Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
6207
View
65
Reply

“Kalau Awak Kayu Saya Pun Nampak Tak Elok" - Erra Pula Bising Isu Pelakon Baru

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2021 05:27 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon dan penyanyi, Erra Fazira mengakui sedikit terkilan dengan sikap segelinitir pendatang baru di dalam industri seni yang disifatkan seperti tiada usaha dalam memperbaiki mutu lakonan.








Jelas Erra, ada kalanya dia terpaksa memberikan tunjuk ajar kepada para pelakon baru ketika menjalani proses pengambaran bagi memastikan mutu lakonan yang mantap.


“Sejujurnya kadang-kadang saya pun tak tahu pelakon baru yang digandingkan dengan saya itu Instafamous atau tidak. Mungkin saya tidak berapa tahu.


“Saya pernah berlakon mungkin dengan pelakon-pelakon baru yang kaku atau lebih mudah orang kata kayu. Pengalaman mungkin ada cuma kurang.


“Saya sedikit kecewa kerana mereka tiada usaha untuk memperbaiki diri. Bila anda beraksi dengan saya, tanggungjawab saya pula nak pastikan lakonan mereka okay sebab kita bergandingan.


“Kalau awak kayu saya pun nampak tak elok. Jadi satu kerja pula nak mengangkat mereka untuk menghidupkan sesebuah babak itu,” katanya kepada MH.








Dalam pada itu, Era turut berpendapat setiap pihak harus memainkan peranan agar masalah seperti ini dapat dielakkan.


“Perkara ini nak salahkan satu pihak je tak boleh. Semua pihak kena main peranan. Kalau pengarah dah tahu pelakon itu kayu, dia kena tahu cara untuk mengatasi.


Producer pula kena fikirkan betul-betul keputusan mereka dalam pemilihan pelakon.


“Memang betul kita kena bagi peluang dekat pelakon-pelakon baru. Boleh sahaja tapi janganlah mulakan mereka sebagai pelakon utama. Watak sampingan pun dah okay supaya dia ada pengalaman,” katanya lagi.


Pada masa sama, pelakon filem 7 Perhentian ini turut merasakan sikap ambil lewa pelakon baru itu sendiri ada kalanya membuatkan mereka tidak berganjak di takuk yang lama.




Kredit foto: IG Erra




“Pelakon baru ni pula ada dua jenis sikap nak bertanya dan tak nak bertanya.


“Kadang-kadang saya rasa kesian sebab mereka dah rasa selesa. Mungkin mereka rasa begitu sebab mereka dipanggil bukan kerana rela hati.


“Kalau ada perangai macam tu saya rasa tak lama la dia dalam industri. Lebih baik kita yang dalam keluarga produksi ni tegur daripada orang luar atau netizen yang tegur,” jelasnya.




Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-4-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul tu ratu. Tapi banyak sangat luahan pelakon senior ni banyak ke cerita baru yg ig femes atau new comers berlakon? Kang takda beza pelakon ke ig selebriti? Bebudak ig femes ni heran apa, deme harap populariti dan duit jah
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 05:40 PM | Show all posts
So rich coming from Erra. Kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai je Budak2 bbnu nonton drama2 kol 7 nie??
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia dulu pun berlaakon mcm kayu, x igt ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau Erra kayu, siapa je tak kayu di mata chuols {:shy

Habis la industri perfileman malaysia ni kena tukar ke industri asas kayu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sheol tak kayu ke
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Slain palon aku tggu jgak dj senior komplen dj2 zmn skrg yg suka mgilai syok sendri dkt radio
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
lately byk pula seniur2 bersuara ek.. drama2 ape yg instantpemes2 ni berlakon ye.. iolls rase last bertunggu dpn tv lyg tyt tu je.. pastu nk lyn aku yg kau gelar yisteri tu pn kayu2 jua berlakon walaupon bukan bdk2 instantpemes.. huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi Erra zaman sembilu dulu pun kayu kayan juga. Lately ni je nampak okay especially dalam gerak khas... sorry Erra. Tapi iols setuju je bab instafemes kayu kayan tu n mereka ni jenis young generation yang rasa they’re always right
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex pelakon kayu, kasik nasihat kat pelakon kayu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni instafemes pulak menyemak tv.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah bagilah muka sikit dak2 baru mmg lah kayu, awk tu dlu pun kayu kayan gak x de siapa bising
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
FY08 replied at 1-4-2021 09:06 PM
Slain palon aku tggu jgak dj senior komplen dj2 zmn skrg yg suka mgilai syok sendri dkt radio

dah ada yg sound dah, 2 or 3 years ago kot

dj isma halil hamzah
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
misssakura replied at 1-4-2021 09:03 PM
sheol tak kayu ke


Kayu.. Tp dia ada usaha nak improve sampai lah dia dinobatkan jd pelakon wanita terbaik.. Kira berbaloi lah dia memerah usaha.. Zmn dolo2 xde socmed jd dia perasan sndri agaknya lakonan kayu, selain ditegor oleh director n pelakon senior..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 10:40 PM | Show all posts
saya masih trauma tgk lakonan awak dalam Wangi

terbayang-bayang lakonan yg keras dan tak meyakinkan tu.

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ramai pelakon senior up issue kayu ni ? Cite ape yg tgh shoot pelakonnye kayu ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi ratu dulu kayu2 pun bermula dari watak pembantu ke
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 10:47 PM | Show all posts
bila kayu menegur kayu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ratu ngata sapa tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list