CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3410|Reply: 33

Wanita Malu Tauke Kedai Emas Jerit "Saiz Awak Tak Ada!"

[Copy link]
Post time 12-3-2021 11:57 AM | Show all posts |Read mode
Gambar hiasan




Menerusi Kelab Update Harga Emas Semasa, seorang wanita luah rasa terkilan dilayan acuh tak acuh serta dimalukan di hadapan orang ramai.


Menurutnya, penjual yang dipercayai pemilik kedai emas itu seolah-olah menyindir dirinya kerana memiliki jari dan pengelangan tangan yang besar.








Wanita tersebut kemudian terus memilih barang kemas untuk ditukarkan dengan gelang yang bakal ditolak.


Difahamkan, dia sudah memaklumkan bajet untuk mencari gelang yang sedikit berat daripada asal.


Penjual tersebut kemudian keluarkan beberapa gelang untuk dicuba olehnya. Namun, lain pula jadinya apabila penjual tersebut menyindir pergelangan tangannya.








Selepas mendapat saiz bersesuaian, masalah timbul apabila kiraan harga untuk gelang B agak tidak munasabah. Tidak puas hati dengan kiraan tersebut, wanita ini kemudian mempersoalkan perkara ini kerana merasakan mungkin penjual itu salah pengiraan.


Penjual tersebut memaklumkan bahawa dia sudah memberi diskaun.








Enggan pulang tangan kosong, dia cuba mencari di bahagian cincin pula, namun sekali lagi hampa.







Kredit foto: FB





Penjual tersebut terus berlalu dan melayan pelanggan lain. Lebih terkilan apabila penjual sempat melaungkan dengan kuat memberitahu saiznya tiada. Dia kemudian keluar dengan perasaan hampa dan malu.




Sumber: OhBulan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakyung rasa kakyung tau mana kedai akak.ni kena... Sebab kakyung pernah kena jugak ngan anak dia... Hurmmmm....
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh saman kedai tu body shaming
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:19 PM | Show all posts
Patut bila kali pertama dia dah layan buruk elok tinggalkan kedai tu tak perlu nak tengok barang lain dah.  Elok pergi beli di kedai lain je.  Kat situ bukan ada satu kedai tu je pun ada je beberapa kedai lain sama.  Jangan mudah biarkan orang senang2 jatuhkan air muka walau nampak macam melawak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:26 PM | Show all posts
i pun jari besar.. susah nak cari saiz..
pergi je la kedai lain kak..
percaya sangat la emas pilah tu murah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lattehazelnut at 12-3-2021 12:34 PM

Kalau ramai beratur kat belakang kau nak cuba sume gelang, cincin, subang, gelang kaki, etc agaklah..
Da mmg stok saiz besar xbanyak, n budget u byk tu je.. better carik kedai lain..
Maybe gelang yg tu old model sbb tu dia bg diskaun..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Mentang2 bisnes kedai emas tgh lebat skrg mcm hanjeng dia layan customer..masa awal pkp dulu masing2 tgh sengkek dan belum bersinar bisnes kedai emas pun sendu, sape2 je lalu dpn kedai depa greet politely ajak masuk tgk emas
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih iols google cara ukur saiz cincin nak tau saiz cincin sendiri.
Tak penah beli emas so xtau saiz berapa.

Emmm mula2 ukur dapat saiz 10 sbb guna benang tu ukur dlm 5cm.
Pastu try pakai cincin menan yg anak tu ukur diameter dapat saiz 7 plak.
Kalau kecik lagi murah la kan? Dulu masa nak kawen cincin tu kena potong utk bg muat pastu lebihan yg kena potong tah mana iols terbuang cina kedai kata boleh simpan nnt boleh tambah kalau nk beli cincin baru.
Tapi takpelah bukan beli juga pun hat ada seketul tu pun simpan je tak pakai jugak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari kedai lain je...banyak lagi kedai emas yang harga berpatutan

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 12:55 PM | Show all posts
Cari je lah kedai lain.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ai,tgk org first layan mcm tu,mmg ai terus angkt kaki.. problematic..ni nak dpt untung cpt laa,tgk kiraan y sis tu letak,mmg jauh sgt beza hrga emas semasa dgn hrga y uncle tu jual walaupun diclaim dah beri diskaun..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 02:18 PM | Show all posts
berjuta kedai dan peniaga lain kat sana dik

kalau peniaga buat perangai macam ni, kalau aku,
2 Kali ja, maksimum 2 kali ja aku sabaq. tapi aku tak ngamuk, bising2 tu bukan cara aku.

sekali, dimaafkan, mungkin terlepas kata. (termasuk cubaan menipu)
tapi bila dia ulang, kali ke dua. aku senyum, cancel everything, tak cakap banyak, blah. dan banned kedai tersebut seumur hidup

takyah serabut. angkat kaki, aman-aman ja ronda amik angin ke kedai lain
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo aku tgk layan cam hanatt.. aku terus xpa tak jadi blah je... byk kedai lain.
Org ramai uncle pun malas layan ko
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat tauke kedai biadap macam tuh, keluar ajer terus
Jangan berbelanja lagi untuk keuntungan bisnes orang biadap
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba bagi dikit clue nama kedai tu.. Nak boikot.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2021 04:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhg rude nye.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2021 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Prefer emas putih. Kiraan pun fix senang kalau nak trade in
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Huhuhu.. kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tbh, i tak lalu nak pilih brg kalau ramai org tergesa2 mcm ni. Nak pilih emas mmg lama...lagi2 kalau kes mcm akak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 12-3-2021 12:41 PM
Gigih iols google cara ukur saiz cincin nak tau saiz cincin sendiri.
Tak penah beli emas so xtau sa ...

sis...x semstinya size kecik dia murah...
semuanya bergntung pada berat emas tu
ade yg gedabak tp ringan
ade yg kecik tp padu
kesimpulannya nak beli emas kena pndai kira...jgn mudah tertipu...klau kita nmpak xde ilmu lagi mudah dia tipu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 10:19 PM GMT+8 , Processed in 0.087725 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list