Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
6110
View
58
Reply

Rumah Tak laku? - Aliff Syukri nak sewakan RM28,000 sebulan

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-3-2021 03:35 PM | Show all posts |Read mode
Rumah Tak laku? - Aliff Syukri nak sewakan RM28,000 sebulan

  


Lama tidak mendengar khabar usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri selepas tiada kontroversi baru yang melibatkan dirinya sejak pandemik berlaku.

Kelihatan Aliff Syukri sudah mulai slow down daripada pelbagai isu yang menular di media sosial sejak kebelakangan ini.

Tiada yang beli apartment Rm6 juta
Namun begitu, menerusi posting terbaru pengasas produk DHerbs ini, Aliff Syukri telah memaklumkan hasrat menjual sebuah apartment miliknya di Pavillion, Kuala Lumpur masih tidak berjaya walaupun sudah setahun diiklankan.

Jadi, bagi mengatasi masalah tersebut, beliau ingin menyewakan sahaja rumah tersebut kepada mereka yang mahu.

Beri 50% potongan harga
Tambahnya lagi, sepatutnya sewa untuk sebulan adalah RM28,000, namun disebabkan musim pandemik ini, beliau sudi memberikan diskaun sebanyak 40% hingga 50% daripada harga asal.

Beliau mengakui bahawa ketika ini amat sukar untuk mencari pembeli ataupun penyewa. Dia juga memaklumkan jika ingin menyewa mana-mana lagi rumah selain disitu, boleh berhubung dengan nombor telefon disertakan.


Kami hanya mampu tengok je
Perkongsian tersebut telah menarik perhatian warganet untuk meninggalkan komen diruangan Instagramnya. Rata-rata terkejut dengan harga sewaan tersebut memandangkan begitu besar untuk mereka yang berpendapatan biasa.

Namun begitu, ada juga yang memaklumkan bahawa pasaran untuk rumah sekitar Kuala Lumpur ketika ini memang agar perlahan dan memintanya supaya terus mencuba untuk menjualnya dengan harga yang berbaloi.



Cuba buat macam guest house


Bagi kami sewa jela Rm600 sebulan




Sumber:AliffSyukriterlajarlaris

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-3-2021 04:08 PM | Show all posts
Sewa 28k sebulan..baik bayar bulanan rumah sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 04:22 PM | Show all posts
sewa RM28k sebulan = USD7k sebulan
itu pun dia kata setelah discount kan...

ini cuma expatriate aja yg mampu nih...
duta2 besar... perwakilan negara2 tu ker....
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 04:29 PM | Show all posts
korang yg komen kt ig ni setakat komen doakan tuan punya ig tu murah rezeki baik tk payah la

baik ko doa utk diri sndiri lg bagus

terang2 la org tu kaya
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 04:30 PM | Show all posts
Tak mampu beli..
Tak mampu sewa..
Tengok jee laa...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 04:58 PM | Show all posts
ni kalau aku sewa,  mmg aku tak kuar rumah la .. syg dah byr sewa mahal2, tak duduk kat rumah kan..
keje dari rumah jer . tp keje dr rumah apa yg blh dpt duit byk2 nk sewa rumah tu  ?
jeng jeng jeng
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kayanya


Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila orang kaya sembang..6 juta jaaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 05:36 PM | Show all posts
ko dah kaya raya dah sekeri.... apo lagi.. ni le risiko kumpul property jota2... sapo jo lah ygnak sewa dgn dia ni... gaya x kena sentiasa... ape la... mana tau kuasa viral ni ade vvip yg teringin nak sewa utk sugarbaby dia khennn..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
gorjeous replied at 5-3-2021 04:30 PM
Tak mampu beli..
Tak mampu sewa..
Tengok jee laa...

Kannn..menyampahla haii baca komen2 kaki bodek dia..dpt ape tah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
tak berbaloi sgt2.. baik beli kat setia alam ke eco world ke haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
28k sebulan... .. org perseorangan tak mmpu kot.. kalau wakil2 negara mcm duta ke maybe la.. kerajaan yg tggung..
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 07:38 PM | Show all posts
bukan nak menjual sgt pun... knowing heols suke menunjok..
content IG jah marketing utk rumah2 sewa heols yg lain tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Org bodo je akan sewa harga cmtu
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Apehal decor nye menyemakkan ni expat nk sewa pun pikir 10 kali
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-3-2021 09:11 PM | Show all posts
clarizsa replied at 5-3-2021 07:56 PM
Org bodo je akan sewa harga cmtu

dengan sewaan sebulan mcm tu... mcm2 boleh buat....baik kwin lagi satu dr sewa umah ko aliff
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sewa bilik jer 2k sebulan kot.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 10:09 PM | Show all posts
alahai dengan duit sewa rumah tu, aku boleh bayar loan 2 buah rumah & kereta,
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by samshik at 6-3-2021 09:02 AM

Zmn2 felem pilot cafe dulu.. Rsnyer ada penyewa kt ctu ckp umh ctu die sewa 12k sajork sbln.. The ruma pun br 8k sebulan... Plg mhl org bg sewa kat pavilion residence yg i olls tgk is 18k... Tu oun dah merepek pd firasat i olls

Nah.. Buleh cek

https://homes.trovit.my/for-rent-4-bedroom-kuala-lumpur-pavilion-residence/tg.20-3-%7B%22acc%22%3A5716%2C%22c%22%3A12267356624%2C%22a%22%3A115283687457%2C%22d%22%3A%22m%22%7D?gclid=Cj0KCQiAyoeCBhCTARIsAOfpKxiUfZIWiWSx4JwWSxoqLhJRlA4ZoUhuOaImVhriOdcfteIasRCDRfwaAph1EALw_wcB
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
28k sewa...x tercapai akalku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list