalau x bebal x sah
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Jap.. Diffusier bukan patut guna kat rumah? Gigihnya nak bwa ke restoran...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa jual eo tolong jap suruh dorang ni beli yang gentle mist pakai battery tu hala je muka korang sendiri. takat ko laki bini kat kedai pulak tu tak perlu kot camni sekali. Kalau nak sangat dok rumah je order grab sudah
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Selfish g****
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tahu nk pakai plug mcm cafe bapak ko.. Bwk la extension.. Settle!
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 11:10 AM | Show all posts
Pasang kat rumah je ler kalau nak ber diffuser bagai kan lebih selesa dan tak menyusahkan orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 11:23 AM | Show all posts
boleh pakai otak sblm guna sesuka hati dah mcm mengemis plk kita meminta2
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 11:29 AM | Show all posts
Nak tnye pengguna2 tegar diffuser YL tu...memang berbaloi ke beli EO mahal2 tu. Memang menjadi ek?
Nak beli tapi ragu2 kut2 benda ni overclaimed or overpriced. Kalau EO biaser2 tu tak mujarab ke? Tnya betul ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak pasang diiffuser  mcm kat umah sendiri, dok umah je la kalau mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Gigihnya la nak mengangkut diffuser bagai.. Sejenis lapar perhatian
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 12:05 PM | Show all posts
innocent_me replied at 4-4-2021 11:29 AM
Nak tnye pengguna2 tegar diffuser YL tu...memang berbaloi ke beli EO mahal2 tu. Memang menjadi ek?
...

ada org sesuai ada yg tak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Membiaklah lebih ramai lagi. Kami tunggu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tabiat tak elok ke yang ganggu ketenteraman awam, ceroboh privacy orang ke iol sokong je viral so yang lain ada perangai sama sedor benda tu tak patut dibuat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
innocent_me replied at 4-4-2021 11:29 AM
Nak tnye pengguna2 tegar diffuser YL tu...memang berbaloi ke beli EO mahal2 tu. Memang menjadi ek?
...

Aku guna n jual..start guna dku br jual..sb guna utk ank oku..n serasi alhmdulillah..jual pun hrga member je..sb nk point utk redeem eo yg mahal...
Yg paling best ada eo utk selsema..ank aku jaranh beringus 3-4ari..2-3ari dh kering hingus...sebelum eo berminggu beringus..klu nk sample pm ye..free je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku antara kultus eo..sb menjd utk family...tp aku xsebengap tu ke hulur kellhilir angkut diffuse...yl ada diffuse kecik tu...konhangkutla yg tu..
Tp yg tu pun aku xbawak..takat guna dlm kete je...
Sb bg aku ada sesetgh bau eo org xsuka...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyoooo sangkak nak menunjuk ke engkorang pakai diffuser minyak EO mahal hazabedah tuh..  pakai lah yg portable sangkakkkkkk attentionnnnn hazabedahhhhhh  GTHHHH!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 03:29 PM | Show all posts
Gigihnya angkut diffuser sampai sebegitu sekali yach. tapi sebab level husnuzon iols tinggi maka iols ingin berfikir positif2 aja yach. maybe dia baru beli diffuser tu and belum sempat balik rumah tapi excited nak try. atau maybe dia ada kondisi yang memerlukan penggunaan diffuser 24 jam. ah gitu yachhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Perangai mcm ni pun ada, siap angkut diffuser pi cafe.
Duk umah je la sengal, order in
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 08:11 PM GMT+8 , Processed in 6.058614 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list