CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: cutestars

KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)

  [Copy link]
Post time 12-4-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 11-4-2021 07:38 PM
Hahahah.. dia kata tak seram. Aku baca masa yang dia nak mandikan si nanah busuk tu pun dah seram

Kisah ni lain kan berbanding citer seram yg kita selalu baca sebelum ni.. mungkin kenusantaraan malaysia tu dah x pekat huhu
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-4-2021 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 12-4-2021 01:18 PM
Kisah ni lain kan berbanding citer seram yg kita selalu baca sebelum ni.. mungkin kenusantaraan ma ...

Melayu lebih pada acah2 je...acah2 Arab, acah2 Korea, acah2 Hindustan, acah2 Siam, Acah2 Burma...so seram tu dah Tak de..lucu iye
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 10:13 AM | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 9-4-2021 06:38 PM
Sng je paham, u kena baca slow2

lambat le nak abih gitu.

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 10-4-2021 07:09 PM
try baca kat sini.. rasanya ok aja nak faham, sesetengah perkataan boleh pakai google translate hi ...

jd punca nya sbb bima & ayu tu terlanjur ke?
ank ular tu ank bima dgn siapa...
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 13-4-2021 03:45 AM
Melayu lebih pada acah2 je...acah2 Arab, acah2 Korea, acah2 Hindustan, acah2 Siam, Acah2 Burma...s ...

Hahahahaha, ada tak kisah seram malaysia lebih kurg kisah seberang?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 13-4-2021 10:13 AM
lambat le nak abih gitu.

bahasa novel dia lebih kurang bahasa kita je izna..kena baca slow2 sbb simpleman gaya penulisan dia sekejap present sekejap past tense..sekejap flashback.. hehehe by the way dia dah bnyk kuarkan kisah 7 keluarga besar ni.. ilmu2 keturunan2 tu membuatkan ai berpikir org kaya yg takde agama i rasa.. gtchewww ai menerangkan kat u..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
jiwakacau06 replied at 13-4-2021 01:13 PM
jd punca nya sbb bima & ayu tu terlanjur ke?
ank ular tu ank bima dgn siapa...

puncanya sbb permainan jin tu..dia nak cari someone utk dikorbankan dan gantikan tmpt dia as penari..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 02:34 PM | Show all posts
jiwakacau06 replied at 13-4-2021 01:13 PM
jd punca nya sbb bima & ayu tu terlanjur ke?
ank ular tu ank bima dgn siapa...

mengikut pemahaman aku..
si penunggu hutan / penari tu yg nama dia badawaruhi tuh suka dekat widya utk dijadikan penari (?)si bima dgn ayu mcm jadi perantaraan gituh utk dia dpt kan widya


si bima suka kat widya, so dia mcm minta tolong dgn badawaruhi (B) tu cemana nak soh widya sukakan dia, so B tu bagi dia mahkota putih untuk letak kat widya, bima suruh ayu letak dlm beg widya.


ayu pulak suka kat bima, si B plak bagi selendang hijau kat ayu supaya bima suka kat dia.

--> so aku rasa dari sini derang terjerat dengan perjanjian/minta tolong dengan B, tuh laaa yg jadi teruk tuh..

anak ular plak aku rasa bima dgn B tuh.. aku assume masa dia bawa sesajen ke dlm bilik n masturbate dlm bilik tuh, kiranya die berhubungan dgn si B tuh.. lgpun kawan si bima dengar sore perempuan dr bilik bima, die igtkan salah sorang dr girls KKN hehe.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-4-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 13-4-2021 02:34 PM
mengikut pemahaman aku..
si penunggu hutan / penari tu yg nama dia badawaruhi tuh suka dekat widy ...

ok...tq...biasa la...bahasa seberang...faham pn sikit2 ja...
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 03:40 PM | Show all posts
grassjelly replied at 10-4-2021 07:09 PM
try baca kat sini.. rasanya ok aja nak faham, sesetengah perkataan boleh pakai google translate hi ...

mekasih tolong share link ni, barulah paham jalan cerita
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by notM at 14-4-2021 12:40 AM
grassjelly replied at 13-4-2021 02:34 PM
mengikut pemahaman aku..
si penunggu hutan / penari tu yg nama dia badawaruhi tuh suka dekat widy ...


Betul2....pemahaman uols sama dgn meols....ye si Bima tu ngeseks dgn Ular Siluman...tapi maybe dlm mimpi gitu...sebab Bima pun cam pelik time Nur Tanya pasal tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 12-4-2021 01:18 PM
Kisah ni lain kan berbanding citer seram yg kita selalu baca sebelum ni.. mungkin kenusantaraan ma ...

Ok iolls dah habis baca kkn ni.. ya Allah apa la dorang rasa agaknya ye? Nak tutup mata pun takut  yang baca pun seram. Benda halus tak nampak ni susah nak explain kan YaAllah mintak la jauh keluarga kita dari benda macam ni.. anak ular cmna la rupa ngeriii
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
@cutestars calling2x.....please update lah benang u ni. Mrjuk ke sbb dh bnyk yg spill b4 u
Jgnlah mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 13-4-2021 07:17 PM
Ok iolls dah habis baca kkn ni.. ya Allah apa la dorang rasa agaknya ye? Nak tutup mata pun takut  ...

esah try la baca sewu dino, aksara kolo jiwo, janur ireng dan ranjat kembang... and a few others yg berkaitan.. baru tahu tahap seram diorang tu mmg upper level.. santet dia pun bukan santet muntah paku..ni santet hapus keturunan terus hehehe.. manda dah beli a few novel simpleman..

Haah..ameen..semoga dijauhkan dari keluarga kita..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg peliknye ade kg kat situ.. So anak2x gadis kat situ xjadik mangsa pulakk... Huhuhu... Xmemasal jaa jd korban... Bahaya... Penduduk kat situ ponnn berani jua depa hidop kawasan situ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 13-4-2021 11:51 PM
Yg peliknye ade kg kat situ.. So anak2x gadis kat situ xjadik mangsa pulakk... Huhuhu... Xmemasal ja ...

Uols x baca ke?

Kan Ada beberapa kes kematian Kat situ..anak gadis sebelum mati menari...since that time anak dara x stay situ...sebab tu Pak Prabu keberatan nak terima peserta KKN
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-4-2021 05:19 AM | Show all posts
Cintakapuri replied at 13-4-2021 07:29 PM
@cutestars calling2x.....please update lah benang u ni. Mrjuk ke sbb dh bnyk yg spill b4 u
Jgnl ...

eheh tuler pasal.. kesian also kat TT, disebabkan TT lambat update jadi curious sgt nak tahu cerita.. so terpaksa google utk dapatkan cerita habis.

kepada TT, jgn merajuk, mgkin TT ada point2 utk di-highlightkan drpd kisah ni, lgpun TT lebeh ngerti bahasa indonesia gituhh..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 11:16 AM | Show all posts
thread ni dah jadi citer pengalaman membeli buku novel dari indo ke?? iols punya lah sedap baca yg tt tulis awal2, lama-lama citer lain pulak masuk.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 14-4-2021 05:19 AM
eheh tuler pasal.. kesian also kat TT, disebabkan TT lambat update jadi curious sgt nak tahu cerit ...

Bukan merajuk....mengade sebenarnye
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 04:19 PM | Show all posts
krimkraker replied at 7-4-2021 01:37 PM
Thanks a lot kaka @notM tolong translate kan kisah nie...meolss baca jadi xkhusyuk sebab xbrape paha ...

MEK BACAA
tapi yg ni part mana??
teheheheheh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 05:47 PM GMT+8 , Processed in 0.083359 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list