Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
7174
View
52
Reply

Dah Berlakon 10 Tahun, Natasha Charmaine Rickson Masih Tak Glamour

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-3-2021 11:49 AM | Show all posts |Read mode
Memiliki seraut wajah cantik bukan jaminan untuk melangkah sepantas peluru berpandu dalam dunia hiburan. Selain rupa paras, tuah dan bakat perlu seiring untuk memacu populariti.


Lebih sedekad wanita berketurunan Iban dan Bidayuh, Natasha Charmaine Rickson, 29, menceburi bidang lakonan, namun wajah Ratu Cantik Borneo 2010 itu masih asing buat penggemar drama tempatan.


Tidak menafikan hakikat kurang popular, Natasha mengakui, pernah terbit keinginan berundur diri disebabkan kerjaya lakonan lakonan tidak menjadi.


Malah, anak kelahiran Kuching, Sarawak itu membuat keputusan mahu menyambung pengajian dalam bidang komunikasi media dan beralih arah ke bidang korporat apabila tamat pengajian. Namun, tatkala hasrat berundur diri timbul, rezeki dalam bidang lakonan hadir tanpa disangka.




Foto: IG




"Saya memulakan langkah sebagai pengacaraan. Saya dipertanggungjawab mengendalikan program Bintang Kecil RTM 2020. Sejak itu, saya mula diberi kepercayaan mengendalikan beberapa program televisyen lagi.


"Selepas itu, barulah saya mencuba nasib dalam pertandingan Ratu Cantik Borneo 2010 dan diangkat sebagai juara. Saya juga mula mendapat tawaran lakonan, tetapi kebanyakannya untuk drama RTM.


"Setakat ini, saya masih belum berpeluang muncul pada waktu perdana stesen swasta hingga menerbitkan rasa putus asa untuk meneruskan kerjaya lakonan.


"Saya rasa penonton tidak nampak kehadiran dan bakat saya. Namun, saya terjun ke bidang lakonan bukanlah untuk mengejar populariti semata-mata. Saya juga tidak mahu dikenali hanya bersandarkan kepada kecantikan.




  



"Bagi saya kecantikan boleh pudar apabila semakin meningkat usia, sebaliknya apa yang saya mahukan penonton dapat melihat bakat saya," katanya yang akan muncul menerusi drama Hari Kita Jatuh Cinta terbitan Zeel Production yang bersiaran di saluran Awesome TV.


Natasha berkata, dia tidak mahu terus berada pada takuk sama. Berbekal pengalaman, dirinya kini cuba mendekati golongan penerbit.


Namun, katanya, bukanlah setiap pengarah cuba didekati, sebaliknya hanya mendekati mereka yang dikenali.




  



"Rasa kecewa timbul apabila ada penerbit cuba mengambil kesempatan. Mungkin mereka rasa mampu menaikkan nama hingga sanggup memberikan upah yang tidak masuk akal.


"Saya lebih rela abaikan penerbit yang bersikap sedemikian. Saya tidak mahu dilihat terlalu terdesak mahu membina nama hingga sanggup menerima berapa pun tawaran diberikan. Bagaimanapun, saya bukanlah hendak bersikap 'demand', tetapi biarlah tawaran berbaloi dengan hasil kerja," katanya kepada BH Online.


Katanya, dia yakin dengan pengalaman dan hasil pemerhatian selama berada dalam dunia seni mampu menjadikannya penerbit. Selain itu, dia juga mengambil peluang berlakon dalam drama diterbitkan syarikat sendiri.




  



  



"Bagaimanapun, bukan semua karya akan dibintangi dalam drama terbitan saya. Sebaliknya, ia bergantung kepada watak. Namun, saya tak mampu menidakkan, tujuan saya bergelar penerbit demi kelangsungan kerjaya dalam dunia lakonan.


"Ini kerana saya sudah berada dalam bidang lakonan lebih 10 tahun, jadi sedikit sebanyak saya sudah belajar selok-belok dalam bidang ini. Saya yakin boleh menjadi penerbit yang baik kerana saya tahu apa yang pelakon dan kru produksi inginkan," katanya. -CARI


Sumber: Berita Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-3-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe sebab uols tak reti jaja poen? Sorry jahat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
biasa je muka ko dik walau nama persis ummah kokesen
amyra rosli jauh lagi cantik dr ko walau nama sheola biasa2 je
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun tak kenal kau sape
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Siyes ehh 10 tahonnnn???
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap cantik jap biasa2 je
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
10 tahun tu dah berapa drama/filem?
Kalau setakat 2-3 mmg lah org x kenal, dlagilah kalau drama tu tak kebabooom
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
10 tahun pun tetap whoareyusssss
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya... Mesti sakit masa jatuh dari heaven
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam tak pernah tengok, berlakon kat Asteruk kah?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupa x seiindah nama gicciew
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf cakap, tapi takde xfactor...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Maknanya kau bakat so so je.
Sorry mak honest nak bg opinion.
Stacy tak lawa tapi berbakat menari menyanyi.
Kau tau kan producer mcm bang ijad ke, laki sis ketok rejab ramadan syawal...semua memilih rupa. Tapi jua bakat. Well bakat comes no.2.
Ayda jebs rupa tak berapa. Junna Nickblack pun okay okay la dgn rupa pengkid dulu. Laku je sheols.

Pokoknya jangan berenti mengipas, jangan berenti mencapub.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:14 PM | Show all posts
muka yang susah nak diingati
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:51 PM | Show all posts
owh sbb tak lawa. muka tua. nak jadi 2nd lead actor pun tak lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Who are yussss

Siapa tag sepundal ni dapat 10K, TC applies, boleh claim dekat bumi mendatar sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:40 PM | Show all posts
First time iols dengar nama sheols dan nampak muka sheols. 10 tahun?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Marketing apa ni nk bg glemer cepat biar betik 10 tahun
dik kau pi cari vvip je lah
tengok posing pun sapundal je
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahap dik. Xdak aura. Tgk gmbo ig pun dah ngantuk
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag: biasa je muka ko dik walau nama persis ummah kokesenamyra rosli jauh lagi cantik dr ko walau nama sheola biasa2 je



Haha setuju. Dah tu demand harga plak tu. xmenarik sgt baru tgk ig dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list