CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4511|Reply: 28

"Kami Bukan Keluarga Rasis, Meghan" - Putera William

  [Copy link]
Post time 12-3-2021 04:53 PM | Show all posts |Read mode
Pewaris takhta Britain, Putera William menafikan keluarga diraja itu mempunyai sifat rasis atau perkauman, dalam reaksi pertamanya terhadap tuduhan Putera Harry dan isterinya, Meghan, dalam wawancara bersama Oprah, baru-baru ini.


Bercakap ketika lawatan di London timur, Duke of Cambridge itu memaklumkan beliau belum bercakap dengan adiknya tetapi akan melakukannya dalam masa terdekat.




Kredit foto: Getty Image




Ketika lawatan di Stratford bersama isterinya, Duchess of Cambridge, Putera William sempat menjawab soalan seorang wartawan: Adakah keluarga diraja Britain rasis?

"Kami bukan keluarga rasis," katanya.







Istana Buckingham pada Selasa mengeluarkan kenyataan bahawa dakwaan Duke dan Duchess of Sussex itu membimbangkan dan akan ditangani secara tertutup.


Dalam satu kenyataan, istana juga memaklumkan kedua-dua mereka tetap "ahli keluarga yang sangat disayangi".


Meghan mengeluarkan beberapa kenyataan mendakwa keluarga diraja itu bersikap rasis dengan mengemukakan beberapa bukti, antaranya anaknya Archie yang berusia setahun, dinafikan gelaran putera kerana kanak-kanak itu berketurunan kulit hitam.




Sumber: AWANI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa banyak thread ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:01 PM | Show all posts

kalau ko layan tabloid dan British talk show sekrg boleh muntah

satu ayat dari setiap royal celeb akan jadi satu artikel


Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Punat_button replied at 12-3-2021 05:01 PM
kalau ko layan tabloid dan British talk show sekrg boleh muntah

satu ayat dari setiap royal cel ...

Dah bertahun2 layan thread brf kat kenamaan tu.

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 12-3-2021 05:07 PM

Kalau tengok video, reporter main jerit2 je tanya soalan, dah ler masa tu diorang kat sekolah. Charles gelak2 je bila reporter ty soalan, malas nak melayan. Queen pun bg statement ringkas je. Bukan diorang yg bukak mulut cerita hal dalam kain family dulu pun, tapi terpaksa ler kena tempias bila ada ahli keluarga mulut tempayan

Kalau level2 kita marhaen ni, merempan kat socmed. Level public figure pulak merempan kat tv. Siap tv station dapat untung berganda lagi dgn jaja kisah orang
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni patut masuk bodgos ni.. dah ada benang kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 12-3-2021 05:06 PM
Kalau tengok video, reporter main jerit2 je tanya soalan, dah ler masa tu diorang kat sekolah. Charl ...

Oprah untung..dia jual citer neh berape  juta ntah kt cbs.aku dah hilang respect kt oprah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 12-3-2021 05:21 PM
alesandra replied at 12-3-2021 05:13 PM
Oprah untung..dia jual citer neh berape  juta ntah kt cbs.aku dah hilang respect kt oprah ni.


I ada baca copyright Oprah pegang. Bayangkan untung berganda macam tu je. Harry dgn Meghan pun maybe dapat habuan sambil dapat publicity. Eh, takkan free je? CBS bayar USD 7mil, ITV (UK) x tau ler berapa bayar. Tu tak termasuk fee utk ads dan negara2 lain lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2021 05:21 PM | Show all posts
Dalam fesbuk memang pasal family ni saja recently. Muak baca headlines. Memang takkan click la. Cepatla musim BRF ni berlalu
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 12-3-2021 05:20 PM
I ada baca copyright Oprah pegang. Bayangkan untung berganda macam tu je. Harry dgn Meghan pun m ...

Tula ini pasal duit semata.. xde kredibiliti langsung. meghan ni pun bukan org ambik pot sgt. yg beriya layan marah psl ni pun geng2 blm
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:31 PM | Show all posts
lucu tngk rakyat2 biasa pacal2 hina ni mengikuti gosip di raja bangsa putih busuk pmalas mandi ni

berpijak la di bumi yg nyata

korang bukan one of the royals

prfffffffffght
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
William ni belum 40 rasanya, tapi nampak tua pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 12-3-2021 05:20 PM
I ada baca copyright Oprah pegang. Bayangkan untung berganda macam tu je. Harry dgn Meghan pun m ...

Ye la.... Kan kene cari duit sendiri... Nk berdikari... Jaja la cerita murahan... Menyampah ngan kapel ni. Byk nawww bunyi.. Semoga cepat cerai...hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 06:59 PM | Show all posts
dulu zaman 2000s iols baru naik form 1 prince wills ni hensem namatey.
tu la lelaki, banyak duit, banyak stress/
rupa pun kurengs seiring ngan usia. tapi heols kan mentekedarah duit rakyat, napa tak tanam jer rambut?
nah foto heols masa muda  iols tepek sebagai kenangan forumer semua.

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
makcun14 replied at 12-3-2021 06:59 PM
dulu zaman 2000s iols baru naik form 1 prince wills ni hensem namatey.
tu la lelaki, banyak duit, b ...

Si helang negeri selatan zaman bercinta dgn pajura lagi handsome namatey, skrg apa jadi?
Ampornnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
makcun14 replied at 12-3-2021 06:59 PM
dulu zaman 2000s iols baru naik form 1 prince wills ni hensem namatey.
tu la lelaki, banyak duit, b ...

Finally, gambar  ni ada juge la iras harry walau dispeku harry bukan anak pc. Kikiki. i

Oprah is cancelled. Buat duit dengan porak perandakan keluarga orang. Dia pun kawan bff berlaga pipi dgn pedo weinstein tu kan. So nak expect apo.

Zaman dulu2 yes iol suka oprah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2021 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 12-3-2021 07:46 PM
Finally, gambar  ni ada juge la iras harry walau dispeku harry bukan anak pc. Kikiki. i

Oprah i ...

Tak suka oprah sejak tahu sheols ada connection dengan epstein.

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-3-2021 07:57 PM
Tak suka oprah sejak tahu sheols ada connection dengan epstein.

Epstein! iol salah weinstein kikiki aaah tapi dedua pun pedo keji kan. Dah la nama nak sama, helok la sekufu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 08:27 PM | Show all posts
salah Harry pilih Meghan.


tp Harry pun  bukan anak benih Charled

Diana tu menutuh  dengan pemain besball semua org tahu



tp pilih Meghan tu mmg punca lah

harap Meghan mati dilanggar kereta

biar tamat al kisah  xhabis-habis  keluarga so called di raja ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Meghan n harry nie meme bawak bad repitation la.. Mcm nak destroy brit royal jer
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 04:35 AM GMT+8 , Processed in 0.120879 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list