CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: cutestars

KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)

  [Copy link]
Post time 2-4-2021 11:17 PM | Show all posts
Edited by dn_vision at 4-4-2021 03:10 AM

Dah abis baca citer dia..memang seram dan menarik.

Rasanya Trans7 TV Indonesia dah jumpa lokasi sebenar tempat ni..cuma diorang tak jumpa tempat mandi Nur & widya yg berdekatan candi dlm criter tu..




Ada yang kata lokasi ni dekat Rawa Bayu (Banyuwangi) tapi kalau tak silap Trans7 TV jumpa Desa Penari ni ialah dekat area kaki Gunung Gumitir (tak jauh dari Cafe & Rest Area GUMITIR (RnR)

Lokasi kg Desa Penari yg diorang jumpa tu dah takde orang duduk. Penduduk kampung semua dah lari pindah keluar.
yg tinggal hanyalah rumah2 kosong dan kubur2 shj.

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-4-2021 01:34 PM | Show all posts
Nur yang misteri..
rahsia apa yang dia cuba sembunyikan

Masa Widya mandi dan tutup mata tu, seram ya tiba-tiba muncul wajah cantik yang sedang memerhati.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 31-3-2021 06:22 PM
check in! ... tazzabar nak baca smbil makan megi kari buh cili api,telur n sawi

Ok ni sedap
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala tgh syok dh xde puleeeee
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dn_vision replied at 2-4-2021 11:17 PM
Dah abis baca citer dia..memang seram dan menarik.

Rasanya Trans7 TV Indonesia dah jumpa lokasi s ...

Serius ke ada Desa Penari ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-4-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 3-4-2021 03:18 PM
Ala tgh syok dh xde puleeeee

Haha malam nanti I sambung ya..sabo
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
malaygirl replied at 3-4-2021 03:23 PM
Serius ke ada Desa Penari ni?

Desa Penari tu diorg rename....sebenarnya namanya lain. Tu YG diorg x Tau exact location.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 3-4-2021 07:05 PM
Desa Penari tu diorg rename....sebenarnya namanya lain. Tu YG diorg x Tau exact location.

Ooo faham. Kenapa diorang rename ye. Sebab nak sorok location? Memang diorang xnk reveal nama tempat ye?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-4-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku faham perasaan widya ni bila sampai ke satu tempat.. Hati rasa gundah sangat2..dan bulu roma asyik mencanak naik.. Dan badan dlm mode defensif yg bila2 masa rasa benda x elok melompat nak cederakan aku.. 6 minggu adalah satu penyeksaan
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 3-4-2021 08:48 PM
Meols dah jumpa FB Widya tu...gambar TT letak tu x betul...bukan KKN Untag

Tetapi KKN Unesa Angka ...

apa fb widya?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Siputjelly replied at 3-4-2021 09:52 PM
apa fb widya?

Nnt meols PM
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 3-4-2021 08:49 PM
Bukan KKN Untag.....tetapi Unesa

Universitas 17 Agustus Tak hantar pelajar mereka KKN ke Ban ...

Wahhh menarik la cerita kkn ni rupanya. Seriously me xtau langsung apa itu kkn semua ni. Yelah negara seberang kan. Memang xpernah amik tahu pun. Kkn ni mcm bakti siswa la ni kalau kat sini kan. Cuma kita xd lah sampai 6 minggu spend kat kampung2. Paling lama pun semggu tu pun time cuti sem.

Menarik cerita ni. I want more!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Halahhh... seram tapi menarik. Baca pulak dalam gelap ni. Dorang sana pun kuat fahaman benda camni kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti siang la aku sambung baca & tengok trans tv tu. Seram pulek
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Widya tu nama samaran ke nama betul?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
dn_vision replied at 2-4-2021 11:17 PM
Dah abis baca citer dia..memang seram dan menarik.

Rasanya Trans7 TV Indonesia dah jumpa lokasi s ...

Dahsyat dhaif sgt kg dkt indon tu smpai xde bilikair dkt rumah masing2 n xde running water. Citer betul ke ni, smpai student xpasal2 trkorban buat baktisiswa...kasihan.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-4-2021 03:07 AM | Show all posts
Edited by dn_vision at 4-4-2021 03:08 AM
notM replied at 3-4-2021 07:05 PM
Desa Penari tu diorg rename....sebenarnya namanya lain. Tu YG diorg x Tau exact location.

betul..Desa Penari tu nama panggilan je. nama sebenar lain.wartawan Trans7 dan owner cerita tu (Simpleman) taknak reveal lokasi kg tu sbb melibatkan aib ahli kluarga mangsa..

aku x sabar tunggu filem diorang ni sampai skrg x kluar lg..
kata producernye nk tayang tahun lps tp takde pun.




Ngam pulak dia letak watak Nur tu comel je
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
malaygirl replied at 1-4-2021 02:20 PM
Baru nak masuk kampung pun dah seram. Jauh ke dalam hutan tu

Bile awal2 da ase seram, mesti terasa masa tu lambat berlalu kan...lambat lagi la nak kuar dari sesuatu tempat tu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
krimkraker replied at 4-4-2021 10:30 AM
Bile awal2 da ase seram, mesti terasa masa tu lambat berlalu kan...lambat lagi la nak kuar dari se ...

Kan. Nak menghabiskan 6 minggu tu rasanya macam 6 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabar menanti TT translate lagi. Nah bunga untuk TT
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic
Belia Melayu aktif seks
ultra78Belia Melayu aktif seks
Views : 2547 Replies : 59
Fashion Headband
Mags_Premiums00Fashion Headband
Views : 679 Replies : 3
Dr. Hafeez tegur netizen yang melabel Pesakit Cacar Monyet Dikaitkan Dengan ‘Gay’ dan bahayanya golongan MSM
YgBenarDr. Hafeez tegur netizen yang melabel Pe
Views : 685 Replies : 24
Hanis Haizi termengah2 nak jalan, berat sangat. acik2 porem sarankan tolonglah kuruskan badan v68
AKAZ85Hanis Haizi termengah2 nak jalan, berat
Views : 52169 Replies : 1386
Order Tramadol baikalpharmacy.com Online | Legit Pharma247
legitpharmaOrder Tramadol baikalpharmacy.com Online
Views : 0 Replies : 0
Edisi CSI kembali : Bakal Che Puan THIS??
rosasaEdisi CSI kembali : Bakal Che Puan THIS?
Views : 43881 Replies : 330
ahli kumpulan Hujan memang kantoi dah ngan wartawan
leftenanhensemahli kumpulan Hujan memang kantoi dah ng
Views : 91444 Replies : 1050
Tunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman Hassanal Jefri  V2
Burong_HantukTunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman
Views : 73515 Replies : 465
BLACK ADAM
SY_MumiBLACK ADAM
Views : 1311 Replies : 7
Sultanah baru
MizzNazaSultanah baru
Views : 13979 Replies : 204

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 06:22 PM GMT+8 , Processed in 0.089431 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list