Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2232
View
18
Reply

'Insan Paling Bodoh Lagi Hina Bila Buang Islam Sebab Manusia Lain' - Roslan Shah

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-3-2021 02:37 PM | Show all posts |Read mode
Pengacara Roslan Shah memberi peringatan buat seluruh masyarakat muslim agar sentiasa berpegang teguh dengan ajaran Islam walaupun diri sering kali dihimpit dengan pelbagai dugaan dan masalah.


Jelas Roslan, individu yang sanggup meninggalkan Islam semata-mata kerana manusia lain boleh disifatkan sebagai satu tindakan sangat kurang bijak.








Walau jahat bagaimanapun kita tetap ISLAM. Kerana manusia kita nak buang ISLAM. Itulah manusia yang paling Bodoh dan di hina lagi dari Allah. Karma tak cepat atau lambat Allah kasi, tulisnya di Instagram.


Katanya lagi, segala tindak tanduk kita di atas muka bumi ini pasti akan mendapat pembalasan daripada Allah S.W.T sama ada cepat mahupun lambat.


Malah, Roslan turut menyeru kepada semua pihak untuk sentiasa mendoakan yang terbaik buat orang-orang di sekeliling kita agar mereka sentiasa diberikan kekuatan untuk menempuh apa sahaja cabaran yang mendatang.


Dalam pada itu, Roslan turut berharap agar kita semua tidak mudah terpedaya dengan hasutan syaitan yang sememangnya mempunyai niat untuk memecah belahkan masyarakat Islam.




Kredit foto: IG Roslan




Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan rasa yang sama selain turut menyifatkan Islam sebagai agama yang sangat indah.




Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-3-2021 03:01 PM | Show all posts
gitu, tetap Islam katanya walaupun perlakuan tak melambangkan Islam langsung..  
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus cik LAN


Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Gitew mak hayam temasik cerca mak hayam keyel {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
betul ke org kata nek lana tetek layut?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul tu...sokong sangat. Encik Sajat patut mintak ampun and doa supaya Allah SWT beri dia petunjuk. Bukannye buat IG live merempan tak habis2 nak salahkan orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Who ar yuss?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Stop judging others la pasal ugama. Bila macam ni lagi mau kutuk hina sajad. For what? Lagi nak bagi dia rasa orang Islam ni semua judgmental suka hukum orang?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok mak hayam gayah yang sedar batas agama dan sebagainya... Tengok dia tak boleh ubah naluri dia tapi dia tahu batas dia sebagai orang islam...

Salute tu mak hayam ponen yang lagi lama memondan dari sajat...

Sapw tag mak hayam dapat 100k, TC appliez gituwrhhh... Boleh claim sebagai voucher minyak dekat pengkalan space X
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 4-3-2021 04:01 PM
Stop judging others la pasal ugama. Bila macam ni lagi mau kutuk hina sajad. For what? Lagi nak bagi ...

Dia yang menghukum diri sendiri. Fonen lain just riding on the attention jer
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah tu. Orang lain sanggup mati demi pertahankan agama. Hidup lah bergelumang dalam dosa pun, tapi biar mati dalam islam. Allah je yg maha mengetahui dosa pahala kita. Tapi kalau hidup utk dapatkan validation dan attention dengan manusia, hang tak cukup rukun iman tu, mmg senang2 je la ckp nak murtad. Nauzubillah. Nikmat iman ni tak semua org rasa, especially kalau dah lahir2 sebagai muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia dgan tunang dia ni pa citer???coverina je ke masih still in touch??{:smile{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 4-3-2021 04:01 PM
Stop judging others la pasal ugama. Bila macam ni lagi mau kutuk hina sajad. For what? Lagi nak bagi ...

Lantak dia laaaa.. pepandai laa nanti mati berjwb dgn Tuhan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Walo jahat tetap islam, kalo aku malu nk ngaku islam kalo jahat
Kepercayaan tu kt hati, bkn depan ko nk dilafazkn,, walo sajad ada lafaz murtad ke,, anytime dia percaya keesaan tuhan, bertuhanla dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 09:13 PM | Show all posts
hahah dia ni lawak la...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat je silent treatment kt sajad nih..biar masa y tentukan...lg bg perhatian,lg byk bnde bodoh dia bt..retis2 lain,time ni laa nak dpt limelight acah2 beriman nak pertahan agama semua.. jabatan agama dah cuba suruh sajad tu berubah tp dia tetap snob dgn kehidupan dan kemewahan dia,biarkan je dia mcm tu..usah pedulikan dia..biar mati kering je dia dgn hidup dia..jgn peduli..

Byk lg isu lain nak kena amek taw drpd seekor manusia y suka provoke n suka perhatian ni..isu zakat tak sampai kt org sepatutnya,isu bantuan kewangan diberi kpd org y bkn asnaf n miskin,elok laa dicheck satu2 kehidupan penerima bantuan tuh..hal sajad ni,abaikan saja..kalau dia sayang diri dia,reti laa dia bertaubat...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam Ku Seman kata dlm artikel dia, not worth nak fikir, nak tulis, nak bincang pasal Sajat ni. Dia yg failure, tapi reaction macam whole world pulak yg salah.

Iols nk komen CikLan cakap ni dalam konteks the world minus Sajat.  

Betapa iols bersyukur sangat lahir2 celik mata saja lahir dalam Islam. Walaupun iols jaaauuhh sangat perfect 10, iols envious org yg usaha mencari Islam, or at least non Muslim yg ada nilai2 mencari ketuhanan. Berbanding kita yg dah berdekad2 hidup sebagai Islam.

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
tetiba i salute pd roslan ni
wpun dia pun ala2 pondan, tp nasihat tu betul.apa2 pun jgn buang agama. sbb akidah kita tu yg dinilai dulu, lepas tu baru nilai bab sedekah apa sume
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2021 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni sape. Ingat sajat{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list