Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3614
View
45
Reply

[Tempatan] Kajang-20 guru, kakitangan sekolah diarah kuarantin

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-3-2021 12:46 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 3-3-2021 12:46 PM

20 guru, kakitangan sekolah diarah kuarantin

rnoraina@hmetro.com.my

Kajang: Seramai 20 guru dan kakitangan sekolah kebangsaan di sini, diarah kuarantin berikutan seorang guru sekolah itu dikesan positif Covid-19.

Guru terbabit dikatakan mendapat jangkitan daripada abangnya sebelum disahkan positif, Isnin lalu.
Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kes berkenaan didaftarkan di Sepang, Selangor mengikut alamat tempat tinggalnya.

Menurutnya, beliau kali terakhir ke sekolah pada 23 Februari lalu bagi membuat persiapan persekolahan.

"Beliau dijangkiti Covid-19 daripada abangnya yang disahkan positif pada tarikh berkenaan.

"Pada hari sama, beliau menjalani ujian saringan Covid-19 dan dikuarantin sehingga mendapat keputusan positif pada 1 Mac," katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Dr Noor Hisham berkata, susulan itu 20 kontak beliau ketika di sekolah sudah menjalani ujian calitan dan diarah kuarantin.
"Bagaimanapun, tiada murid yang terdedah kepada kes berkenaan," katanya.

Difahamkan, kesemua guru dan kakitangan terbabit dikuarantin bermula semalam sehingga 8 Mac ini.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-3-2021 12:50 PM | Show all posts
tutup balik la skolah gini
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
apa nama sekolah???
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana CSI team...cepat dptkan nama sekolah.


Itu baru cikgu..belum lagi yang melibatkan parent ramai2 berkumpul nak jemput anak balik sekolah


Kalau ada murid yg terkena mau kena kecam lagi KPM...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
adoi bagitau jelahhhh nama skolah. kalau tau nama skolah kan senang boleh jaga2
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mikasa replied at 3-3-2021 01:02 PM
Mana CSI team...cepat dptkan nama sekolah.



Masalahnya cikgu pon tk pakai face mask. Bengong
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi baru bukak.. tutop balik kerr?? Dah la pasni ley main rentas2.. smg semoa 20 tu negatip
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 3-3-2021 01:16 PM
Masalahnya cikgu pon tk pakai face mask. Bengong

Yea. Sekolah anak aku pun cikgu selamba tak pakai mask
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by notM at 3-3-2021 01:32 PM

Dah agak dah kawasan Kajang ni akan keluar kluster SPM

Ramai Malaise caprut kawasan ni

Harap korang Tak balik Raya ke kampung ye..habis kau hentak rendang kuah kacang sekuali

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:33 PM | Show all posts
harap semua negatif.. seram memikirkan budak2 yg lain..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mikasa replied at 3-3-2021 01:27 PM
Yea. Sekolah anak aku pun cikgu selamba tak pakai mask

Cikgu pon 2x5. Pastu menyusahkan staff kesihatan nk kena buat swab. Pastu cikgu gila glemer tnjuk pengorbanan dorg demi anak murid. Sedangkan ko yg bodoh dari awal
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu pon 2x5. Pastu menyusahkan staff kesihatan nk kena buat swab. Pastu cikgu gila glemer tnjuk pengorbanan dorg demi anak murid. Sedangkan ko yg bodoh dari awal
Reply
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sbg parent aku bersedia dgn situasi ni
last year ada kes sekolah sebelah sekolah anak aku
cikgu positif covid, aku bagi surat kat group whatssap kelas anak aku tak hadir ke sekolah. Then mak bapak lain pun buat benda sama. Ikut je format surat sedia ada. Mak bapak cakna dah tahu dah nak tulis apa
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 02:33 PM | Show all posts
pttnye bukak je school lepas raya.. bln 5 nnt ramai dh rakyat marheran dapat jab.. nape lah kelam kabut bukak skolah bila jadual pdpr 2.0 baru je dlm 2 mgu jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 3-3-2021 01:30 PM
Dah agak dah kawasan Kajang ni akan keluar kluster SPM

Ramai Malaise caprut kawasan ni: ...

Apa masalah ko ckp ramai melayu caprut... Ak org kajang.. Pls la jgn down gred org.. Mulia sgt ke kws ko duduk skrg
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
zafreen replied at 3-3-2021 03:28 PM
Apa masalah ko ckp ramai melayu caprut... Ak org kajang.. Pls la jgn down gred org.. Mulia sgt ke  ...

Meols x sebut Melayu ye.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 03:35 PM | Show all posts
dia buat dahhhhhh.......
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
.... bukan boleh ninggal ponn.. kalau 1 sekolah kena.. 1 sekolah ninggal .. lain laa.. 0.2% jerr pon..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi mau buka sekolah now  buka panggung dan segala event juga dah dibenarkan
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
@caprut nk cikgu2 tepok punggung, belai2 manja ank dia kt sklh gamaknya.Anti sggh dia kt cikgu2 yeAda sejarah kena rejek dgn Cikgu ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list