CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: cutestars

KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)

  [Copy link]
Post time 8-4-2021 11:34 AM | Show all posts
TT, my advice,  bukalah thread lain. Tepek semula posting tt yang ada kat sini.
I follow your writing.
Kat sini dah pening dengan maklumat yang ada.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:58 AM | Show all posts
notm.. bole tak kalu cerita dr awal.. sambung yg akhir TT pny post
cerita complete..
sbb aku mcm xpaham bile tibe2 masuk part pertengahan
feel die tu x smpi
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 11:35 AM
Haah ye...Widya Tanya Nur "awakmu isok kidung jawa ya".

Masa malam satu kejadian tu Widya nampa ...

..masing2 dah kena sihir ye.menakutkan!
Yg xaffected cuma anton dgn wahyu je.
Best jugak ikut filem yg nk kluar bln mei nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:55 PM | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 11:35 AM
Haah ye...Widya Tanya Nur "awakmu isok kidung jawa ya".

Masa malam satu kejadian tu Widya nampa ...

part yg Widya menari ni..tak ada dlm posting tu...
ah parah..tu la bahana skip2 ni.
NotM...kena buat thread lain ni..spt kata forumist, sambung dari TT.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 8-4-2021 12:55 PM
part yg Widya menari ni..tak ada dlm posting tu...
ah parah..tu la bahana skip2 ni.
NotM...kena  ...

Kenal baca novel KKN tu...kalau ikut dalam thread dlm Twitter tu pun banyak skip
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 8-4-2021 11:34 AM
TT, my advice,  bukalah thread lain. Tepek semula posting tt yang ada kat sini.
I follow your writi ...

i agreewith you, maybe TT merajuk kot. benang kena hijack. hee. walaupun i dah baca but still ada part cam tak faham., sebab yalah bahasa jawa indon

TT please buka thread baru , i suka baca your writing
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 01:08 PM
Kenal baca novel KKN tu...kalau ikut dalam thread dlm Twitter tu pun banyak skip

novel tu tak ada tokok tambah ke? i mean yang sebenarnya tak ada pun dalam cerita sebenar. cuma buat penyedap cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Siputjelly replied at 8-4-2021 01:35 PM
i agreewith you, maybe TT merajuk kot. benang kena hijack. hee. walaupun i dah baca but still ada  ...

yes. TT please buka bebenang baru. tepek je yang dah post tu pastu sambung lain. i definitely will follow that thread.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
thetwilightsfan replied at 8-4-2021 01:56 PM
novel tu tak ada tokok tambah ke? i mean yang sebenarnya tak ada pun dalam cerita sebenar. cuma bu ...

Novel tu dari Simpleman la noks...dia yang dapat info dari peserta KKN
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 7-4-2021 09:13 AM
After sewu dino tu ada sambungan dia..jalur ineng namanya..tp yg sambungan tu tak sure real ke ido ...

Dah baca half.. demmit la takut giler iolls baca.. siang pun meremang buku ketiok segala  harap tak terbawak mimpi udoh le
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 7-4-2021 09:34 PM
TT punya thread dah tak ada unsur saspen dah.
Meh sambung TT.
I like your writing.

Boleh bagi x website untuk beli buku karya simpleman. Shoppee x support shipping dari Indonesia ke Malaysia coz guna courier tempatan je.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
groundfloor replied at 8-4-2021 03:48 PM
Boleh bagi x website untuk beli buku karya simpleman. Shoppee x support shipping dari Indonesia ke ...

Meols dah banyak kali beli buku dari sana uols thru shopee.

Kalau nak meols boleh belikan....sebab meols Ada member dekat Sulawesi dan Kalimantan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 8-4-2021 02:42 PM
Dah baca half.. demmit la takut giler iolls baca.. siang pun meremang buku ketiok segala  harap ta ...

I beli novel jalur ineng tu.. i baca bab awal2 before beli..sumpah best!! Novel sambungan jalur ineng tu tajuk dia aksara kolojiwo ke apa tah nama dia..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 05:29 PM
Meols dah banyak kali beli buku dari sana uols thru shopee.

Kalau nak meols boleh belikan....se ...

Yg aksara kolojiwo tu dah keluar ke belum? I baru lepas purchase jalur ineng..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 02:00 PM
Novel tu dari Simpleman la noks...dia yang dapat info dari peserta KKN

oh, sebab hari tu macam terbaca yang sewu dino tu dia expand jadi macam satu universe dan ada tokok tambah sikit. kot2 la kkn ni pun jadi macam tu. prefer nak baca yang betul2 jadi dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
thetwilightsfan replied at 8-4-2021 07:30 PM
oh, sebab hari tu macam terbaca yang sewu dino tu dia expand jadi macam satu universe dan ada toko ...

Kena gi jumpa Nur la
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 8-4-2021 07:12 PM
Yg aksara kolojiwo tu dah keluar ke belum? I baru lepas purchase jalur ineng..

Janur la bukn jalur....

Dengar perkataan Janur Ireng tu dah seram
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 10:10 PM
Janur la bukn jalur....

Dengar perkataan Janur Ireng tu dah seram

Sorry typo hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 10:44 PM | Show all posts
fefeeling replied at 8-4-2021 01:22 AM
Ok abis dah, dr POV Nur punya.. tp cite dia mcm dah di-compressed gitu byk yg skipped ke dr POV si ...

sebenarnya...kisah ni drp 2 penceritaan iaitu Widya dan Nur... so widya cerita apa yang dia rasa, alami dan lalui... nur pun sama... sbb tu bila kita baca dua2 versi tu..baru kita dapat the whole clear story... cuma tu la ..satu yg meols kurang paham...kenapa derang ni mcm tak bercerita sesama derang apa yang derang rasa/kena... msg2 mcm simpan je.. padahal..derang mmg satu group... pastu dok keliru dok tertanya2.. aku rasa benda ni blh settle awal kalau nur dan widya tu saling bercerita... tapi tu la kan... benda nak jadi...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by notM at 8-4-2021 11:42 PM
jonedjonni replied at 8-4-2021 10:44 PM
sebenarnya...kisah ni drp 2 penceritaan iaitu Widya dan Nur... so widya cerita apa yang dia rasa,  ...


Perangai orang Jawa memang camtu la.

Even rahsia pun diorg simpan ketat2..Jaga aib.

Diorg selesai masalah jumpa sesepuh ...kalau minta maaf pun bersungkem (bisik-bisik)

Kalau Melayu sesepuh banyak tak boleh pakai..kena selesai sendiri lah minta maaf pun nak show off cakap kuat2...kalau cerita aib pong pang pong pang sekampung dengar Macam ayam bertelur

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-6-2022 12:18 AM GMT+8 , Processed in 0.181390 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list