CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: cutestars

KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)

  [Copy link]
Post time 7-4-2021 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 7-4-2021 09:04 AM
Aura seram dia lain kan..i smpi susah nak tidur maybe sbb overthinking kikiki... lain aura dia com ...

Ye betul. Tu yang sampai terbawak dalam mimpi. Kalau baca cerita seram Malaysia takde pulak feel sampai macamtu.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-4-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 5-4-2021 12:48 AM
Bukan tapi Ayu dan Bima yang misteri.

Siapa punya idea KKN ke situ?

Meolss da baca kisah KKN nie..sambil baca tu teringat persoalan kaka @notM ... kaka ase memang tu plan Ayu sorang ke nak buat KKN kat tempat pak prabu tu? Kirenya Ayu dengan Bima jadi macam tu sebab si Nur tu yang simpan selendang dengan mahkota tu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 01:17 PM | Show all posts
Terima kasih NotM, tolong sambungkan cerita dari TT (cutestar).

Nanti sambung lagi ya..tulis ikut pemahaman dari cerita yg NotM baca.

Sebab nak tahu jugak endingnya camana...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks a lot kaka @notM tolong translate kan kisah nie...meolss baca jadi xkhusyuk sebab xbrape paham...tapi teruk nye perangai si bima nie...da la kau berzina dengan ayu tu, pastu bole plak ko nak try/ejas si widya tu plak...xdapat cara elok, nak gune cara halus plak...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 01:49 PM | Show all posts
aku pening hahaha..
boleh bgtau tak name yg laki sape
name yg ppuan sape
aku asik kompius je ngn name2 dorg nie
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:32 PM | Show all posts
notM replied at 6-4-2021 07:42 PM
Meols suka kisah misteri yang Ada kaitan dengan Ethnography setempat.

Contoh dalam kisah ni...k ...

sama la..... iols penah terjumpa blog yang citer kisah misteri/horror dari sabah...tapi takleh nak paham sebab tulis dalam iban..huhu sedih..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:34 PM | Show all posts
fefeeling replied at 6-4-2021 09:06 PM
Ini dlm bahasa indo atau jawa ye? Nak tunggu TT update dah bape hari xde rasa sendu je hari-hariku ...

bahasa indonesia...blh paham..don wori..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:42 PM | Show all posts
TT, where are you?

Tolong teruskan cerita please.....
Baca komen2 porumer, I is lost, sebab tak abes baca kisah ni lagi.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-4-2021 02:44 PM | Show all posts
notM replied at 7-4-2021 02:41 PM
Dengan segala persoalan dalam kepala Nur, Nur menyerah...firasat Nur Ada sesuatu yang buruk bakal be ...

sambung sis.. bedebar baca.. padahal dh baca yg indo punya. cuma baca gitu je xberapa paham sgt..

tq sis sambung...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 02:52 PM | Show all posts
notM replied at 7-4-2021 02:41 PM
Dengan segala persoalan dalam kepala Nur, Nur menyerah...firasat Nur Ada sesuatu yang buruk bakal be ...

dari pemahaman aku... ayu tu yang plan semua... (aku baca versi nur) ayu dgn nur ikut abg ayu (mas ilham) pegi reccee desa tu...mmg mula2 pak prabu tak mau terima derang tapi mas ilham dgn ayu (nangis2) pujuk...so pak prabu pun terpaksa terima. bila dah diterima...depa kena kumpul peserta bagi cukup ... si ayu tu yang minta nur ajak bima sekali.. sbb nur mmg kenai bima dah lama... pastu bila dah smpai kat desa tu... si ayu tu yang buat grouping... dia dgn bima ... yg lain tu pun sepasang2.. widya&wahyu nur&anton.. so ..aku syak ..ayu tu mmg plan dari awai nak tackle bima.. so she did everything utk dapatkan bima ..hatta smpai serah diri.. (zina)... tapi tu lah kan syaitan ni mmg keja nya menyesatkan manusia...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 7-4-2021 03:24 PM
Mbah Buyut minta Widya ceritakan dari Mana dia dapat Mahkota Putih itu, bila, dimana, bagaimana....j ...

nur yg diceritakan ? bukan widya. widya tak jumpa lagi masa ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Siputjelly replied at 7-4-2021 04:03 PM
nur yg diceritakan ? bukan widya. widya tak jumpa lagi masa ni

Dah edit...tq..kena rehat x larat cerita dah...tu pun byk skip2 ceritanya
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:36 PM | Show all posts
notM replied at 7-4-2021 04:22 PM
Dah edit...tq..kena rehat x larat cerita dah...tu pun byk skip2 ceritanya

tq @notM .....ralit iols baca kisah ni..... sambung lagi plizzzzzz
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 7-4-2021 04:22 PM
Dah edit...tq..kena rehat x larat cerita dah...tu pun byk skip2 ceritanya

Thanks banyak2 @notM .... baca versi chuolss lagi senang paham... next tem chuolss bole bukak thread sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabar menanti cerita seterusnya... Walaupun tt menghilang, tm ksh @notM sudi sambung citer nie
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 09:34 PM | Show all posts
TT punya thread dah tak ada unsur saspen dah.
Meh sambung TT.
I like your writing.
Buku yang saya order belum sampai lagi ni.

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-4-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 7-4-2021 10:03 PM
Banyak skip...cerita Widya dan Wahyu makan kenduri meols skip....tapi peristiwa tu macam amaran pa ...

Y wahyu dengan widya makan kenduri tu, semua hadirin kenduri tu makhluk halus y menghuni hutan tu ye. Pastu badarawuhi y menari. Dia menari ditonton oleh makhluk halus situ. Diorg suka tengok badarawuhi menari. So badarawuhi jadikan ayu sebagai pengganti dia, menari untuk makhluk halus y menghuni hutan tu.

Betul ke macamni? Sebenarnya meols faham tak faham cerita ni. Yelah bahasa Indon kan. Macam xfaham jalan cerita tapi macam faham gak la. End up aku sendiri xtau aku faham ke x
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
jonedjonni replied at 7-4-2021 02:34 PM
bahasa indonesia...blh paham..don wori..

Ok abis dah, dr POV Nur punya.. tp cite dia mcm dah di-compressed gitu byk yg skipped ke dr POV si widya ada versi penuh? Pape pun tau dah ending dia. But masih nak tunggu TT sambung versi meleis sebab ada part mcm pening nak paham hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:18 AM | Show all posts
notM replied at 7-4-2021 01:53 PM
Lelaki Anton Bima Wahyu

Perempuan Nur, Ayu, Widya.

tapi Bima syok kat Widya kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:02 AM | Show all posts
notM replied at 7-4-2021 10:24 PM
Ayu bukan pengganti...tapi orang tengah...sama macam Bima.

Widya yang selalu kerasukan menari J ...

BUKAN ke masa Nur mandi kat bilik air tu, Widya tu dengar Nur yang berkidung?
masa mula2 mereka menjejaki tempat tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 06:43 PM GMT+8 , Processed in 1.194656 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list