CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: lolipopbiru

NEELOFA-PURIZ bakal bernikah Sabtu ini secara tertutup di Sebuah Hotel Terkemuka

     Close [Copy link]
Post time 21-3-2021 01:22 PM | Show all posts
kualibesi replied at 21-3-2021 11:10 AM
sorry ioollss xleh nk bersangka baik dengan si jah nie... kau berpurdah, tp kening on point lukisnya ...

Awal pg td terjengah ig kaklong zahidDia pun dh berniqab.. elok je penampilannya
Dan dia pun ada menegur bab niqab & aurat.. kena sgt dgn jah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2021 01:30 PM | Show all posts
hihahiha replied at 21-3-2021 01:17 PM
Menyesal plak bgth Sini. Cmni la, I tahu info ni quite awhile. Malas Nk bgth tp ada a few kata2 foru ...

yer sis...sejahat2 manusia dia ada plan nak berubah

tp klu u follow neelofa dr zaman dia free hair, bertudung, berturban dan sekarang berniqab susah nak berhusnozon yg dia mmg nak berubah ke arah kebaikan..
mmg sapa la kita utk mempertikaikan kebaikan dia..itu urusan dia dgn allah..
tp bila dia dah selalu post kat media sosial..itu kesilapan dia...sama saja peel dia berootd, berselfie, dgn x jaga batas dia dgn abg ipar, dgn panggil sayang kat haris, dgn mengeletis dgn si haris..mcm mana nak la bersangka baik...

and then, bab ikut suka nak tukar tarikh tolong la..ada duit bkn alasan utk dia buat main tarik tali bab kahwin...
kahwin kot...benda baik kan..benda yg dituntut oleh agama..knp kena main tarik tali?

apa pun kami sini hargai info u...and then kita sama2 la tgk nyer...ada 11 hari nak menganjak ke aprill fool

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
MsCinderella replied at 21-3-2021 12:57 PM
tu la pasal....

tok kadi

Tok kadi - she knows a lot of ustaz/cable utk nikahkan dia on call. Tak pelik di situ
Saksi - family sendiri
Masjid - blh jd buat di rmh sendiri
Catering - family sendiri pun blh buat mkn2 since deolls terer masak
Tetamu - again, family sendiri

To me tak pelik pun if she NK buat majlis nikah in her own time. Heck even Menteri Agama sendiri pun dtg majlis family member dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:34 PM | Show all posts

What R Your Thots

hihahiha replied at 21-3-2021 01:17 PM
Menyesal plak bgth Sini. Cmni la, I tahu info ni quite awhile. Malas Nk bgth tp ada a few kata2 foru ...

On dorang tak menjemput piyuriz ke wedding Nabila?

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
hihahiha replied at 21-3-2021 01:33 PM
Tok kadi - she knows a lot of ustaz/cable utk nikahkan dia on call. Tak pelik di situ
Saksi - fa ...

Hmm I smell lobenakk..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:40 PM | Show all posts
hihahiha replied at 21-3-2021 01:33 PM
Tok kadi - she knows a lot of ustaz/cable utk nikahkan dia on call. Tak pelik di situ
Saksi - fa ...

so why kena tunggu lepas nabila?

so why kena tunggu lama...kahwin la saja bila awal2 berniqab tu..kenapa kena tunggu lama?

why now?

ohh lupa dua2 penunggang agama

tiap2 malam ustaz p rumah bagi tazkirah..awat tak bg nikah terus...??

well,.,.setakat menteri agama saja pun..agong..dan sultan raja lain tak nak jemput ker..?
ada saja depa mencemar duli pergi kenduri kahwin org awam.
tak nak jemput sultan kelantan?
x nak jemput raja muda selangor?

klu u rasa dia boleh buat ikut suka pasal bila dia nak kahwin...why need to wait 23rd? why need to wait until end of march?

why not today????

from there...no need to give us the date...buat mcm FAZURA dgn FATTAH AMIN tu kahwin...just give us the picture..sekali lagi macam FATTAH dan FAZURA tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
I hope uolls baca elok2 la my first posting. Nak percaya ke tak terpulang but what I can say is my tukang cerita is reliable and trustworthy. Semua info ni tak meng’confirm’kan apa2 pun melainkan sekadar info shj. Dia Nk nikah tarikh yg ditetapkan ke tak itu dia punya pasal. Dia ada problem dgn tunang dia ke tak itu pun dia punya psl. Tapi sgt2 tak cantik Kalau kita ni yg tak tahu apa2 psl diorang Nak mengata bkn2. Lg teruk bila kita fitnah dia. I’m speaking for myself jgk FYI.

Okay lah Nak berweekend pulak lah. Toodles
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
hihahiha replied at 21-3-2021 01:17 PM
Menyesal plak bgth Sini. Cmni la, I tahu info ni quite awhile. Malas Nk bgth tp ada a few kata2 foru ...

Org x demand kot dr hajjah bungkus... cuma kena sentiasa jujur dan ikhlas.. kata2 dr mulut di balik bungkus biar selari dgn perbuatan .. termasuk kaum kerabat.. hakikatnya mereka yg merepek2.
If hati seiring perbuatan mesti ramai org berlapang dada walaupun sskjp suka tonjol dada hihi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 21-3-2021 12:56 PM
Bg mat rasa hajjah gengam tasbih dan  berzikir to calm herself.  
Jiwa nya mungkin bergelombang.. ...

Mungkin laaa kan.. sbb semua nak.. nak hebat nak no. 1. .  so ntah apa si bungkus nak pun x pasti.. so kena lah kuatkn inner side ke jln Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
hihahiha replied at 21-3-2021 11:47 AM
Sy ada kenal dgn org yg quite close dgn family Lofa. Sumber sahih jgk la. Dia kata tarikh deolls Nk  ...

alolo tukat date anytime sebab nak buat tertutup? feeling3 paparazzi nak pi terjah ke?
jah dan perasannnnn berpisah tiada haktuihhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:46 PM | Show all posts
hihahiha replied at 21-3-2021 01:40 PM
I hope uolls baca elok2 la my first posting. Nak percaya ke tak terpulang but what I can say is my t ...

and kami kat sini hrgai la u punya info..tp tolong jgn la nak menongkah dagu sangat bila u cakap she can do anything...
semua dia boleh buat...

so u pun kena hati2 bila berposting

u sendiri yg i info tambahan...klu x setuju bab dia boleh pilih tarikh mana dia nak, tak yah post..simpan utk diri sendiri saja..


Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
I feel like smacking my head onto the walls with oulls punya komen. First Aku kena tuduh lobenak which is BS to its core. Then ada org bercakap benda yg tak berkait lgsg with what I just said. Oulls need to read and listen and understand very2 well yah Kalau tak free2 dpt dosa.

I’m not gonna speak anything about her being ‘penunggang agama’. Not MY place to label that even to anyone. Skrg ni tunggu n tgk jela deolls nikah ke tak 23hb ni. Kalau tak nikah then we’ll never know la bila plak ditunda atau deolls btl2 putus. If nikah then alhamdulillah plan berjalan lancar. Susah sgt ke nak fhm benda ni? Adoiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Oklah walau pun iols kureng ngan perangai depa ni iols rasa kesian jugak la ngan lopak kalau betul dia ngan piyu tak jadi kawin. Akaknya yg takde plan kawin pun tetiba dah kawin. Adik nya ticha tu pun dah nak kwin.
Sian pulak kalau dia je yg masih tertinggal
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nmi replied at 21-3-2021 01:37 PM
Hmm I smell lobenakk..

level pn beginner..Lol. but its okay atleast bleh kita sama sama menbawang bertukar info tarikh keramat niqabis nikah. haha!
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:55 PM | Show all posts
Masukkeluar replied at 21-3-2021 01:49 PM
level pn beginner..Lol. but its okay atleast bleh kita sama sama menbawang bertukar info tarikh ke ...

tu la..
layankan ajer la..

sambil tambah kredit haha
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
hihahiha replied at 21-3-2021 01:48 PM
I feel like smacking my head onto the walls with oulls punya komen. First Aku kena tuduh lobenak whi ...

dorang takkan fahammm sebab dorg haters hajjah. uolss kena hadamm bnde ni dulu..



ko letak la tarikh apa2 punn dorang still akan arguee anything klau psl hajjah. sesungguhnya yg buruk dtg dari hajjah  n family, yg baik sesuci embunnn dtg dari dorang. gituuhhh konsepp pegangann dorang.



aku karatss hajjah pun da tak tak herann  hajjah nak kawinn bile n dgan sapa punn.. haterss hajjah jeee yg terhegeh2 nak tauu.. sampaii 2-3 benang bukakkk. yihhh perangaiii!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf la... Date bila dia nk nikah lantak dia la sbb dh x suprise lgsung tambah kak nab dh steal limelight jah.. Baik lizzy wt suprise kawen..yg tu betholl2 suprise..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 21-3-2021 01:49 PM
level pn beginner..Lol. but its okay atleast bleh kita sama sama menbawang bertukar info tarikh ke ...

I’m an SR in forum cari for 2 years now. Recently just registered sbb nak bertanya org psl benda2 yg takde kaitan dgn retis2 ni.

So I’m quite familiar with some MN yg suka ckp belit2, ckp tak betul, fitnah sana sini. You know who you are. Tak tuduh you okay. Tp beringat2 la  bila berkata2. Tu je Nk pesan
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuma nk komen tak dak ke kisah lain selain kisah kardasian family ni. OK bye
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tasha at 21-3-2021 02:09 PM
tumpanglalu74 replied at 21-3-2021 01:34 PM
On dorang tak menjemput piyuriz ke wedding Nabila?


Itu MO utk diperkatakan di forum.ni...depakan lapar perhatian....yg forumer pula mmg suka layan depa...




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 12:42 PM GMT+8 , Processed in 0.336946 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list