Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3620
View
45
Reply

[Tempatan] Kajang-20 guru, kakitangan sekolah diarah kuarantin

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
tp betul la. cikgu pn tak patuh sop. tak pakai mask. tp dok remind anak murid dgn mask. belum lg yg viral makbapak hurung pintu masuk sekolah mcm kt pasar.

hrpnye cikgu2 tu negatif la. kesian pulak sekolah baru je bukak. bdk2 excited tayah hadap pdpr kt rumah. jumpe kwn2 lg seronok. baru je makbapak yg tak bole handle pdpr nak tarik nafas lega.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-3-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 3-3-2021 03:50 PM
@caprut nk cikgu2 tepok punggung, belai2 manja ank dia kt sklh gamaknya.Anti sggh dia kt cikgu2 ye:l ...

Cikgu sendiri tk bole sop tapi komplen mcm2. Cmtu ke nk hormat?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 04:50 PM | Show all posts
iolss pun nak tau sekolah mana ni. dah la mak iolss jaga 2 orang anak cikgu sekolah area kajang.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 04:51 PM | Show all posts
Kalau dia dah diarahkan untuk kuarantin dan sekolah dah pun disanitasi tak ada masaalah untuk sekolah dibuka nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
SRA anak aku...lnsung tak pi skola hari ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 04:53 PM | Show all posts
janganlah tutup sekolah lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeayyy yeayyy cuti lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu baru cikgu kena. Bayang kalau sorg pulak murid kena  dan ada pulak contact rapat di kalangan kwn2 sekolah...berapa byk dan brp lama pulak nak kena kuarantin. Calon2 spm pun ada yg kena kuarantin sbb ada contact rapat dan sbgainya. Tak tau nak ckp apa...tak buka salah...buka salah...cuma cara buka yg serentak tu patutnya boleh buat secara penggiliran..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
SPACE COP GABAN replied at 3-3-2021 06:38 PM
Tu baru cikgu kena. Bayang kalau sorg pulak murid kena  dan ada pulak contact rapat di kalangan kwn2 ...

Masalahnya tk jaga SOP. Cikgu anak murid 2 x5 je. Dkt klinik or hospital rmai yg positif, staff positif tp berapa byk je klinik or hospital yg ttup?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:27 PM | Show all posts
Mcmmana dia tergamak nak pi skolah jugak lepas tau abg dia tgh tunggu result. At least tunggu la dpt result tu dulu. Xcerdik nya lahai cikgu pun. Adusss

Nk termuntah dah baca & dgq nasihat psl covid nih. Ada lg yg amik mudah. Moga2 xdan la merebak
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsbale replied at 3-3-2021 07:27 PM
Mcmmana dia tergamak nak pi skolah jugak lepas tau abg dia tgh tunggu result. At least tunggu la dpt ...

Betul. Kalau dah tahu abg tgh tunggu result sepatutnya dia kene buat swab test and tunggu result and kuarantin. Kalau tak tunggu result abg and kuarantin diri. Kalau negative baru boleh pergi sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yg saya dengar sek. saujana
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 3-3-2021 01:16 PM
Masalahnya cikgu pon tk pakai face mask. Bengong

Anak aku sjkc aku tgk cikgu dia org siap pakai face mask shield lg, tgn ber glove.. Aku rs nsb baik dia org x pakai ppe.. Ms ambik nota tuk anak sekolah agama.. Ustaz, ustazah pun pakai sama mcm cikgu2.. Siap ckp lg x tau la kak.. Kami ni riso je kalo sekolah bermula nanti.. Sbb pg anak2 dr sekolah lain.. Harap2 kita semua dijauhkan je la.. Br aku terfkr x semua ustaz, ustazah ni golongan konspirasi.. Sama je mcm kita ni takut gak ke covid.. Nyawa 1 kan.. Mencegah lebih baik Dr mengubati
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:40 PM | Show all posts
mikasa replied at 3-3-2021 01:02 PM
Mana CSI team...cepat dptkan nama sekolah.

Hahahaha, pastu parent siap leh marah cikgu sbb parent ramai berkumpul luar pagar.
Kami just boleh igtkan je.
Ape2 di luar pagar sekolah dah di luar bidang kuasa kami.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
koko2 replied at 3-3-2021 04:53 PM
SRA anak aku...lnsung tak pi skola hari ni

Manoo sis? Sra 2? Sra 3?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 3-3-2021 03:50 PM
@caprut nk cikgu2 tepok punggung, belai2 manja ank dia kt sklh gamaknya.Anti sggh dia kt cikgu2 ye:l ...

Aku pernah tgk depan mata, cikgu tendang dada murid dari atas bukit jatuh ke bawah.

Lelaki umur 30-an, full tapak kaki dekat dada anak murid, rasa umur 8 tahun 9 tahun. Kalau jadi depan mata kau, cikgu tu sejenis malaikat ke iblis?

Kesalahan budak tu, terlupa bawa buku sekolah. Ko rasa budak 9 tahun kalau lupa bawa buku sekolah sebab apa?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
JokesCop replied at 3-3-2021 09:30 PM
Aku pernah tgk depan mata, cikgu tendang dada murid dari atas bukit jatuh ke bawah.

Lelaki umur ...

Sekolah kat mana ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
JokesCop replied at 3-3-2021 09:30 PM
Aku pernah tgk depan mata, cikgu tendang dada murid dari atas bukit jatuh ke bawah.

Lelaki umur ...

Ala anak sedara I darjah 1, buku dia hilang, cikgu ketuk kepala guna buku. Bila tanya dia kata sakit.
Darjah 1 kot. Ketuk kepala budak. Kalau ketuk gedik2 aku boleh terima ni sampai budak kata sakit aku yg makcik ni pun naik hangin rasa nk pi tengok siapa cikgu yg bajet2 tu. Budak baru nk seronok masuk sekolah kau dh bagi hell.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 3-3-2021 04:50 PM
iolss pun nak tau sekolah mana ni. dah la mak iolss jaga 2 orang anak cikgu sekolah area kajang.
:f ...

Kadang sebut je Kajang sekali sekolah area Balakong la area hulu langat la cheras selatan kat batu2 bagai tu.

Susah sgt ke nak sebut nama sekolah??
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 09:07 AM | Show all posts
Suchi replied at 4-3-2021 08:42 AM
Kadang sebut je Kajang sekali sekolah area Balakong la area hulu langat la cheras selatan kat batu ...

kann??? kadang2 tu Bandar Baru Bangi pun ditulis Kajang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list