Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1417
View
20
Reply

Aiskrim Mayonis, 'On Tak On Gais?'

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-3-2021 04:44 PM | Show all posts |Read mode
Macam-macam 'ubah suai' dilakukan pada makanan bagi menarik perhatian ramai.


Begitu juga dengan aiskrim yang mengalami pelbagai perubahan pada bentuk, warna dan rasanya.


Kali ini, bunyinya agak pelik tapi aiskrim mayonis antara yang IN tahun ini.




Kredit foto: IG ICE




Ya, mayonis bukan sekadar menjadi sapuan pada roti burger atau sandwich, malah ia boleh dinikmati dalam bentuk aiskrim, dijual oleh ICE Artisan Ice Cream di Falkirk, Scotland.


Melalui satu hantaran di Instagram kedai ini, ramai mula meninggalkan komen pelbagai. Ada yang teruja nak cuba, ada pula yang sifatkan aiskrim ini pelik dan mereka tak sanggup nak cuba.







Macam mana pula dengan anda? Ok ke tak, nak makan aiskrim mayonis ni?




Sumber: Era.je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-3-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti sedap ni.... creamy. Masin ke tak? Tingat eskrem sea salt kat family mart, sedap giler tapi tak semua suka.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 05:00 PM | Show all posts
aiskrim telur

akhirnya
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 05:07 PM | Show all posts
aiskrim minyak sawit pukul dgn eggwhite
hadap le kome
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 05:53 PM | Show all posts
wow sedap ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam tak sedap ja
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 06:22 PM | Show all posts
tak minat makan aiskrim
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Acceptable laa kot..kekeke~ tp y ni tak berani haa..
Beef tongue eskremm
IMG_20210304_203237.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mayonis pon pokok x mkn....
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 11:29 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 4-3-2021 08:34 PM
Acceptable laa kot..kekeke~ tp y ni tak berani haa..
Beef tongue eskremm

wagyu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 04:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Hopefully x der lah plain rasanya.. Aku suka ice cream yg ada pedas sikit. Dulu pernah makan ice cream Jepun kt booth depan gsc 1utama, kebetulan aku tertumpah Japanese chili sauce kt dlm ice cream tu.. Sekali sedap lah pulak jadi ice cream tu, sejuk2 pedas..
Pastu masa magnum cafe buka, aku suka order yg DIY pastu letak chili flakes, nuts dgn raisin.. Layan woo...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Di Kailis Fishmarket Perth ada jual ice cream perisa fish and chips haha. Tak ingin aku nak rasa
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 12:41 PM | Show all posts
Macam2 jenis perisa aiskrim zaman sekarang ni terpulang pada citarasa sendiri suka atau tak
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 03:52 PM | Show all posts
yg beratur semua bulat2.. keindahan tak berapa nak ada dah zaman skrg ni. kalo yg cun biasa janda/ mak budak over 30 dah semua.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh tidakkkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 01:07 AM | Show all posts
Edited by gideoncross at 19-3-2021 01:09 AM
Perawankota replied at 5-3-2021 04:08 AM
Hopefully x der lah plain rasanya.. Aku suka ice cream yg ada pedas sikit. Dulu pernah makan ice cre ...

Uol slh stu mnusia yg ada citarasa pelik kat mknan haha, iol suka mkn cucur pisang dgn sos cili & then french fries dip dlm vanilla icecream.

P/s: bca skli iol ingtkn u mkn kat Jepun haha.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 19-3-2021 01:07 AM
Uol slh stu mnusia yg ada citarasa pelik kat mknan haha, iol suka mkn cucur pisang dgn sos cili &  ...

Asik makan biasa2 pon boring.. Anyway  cucur pisang dgn sos cili pon sedap.. Fries tu selalu buat kt mekdi mkn dgn sundae choc.

Dulu2 keje hotel suka makan tembikai dgn sambal belacan or budu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam menarik, tapi i guess sedap je kot. Dekat mana nak try ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam takleh masuk tekak.. Muak kot
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list