CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: cutestars

KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)

  [Copy link]
Post time 11-5-2022 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
masuk sbb kot2 ada org review movie
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-5-2022 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 10-4-2021 07:09 PM
try baca kat sini.. rasanya ok aja nak faham, sesetengah perkataan boleh pakai google translate hi ...

Baru hbs baca. Debor rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2022 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Best x movie cite ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sekali baca cm seram la jgk...2 3 kali bca hmm ok2 cmtu ja ending nya....aku prcya ni crta jd
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah baca thread simpleman tu masa 2019 lagi.. tapi waktu tu skip2 sbb x paham bahasa indo. Ni dah ada movie terus baca sampai habis.

Ada benda yg mzz confused sikit. So total student yg masuk kkn dekat desa tu 14 kan? Tapi yg diceritakan hanya 6.

Lagi satu.. mbah buyut kata kejadian zina dekat sinden, tapi nur kata kat tapak tilas tu. Ke tu tempat yg sama?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Film bosan banget sih
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 15-5-2022 09:21 AM
Dah baca thread simpleman tu masa 2019 lagi.. tapi waktu tu skip2 sbb x paham bahasa indo. Ni dah ad ...

Iolss pon baru habis baca semalam kisah dari widya dgn nur. Baca kisah nur lg faham. Tp mbah buyut tu last sekali bg tahu widya, sinden tu berkembar satu yg widya dgn nur mandi tu mmg boleh di gunakan yg sinden dekat tapak tilas tu yg dilarang. Tapak tilas tu nama kawasan tu kan, ada laluan nak ke sinden tu dari pemahan yg iolss baca dari kisah widya. Tp dari kisah nur tempat tu mcm balai raya kampung tu kan ke iolss salah faham
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Filem kena troll dengan netizen kalau letak mantera habislah pakat kesurupan
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 16-5-2022 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dh folo simpleman tapi sbb thread mostly in indo aku skip je baca. Tak sangka thread kkn dijadikan movie
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Cari dekat twitter bahasa indo, x faham. Ada yg translate ke english, grammar berterabur. Last2 dengar dekat youtube. Ada org malaysia yg explain psal cerita ni dekat sejam jgak. Baru faham
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
cacamerbanya benang nih
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 07:22 PM | Show all posts
mzzenma replied at 15-5-2022 09:21 AM
Dah baca thread simpleman tu masa 2019 lagi.. tapi waktu tu skip2 sbb x paham bahasa indo. Ni dah ad ...

tadi baru tengok vlog Pierre Andre. Dia review pasal movie KKN Desa Penari ni.. kalau ikut cerita sebenar 14 orang terlibat tapi penulis fokus kepada 6 orang shj sebagai main character sbb kalau ramai sgt2 takleh nak fokus kan cerita dan nanti serabut
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 13-4-2021 07:50 PM
esah try la baca sewu dino, aksara kolo jiwo, janur ireng dan ranjat kembang... and a few others y ...

Ada ke benang pasal sewu dino, ni pun dari simpleman kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:13 AM | Show all posts
iols nak g tengok movie ni tapi takut.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 03:49 PM | Show all posts
dh serupo ulek mayang gitew
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
banyak yg dah di cut scene, ada yg version uncut tapi bukan di malaysia kot
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-5-2022 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Siputjelly replied at 17-5-2022 05:41 PM
banyak yg dah di cut scene, ada yg version uncut tapi bukan di malaysia kot

Apa je yg di-cut nya?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 17-5-2022 09:13 AM
iols nak g tengok movie ni tapi takut.

gi je tengok uols, tak seram pun , cuma banyak jumpscare hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
selipar_hijau replied at 17-5-2022 06:49 PM
Apa je yg di-cut nya?

banyakkk. awal2 part dah cut , hahaha. uols tengok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 01:35 PM | Show all posts
Siputjelly replied at 18-5-2022 01:14 PM
banyakkk. awal2 part dah cut , hahaha. uols tengok tak?

tak tgok lagi sebab ramai pula yg kata bosan film tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 02:26 PM GMT+8 , Processed in 9.790493 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list