CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 5792|Reply: 49

Alicia Amin Penat, Bosan Dengan Orang Yang Suruh Tutup Aurat

  [Copy link]
Post time 12-3-2021 11:58 AM | Show all posts |Read mode
Alicia Amin nampaknya sedang bahagia menikmati fasa berbulan madu dengan suaminya.


Namun pada masa yang sama, sentiasa ada yang mempersoalkan tentang aurat.


Ada yang bertanya bagaimana jika anda menutup aurat, Allah akan lebih sayangkan anda.


Melalui IG Story, model dan pelakon ini ada mengulas mengenainya.




Foto: IG




“Bagaimana jika saya menutup aurat tetapi saya seorang perempuan jalang, adakah Allah akan lebih menyayangi saya?"tanya Alicia.


Tambah Alicia, dia dah penat dan bosan dengan orang yang berharap supaya dirinya menutup aurat satu hari nanti.




  



  



"Saya sangat bosan dengan orang seperti, 'Insyaallah anda akan menutup aurat suatu hari nanti okay. Insyaallah bermaksud apbila tuhan mengizinkannya dan jelas Tuhan belum mengizinkannya lagi, tambahnya.




  



  



Alicia turut membanding Malaysia dengan Singapura tentang isu pemakaian tudung.


Katanya sesiapa pun tak boleh meminta orang lain untuk memakai tudung jika mereka tidak mahu." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-3-2021 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg xjalang ke tanya je maaf
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
baru perasan, betul mcm acik porum ckp.. muka sheolls ada iras MK..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah sorang model yg membuatkan dress mahal tampak murah
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sepul duk up minah ni pulak. Tiap2 minggu minah ni. Risteena merenyam dah nikoh sepul tak up lagi ke thread?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebosanan itu akan menjadi penyesalan bila menutup mata.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:39 PM | Show all posts
Orang doakan pun ko tak suka.
Kesiannya hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 12-3-2021 12:15 PM
Salah sorang model yg membuatkan dress mahal tampak murah

Agree..
ramai model lain kurus, tinggi, kulit tan, muka xlawa tp bila pose model nmpak high end..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-3-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar betul dikkkk korang suruh alicia amin tu tutup aurat... Bentuk lah iman beliau dari dalam.. mungkin dia tak tahu apa2 tentang agama, ada yang sembahyang pun tak tahu... Tapi kita suruh orang tu tutup aurat maknanya membentuk orang tu dari luaran, bukan dalaman... Sape biasa tengok filem wali sanga indonesia, islam di sebarkan melalui sesuai dengan budaya masyarakat sana dan dari dalam... Takde pun tengok wali2 tu gigih suruh orang menutup aurat, padahal time tu semua berkemban. Elok je islam tersebar dengan suburnya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 12-3-2021 12:15 PM
Salah sorang model yg membuatkan dress mahal tampak murah

Rasanya kalau dia model untuk Chanel pun iols rasa baju2 dia pakai tu dari Ten Ten
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Da xnak perhatian xpayah la buat statement mengundang.. ko buat hal sendiri je xde org nak pedulik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat malaysia ni boleh ye bebas berbikini walaupun mandi2 manda kat air terjun nun celah hutan? tak kira separa bogel ke tu? kalau kat pantai2 tumpuan pelancong mcm tioman ke redang ke, dh tak pelik la kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
navyna replied at 12-3-2021 12:49 PM
Kat malaysia ni boleh ye bebas berbikini walaupun mandi2 manda kat air terjun nun celah hutan? tak k ...

Kalau alicia amin confirm boleh je di mana2, rasanya bogel pun boleh.... sebab kalau penguatkuasa datang nak tangkap pun deorang konfius nak tangkap ke tak sebab rupa macam suku orang asli dalam hutan atau bunian... Kang tangkap di anggap menghina orang asli dan rakyat bunian...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 01:06 PM | Show all posts
apo dio ni lak mencapub tiap hari kek porum
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 12-3-2021 12:43 PM
Rasanya kalau dia model untuk Chanel pun iols rasa baju2 dia pakai tu dari Ten Ten

Kalau uols bagi dia baju, uols jena sental kuat2 tau, daki dia melekat nanti
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 12-3-2021 12:41 PM
Agree..
ramai model lain kurus, tinggi, kulit tan, muka xlawa tp bila pose model nmpak high end. ...

Bersepah fizikal mcm dia dekat us nun kerja supermarket & kilang je
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-3-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah alang2 muka tiada seri ko pakai niqab je la rajalapar..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
ignore je alisya oii
dah ko nak bagi org bercakap
pastu ko yg stresss

ramai je kat luar sana
solat x tinggal, siap hafaz quran
tapi tak tutup aurat ..

so ignore je ...
doa semoga allah pelihara kau and bagi hidayah ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 02:12 PM | Show all posts
KIM.K replied at 12-3-2021 01:06 PM
apo dio ni lak mencapub tiap hari kek porum

kan.. pelik jugak asyik keluar muka dia ja..

mengharapkan publisiti macam ni ja ka nak stay relevant
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 02:48 PM | Show all posts
Kenapa bodoh sangat statement tu? Kalau pakai tudung tapi jalang? Kalau ko tak jalang pastu pakai tudung, maknanya ko jadi orang yang menutup aurat dan tak jalang. Apsal la suka bring in unnecessary argument macam ni.. Just say that you don't want to tutup aurat and goooo!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 05:06 PM GMT+8 , Processed in 0.089640 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list